Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Димане,това с клйонкаджиите не беше отправено към тебе,а към Калинукс и неговото некомпетентно исказване,което не ми хареса,как аз може да призная,че той е въвел едно от най успешните нововъведения вDiman написа:Ами, Ицо, в такъв случай ние да си хортуваме като прости кльонкаджии![]()
Как мислиш, защо всички тролингисти ги тресе тежка форма на "Параноя за отношение"?! Едно време сомаджиите как хубаво си коментираха едно-друго, по човешки. Като взеха да влачат ...и тях взе да ги пере съчмата.
клйонка,да сведъ глава и да кажа,добре че тоя човек ни отвори как се ловат по това време на годината по 10 риби за неколко часа,говориме за язовирен клйонг.Защо аз не се мешам в направата на клйонкове,като и аз имам мнение но не разбирам,много е лесно да кажа,имам приятел дърводелец,сомаджия,който ми е казвал,покажи ми какъвто и да е клйонк,права ти го едно към едно и ще струва не повече от 15-20лв,той никога не влачил ама чул как става,и нямало да ни поздрави, Клйонка го намалих осезателно поради физически проблем,спрех спортната дейност,качих 30-40кг и взе да ми тежи,не можех да се събирам вече в гумена лодка 3.30.
И сега само мърлям занаята с 10.15часа което ме изморява.За мене истинския клйонг е минимум 24 часа,за което време се ше ги уцелиш да се хранат.Сомовете намалели да кълвът на клйонк,пълна глупост,влезат за малко нема пипане и айде на бивака.Двама човека в 3.30лодка,влизам 10часъ в среда и излизам неделя 2часа,е това е клйонг.
удари ни чичо скруч,дойде до лодката да ни помаха с опашката и си отиде.
Troli Rapala написа:... Прати ми Гола снимка да си я сложим при воблерите...

Със снимка става ли бре? Аз си откраднах благословия от Левака. Но и с кражба не става. Тогава се видях за първи път с Краси. Все едно виждах президента на Америка. И му го казах. Той пък, ебати скромния питч, нали е от Пловдив, не е надута пуйка....евала!
Въпреки това, първия голям трофей ще го посветя на Левака, Николай Стефанов и Емо. Научих първо от тях. Ще го посветя и на теб, Тролка, имам такова усещане. А, дано!
П.С. Славе, ти си добър човек!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
нищо лично,Славе,ама наистина ли си мислиш,че сома има дробове??????......а,.....да,наистина ли си мислиш,че когато сонара показва една и съща температура на водата на повърхността през пролетта и есента температурата в дълбочина е еднаква?????
.....и последно,колко "отслабнали" сомове си хващал през зимата?????мислиш,че не се хранят??????
.....и последно,колко "отслабнали" сомове си хващал през зимата?????мислиш,че не се хранят??????
валатът не най-лошото нещо на света
- Don4o_62
- учете се от него
Ха ха,първата ми кола беше Трабант и на второто дълго пътуване, задното колело се откачи и хукна пред колатаDiman написа:
Смених много коли. Но най-голямо удоволствие от самото пътуване изпитвах с Трабанта

За Христакис....,ами ти тука голямо зарибяване си направил

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Дончо, пусни една снимка на "пармазана" ..
..и аз да се посмея....Ако няма да го ползваш ми го дай под наем за една година.....да му обеля кожата... 

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

- Don4o_62
- учете се от него
Ристе какви са тия Ивайловградски диалекти че не вдявам,но кой ще обелиш кожата..... 

