Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Първи сонар
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- borislav_v
- новобранец
Първи сонар
Здравеите на всички днес ми доставиха първото ми сонарче гармин ехо 200 моля ако някои има опит с гармините да каже туи онуи за работата с тях сонара ще се ползва за шаранджийски риболов предимно защото още нямаме мотор за лодката за тролинг а също и за намиране на пасаж със костур примерно и ловене от закотвено положение
Re: Първи сонар
Привет и от мен, ще се възползвам от темата, зада помоля и аз за съвет. Дайте препоръка за сонар - основно риболов от брега.Колега извини, че ползвам темата, успех с новата придобивка.
По-голям шаран от рибаря няма...
- borislav_v
- новобранец
А и да добавя каква батерия да му купя мислех за акумулатор от скутер или от тия сухите батерии дето са по около 25 лв. коя от двете е по добре
-
- ще става разбирач
7 или 9 ah 12 v. от тези по около 20-25 лв.Може да си вземеш и един като резервен за всеки случай.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Ако лодката не е метална- полиестер, дърво...- може да залепиш излъчвателя от вътре, на дъното с цитафлекс. Няма да усетиш разлика, а от вън само се пречи и трябва да го пазиш. Опасно е само, когато лодката не се използва и не се прибира- в БГ сме все пак...
- borislav_v
- новобранец
А на каква честота да работя гледам че има 200кх и 70кх
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
200кХц е за язовир,а 50кХц е за море! 

- borislav_v
- новобранец
а ако работи и на двете ще имам ли някакво предимство или е излишно гледам че на демо режим като пусна да работи и на двата лъча има риби които ги отбелязва само на единият
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
На 200кХц ще ти даде по-точна информация за под лодката,а при 50 понеже е по-широк лъч,ще виждаш на по-голяма площ,но за сметка на повече шум=грешни данни!Широкия лъч 50кХц е препоръчителен за море,за да гепиш пасажа отдалече,а тънкия лъч 200кХц е за дрейф и риби под лодката!Та не е проблем и двата да ги използуваш,но дали има сми?
Важното е да им използуваш предимствата при определена ситуация
! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
http://www.garmin.bg/uploads/products/pic_2557_480.jpg
При теб вторият лъч е 77кХц,което е правилната честота за сладководен риболов!Не забравяй да изключиш Fish Symbol ID,чиято функция е да ти определи на 100% даден обект,като риба-например ако ловиш в блато или водоем обитаван от змии,гущери,костенурки и други водни субекти.У нас тази функция не ти трябва за това я изключи спокойно и гледай дъгите,те дават най-вярната информация за големината на рибите,така ще се ориентираш по-добре какви са!
При теб вторият лъч е 77кХц,което е правилната честота за сладководен риболов!Не забравяй да изключиш Fish Symbol ID,чиято функция е да ти определи на 100% даден обект,като риба-например ако ловиш в блато или водоем обитаван от змии,гущери,костенурки и други водни субекти.У нас тази функция не ти трябва за това я изключи спокойно и гледай дъгите,те дават най-вярната информация за големината на рибите,така ще се ориентираш по-добре какви са!

- borislav_v
- новобранец
Мерси за отговорите ще ги имам в предвид но това със изклиучването на символите ще го пробвам по късно защото още не знам как да различавам рибите при тия дъги за първи път ми е да работя със сонар а пак и го купих по интернет и нямаше кои да ми обясни
Здравейте колеги,купих си ехо 200 и не съм в час с него,ще бъда благодарен ако някой ме светне,какви настройки на чужствителност ползва за язовири,автоматични или ръчни,кой лъч показва под лодката и кой е широкия 77 или 200 kHz.Абе изобщо си нямам представа от него
веднъж влязах за проба и какво ли не променях в настройките ама нищо не схванах.Благодаря предварително!

ето така колеги се прави кутия за кабелите ,преминаване на кабелите през борда на каяка,стойка за дисплея да не стърчи всичко от ПЕ.
- Прикачени файлове
-
- 19092015266.jpg (1.42 MiB) Преглеждано 1341 пъти
-
- 19092015261.jpg (1.7 MiB) Преглеждано 1341 пъти
-
- 19092015257.jpg (1.5 MiB) Преглеждано 1341 пъти
-
- 19092015255.jpg (1.49 MiB) Преглеждано 1341 пъти
-
- 19092015254.jpg (1.34 MiB) Преглеждано 1341 пъти
-