Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
yco написа: някой да има лодка в селото освен мене-така че моята е най-голяма....![]()
Това е, ако щете вярвайте.

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.

Саше,знам че съм ти идол и ше ти подарим една снимка в цел ръстTroli Rapala написа:Шшшшш,Славе недей да ми се правиш на Господ в Тролинга,че ми се ядат 170килограмови пържоли тая година и че ги режем бавно всеки уйкенд?!Че си добър Касапин спор няма!
Че ги чаткаш сомовете и воблерите на тролинг-спор няма!Че вдъхновяваш 100човека покрай тебе в риболова на сом,на тролинг=верно е!
Но не е достатъчно за да си "ГОСПОД"!
![]()
![]()
Във фазата на вадене си голема нула и се сещам за оня клип от Монтаня,дет се усука яко с едно соме и не може да го прибереш у кепа 3часа,пусни го моля те за десерт на вечерта и поздрав към Ицо!
И само не ми казвай,че си "господ" при канджосването на 105-цата щот ако беше верно немаше да се мъчиш три пъти преди да го умориш!
А за канджата,нещо да кажеш,а?
![]()
![]()
Само погледни колко е дебело джелезото около контрата,та за това и не си могъл да проникнеш по-навътре!Единствено ти се е получил удъра от долу в корема и сома се е предал!Това не е харабийската битка,а и с оглед къде се търкал плетеняка,можеше да се кефите още 2часа в Битката,ма сте избрали мекото на баницата!WWW.ТОЧКА.ТРОЛИ!

когато минава през четките,поради тая причина и в предвид малкия воблер,през цялото време аз мислех,че рибата е закачена някъде от вънка,при първото виждане,на около 5 метра от лодката,аз видях че воблера е в устата,плетеното по средата,но после се подплаши извърте се и влакното започна да прискърцва при всеко завъртане на главата,намалихме му тягата и продължих с греблото да го мора,ама аз се изморих преди него

Чувам разни мнения че сома бил муден,това време на годината.
Мое мнение.
1во на 9градуса вода въобще не е муден-----есента на 9градуса на клйонк що не са мудни.
2ро възтановил си е зимното тегло,което го прави за около 15дни,значи не е муден да си лови риба а е муден да се извади.
3то-много било лесно в плиткото....ами като е толко лесно,устията сега са пълни със сомове,що не се вадат като тапи,ами в повечето случаи късат
5то-водата на 9 градуса е в пъти по наситена с кислород отколкото на 20плюс
6то-при по голямата дълбочина,е достатъчно само да го фиксираш с въдицата над него без да го качваш,за да държи въздуха в огромните си дробове,и той сам се уморява.
8мо при по голяма дълбочина допълнително го натоварва налягането на водата,а в плиткото това го няма.
9то-закачките в плиткото са в пъти повече от дълбокото,в плиткото той постоянно се търка в дъното ,докато при дълбочина от 30 метра ако не го напъваш много той си плува в нищото,леко му напомняш че си там с придърпване и той сам си се мори.
Те това мислим аз,а щом аз го мислим значи е така и мнения от разни клйонкаджии не ме интересуват,интересуват ме тролингисти какво ше кажат,и затова питам аз Троли на какво мнение е за моите неколко точки,
Ами, Ицо, в такъв случай ние да си хортуваме като прости кльонкаджии
Как мислиш, защо всички тролингисти ги тресе тежка форма на "Параноя за отношение"?! Едно време сомаджиите как хубаво си коментираха едно-друго, по човешки. Като взеха да влачат ...и тях взе да ги пере съчмата.