Иформацията за сома си я създавам сам,без да четъ от никъде,аз ще ти задам само един малък въпрос,аксел написа:нищо лично,Славе,ама наистина ли си мислиш,че сома има дробове??????......а,.....да,наистина ли си мислиш,че когато сонара показва една и съща температура на водата на повърхността през пролетта и есента температурата в дълбочина е еднаква?????
също без да се заяждам кога сома пуска хайвера,просто коментираме и хубаво е да се знае мнението на всеки един.
и наистина мисла,че сома има черен дроп и плавателен мехур,който мехур му играе лоша услуга при закачане на рибата,
Сом съм ловил до декември и съобразно формулата за дължина,винаги излизат в плюс,докато пролетните са или леко минус или точно,това дали се хранат през замръзване на язовира,не го знам,но знам че се движат,защото съм вадил мрежи януари и то със сом вътре но предимно малки,големите влизат в мрежи ранна пролет и късна есен,
всичко което знам си права изводи от многото мрежи които съм осакатил и уклейници.
чакам мнение за хайвера
Иформацията за сома си я създавам сам,без да четъ от никъде,аз ще ти задам само един малък въпрос,аксел написа:нищо лично,Славе,ама наистина ли си мислиш,че сома има дробове??????......а,.....да,наистина ли си мислиш,че когато сонара показва една и съща температура на водата на повърхността през пролетта и есента температурата в дълбочина е еднаква?????
също без да се заяждам кога сома пуска хайвера,просто коментираме и хубаво е да се знае мнението на всеки един.
и наистина мисла,че сома има черен дроп и плавателен мехур,който мехур му играе лоша услуга при закачане на рибата,
Сом съм ловил до декември и съобразно формулата за дължина,винаги излизат в плюс,докато пролетните са или леко минус или точно,това дали се хранат през замръзване на язовира,не го знам,но знам че се движат,защото съм вадил мрежи януари и то със сом вътре но предимно малки,големите влизат в мрежи ранна пролет и късна есен,
всичко което знам си права изводи от многото мрежи които съм осакатил и уклейници.
чакам мнение за хайвера
Гениална простотия..Славее написа: ..............,за да държи въздуха в огромните си дробове,и той сам се уморява.

Момчето ти казва, че пишеш глупости-ти пак продължаваш отново с големи глупости.
Дори не знаеш черния дроб, за какво служи...
Снима ли му половата система, за да я покажеш сега, щото явно разпознаваш мъжки от женски само по хайвер. Когато покажеш снимка на половата система, тогава ще говорим.
Имам органична непоносимост към простотията...

Ако е глътнал черна дропла тогава има черен дроП ...Славее написа: ....и наистина мисла,че сома има черен дроп .......

Научи се да го пишеш първо правилно и след това обяснявай как работи....

Ние сме били от село, а пък тия ще ни учат-Хай де де ...

Бягай в долна баня, как си минал в горна... не знам....

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Пичове, докато си гледах клипчета за риболов на стръв, попаднах на ей този.
Някой може ли да ми каже, защо тоя само топи кльонка, а не ръкомаха като останали, дето съм ги виждал?
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/gNLOSY7oDKU?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/gNLOSY7oDKU?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Някой може ли да ми каже, защо тоя само топи кльонка, а не ръкомаха като останали, дето съм ги виждал?
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/gNLOSY7oDKU?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/gNLOSY7oDKU?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Don4o_62
- учете се от него
заради плиткото подава лек звук, иначе ако удари по устав ще дигне мътилка
и ще ги подплаши,като сте пробвали кльон нагазили, как се усеща да удря вълната осезателно 

Толкова ли ви е трудно да кажете:- Сгреших или извинявайте...???
Аз поне го правя...това си е въпрос на чест и достойнство!
Който го няма - да не пише тука.
Аз поне го правя...това си е въпрос на чест и достойнство!
Който го няма - да не пише тука.

Дончо е прав,то няма и три метра,а и си е вид звук и аз го ползвам понякога!chirusa_bg написа:Пичове, докато си гледах клипчета за риболов на стръв, попаднах на ей този.
Аксел - имаш моите адмирации! Чета те в "сом по р. Марица" (не помня темата.
.., нещо подобно..
), но не се обаждам, щото няма, какво да кажа...