Как мислиш, защо всички тролингисти ги тресе тежка форма на "Параноя за отношение"?! Едно време сомаджиите как хубаво си коментираха едно-друго, по човешки. Като взеха да влачат ...и тях взе да ги пере съчмата.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Днес ме заклаха в Перник и съм полу-жив за новия сезон на сомове!
Та Славе,съгласен съм с 9-те опорни точки,но не съм съгласен,че не ги направи 10,като Господните Заповеди!
А по втора точка,не съм компетентен понеже не знаех,че за 15дена възстановява килата,ма ти си Културист и знаеш!
Прати ми Гола снимка да си я сложим при воблерите,па да видиме дали ще има ефект!
И Трапера и Барабина са големи образи и ще ви допаднат,но са си селски хора и нещата ги възприемат по друг начин!Фащали са ги сто пъти и те пак си продължават,просто са си в къщи и на техните баби и дедовци са потъналите ниви и гробищата пред Бориславци и Малки воден!Когато некой от село реши,че дадено нещо от природата е негово,нема щой да го спре и по същия начин стоят нещата с дървата и дивеча!Трапера е точно,като диво животно-хищник,леко недоразвит и първобитен,но е перфектния убиец на диви животни,ходи сам в тъмното по горите и залага капани,па яде животинки дет ги има само в зоопарка или на снимка,а това не всеки го може!
Трудно некой ще го хване,защото е Трапер а ние сме си гражданчета!
Само една вечер пих с него,но имам истории и хвалби за цяла книга!

Та Славе,съгласен съм с 9-те опорни точки,но не съм съгласен,че не ги направи 10,като Господните Заповеди!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тогава не е имало конкуренция,нямало е интернет,не всеки е имал сонар,рибите са били повече и по-едри и т.н.,разликите са много!Diman написа:Ами, Ицо, в такъв случай ние да си хортуваме като прости кльонкаджии![]()

Последно промяна от Troli Rapala на Сря Мар 12, 2014 8:11 pm, променено общо 1 път.
Димане, то като намалее още рибата и вземат да правят по 10 последователни капота и ще вземат да си продават лодки и двигатели на безценица..
...
Ще ги видим лятото пак, колко са ербапи...

Ще ги видим лятото пак, колко са ербапи...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Видя ли какъв кльонк Янича е избарал от моя бадем...
....Не можах да го схвана чак..и бая се чудих от къде се хваща..

Този ли: КОРЕН от 523 годишен бадем

Ицо,подарил съм ти страшен кльонк
Вземи тази година да бачкаш с него

Еми тогава едно зарибяване да направим ,щом всички ще хващат пък няма да връщат обратно и ще трепят като Сашето,колко големи сома си пуснал които си хванал НЕ КОЛКО СИ ИЗПУСНАЛ
Аз не съм хваващал, изпускал съм на Марица и голям изправими тройките .То е полезно през време да се пуска нещо по тези яз. не само в торбата. Саше понякога си голям задник НО не винаги и това е хубаво,моляте не бъди комплексар, не се познаваме но се научи да бъдеш човек с човека ,не говоря за мен а за всички останали знаеш можеш никой не го отрича но тези пусти парички с тези близнаци не е лесно, чуствам че неможеш да ходиш редовно на риба и затова си нервен постоянно,нема страшно и нашето време ше дойде .Айде сега лека и не се възпалявай толкова споко, вистибуларният апарат.

Скивай пич,вземи от Троли поне 20лв.и да си говорим

Янич трябва да се науча на другия, тази година ще бабаня с него, но доде вляза в ритъм ще изтърва сезона...
Пробва ли го тоя "бадем", че тая обърната пета ме плаши....

Последно промяна от yco на Сря Мар 12, 2014 9:06 pm, променено общо 1 път.

Ако не съм доволен,никой никога няма да го видиyco написа:Янич трябва да се науча на другия, тази година ще бабаня с него, но доде вляза в ритъм ще изтърва сезона...![]()

Искаш да кажеш, че сега е момента да си закупим за без пари! НЕ, мерси. Много са ми смешни. Губи се тръпката. Смених много коли. Но най-голямо удоволствие от самото пътуване изпитвах с Трабантаyco написа:Димане, то като намалее още рибата и вземат да правят по 10 последователни капота и ще вземат да си продават лодки и двигатели на безценица.....

Нема как да станеyankosan написа:Скивай пич,вземи от Троли поне 20лв.и да си говорим![]()