Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от Мунчо »

Е, за 60-70 лева работата отиде съвсем в самодивско... ОСобено като се има предвид, че за предявените мераци са нужни поне две въдици... Или една "универсална" 2.70 м 15-40 гр. :D :D :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Де ги тез пъстърви "по 4-5 килограма даже и повече" в България,искам и аз.......Одма намирам с к'ва гега да ги ловя :lol: ,ти само кажи

п.п. Ако пък не искаш да става публично достояние......може и на лично,тържествено обещавам,че няма да кажа на никой :mrgreen:
shupito
новобранец
новобранец

Мнение от shupito »

Здравейте и от мен.След дълго размишляване дали да си купя следната пръчка от магазин декатлон и след направеното безрезултатно допитване във темата (явно още никои не се е решил да я пробва),реших да скачам в неизвестното и взех ето тази пръчка.http://www.decathlon.bg/axion-light-210-id_8202963.html" onclick="window.open(this.href);return false;,като преди това се отървах от един серт,с които така и не свикнах.Едва ли мога да направя такова ревю като по-опитните колеги от форума,но поне ще се опитам да споделя впечатленията си.Пръчката работи с цялата си дължина,което на мен ми допада,като това в никакъв случаи не я прави лигава,а точно обратното.Пъргава е,строят е стегнат,като при напъване при закач се пгъва равномерно до дръжката.Акцията според мен е близка до обявената от производителите-2-10гр.Изработката е качествена.Водачите са добре закрепени и добре заляти и са подходящи за плетени влакна.Най-големият плюс за мен е това,че дръжката е къса и удобна,нищо че е синтетична. Доста странно ми беше,че въдицата се продава без никакъв калъф.Досега не бях копувал въдица без калъф.Снимки не мога да кача,като проблема не е в техниката а в мене :lol: Поздрави и успехи.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Здравейте търся си въдица до 100лв. Долна граница 3 горната няма значение дължина на 2.40 строй fast или modereitfast. Затрудних се с търсенето и затова реших да пиша тука барем некой помогне. Примерно е тази някой притежава ли е да изкаже мнение http://captainhook.bg/2013-%D0%9D%D0%BE ... 0%B8/44823" onclick="window.open(this.href);return false;
Nippon
новобранец
новобранец

Мнение от Nippon »

Здравейте колеги,
По спининга буквално се запалих преди няколко седмици, но с четенето настъпи и голямото объркване. Ето за това ми е нужна малко помощ за избора на спинингов прът и макара. Като за първи стъпки в това хоби съм готов да отделя около 100 лв + 20/30 за въдица и макара. Смятам да ползвам въдицата за лов на костур, бяла риба и щука, на открити предимно на водоеми и по-рядко на реки ( Марица). Сигурно е вреден навик от ''плувкарството '', но мисля пръта да е 2.70м, или в краен случай 2.40м.
Примамките, които ще ползвам : основно блесни и воблери с тегло от 3- 4 гр. до около 15 гр.
Ще се радвам, ако някой реши да отдели 5 минутки да изрази мнение по въпроса.
Поздрави! :) :)
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Nippon написа:Здравейте колеги,
По спининга буквално се запалих преди няколко седмици, но с четенето настъпи и голямото объркване. Ето за това ми е нужна малко помощ за избора на спинингов прът и макара. Като за първи стъпки в това хоби съм готов да отделя около 100 лв + 20/30 за въдица и макара. Смятам да ползвам въдицата за лов на костур, бяла риба и щука, на открити предимно на водоеми и по-рядко на реки ( Марица). Сигурно е вреден навик от ''плувкарството '', но мисля пръта да е 2.70м, или в краен случай 2.40м.
Примамките, които ще ползвам : основно блесни и воблери с тегло от 3- 4 гр. до около 15 гр.
Ще се радвам, ако някой реши да отдели 5 минутки да изрази мнение по въпроса.
Поздрави! :) :)
Ей това ще е интересна покупка :D Виж до 200лв може да се измисли читав комплект:
пръчка Серт Ексийд или Бъркли
макара - Риьоби или Тика , погледни тук: http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... D2000-a997 макаричката, като за начало е идеална ;)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

freeman.bg написа: Примерно е тази някой притежава ли е да изкаже мнение http://captainhook.bg/2013-%D0%9D%D0%BE ... 0%B8/44823" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега, ловил съм с няколко, но съм пипал почти все пръчки на SG. По моему, читави са само http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40862_P" onclick="window.open(this.href);return false; и http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... 82/40877_P" onclick="window.open(this.href);return false;. Първата за класически спининг, втората за такъв от брега и джиг за затворени водоеми. Останалите са макарони.... Въпреки, че тая де я цитираш, пише, че е Ново, па де да знам колко е ново??? Ама, по добре земи си заложи на изпитаното и задължително е пипането и тръскането в магазина, от това няма да разбереш дали е чувствителна или тегловия и диапазон, но поне строя и ще ти се набие в очите....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Nippon
новобранец
новобранец

Мнение от Nippon »

radogagov написа: Ей това ще е интересна покупка :D Виж до 200лв може да се измисли читав комплект:
пръчка Серт Ексийд или Бъркли
макара - Риьоби или Тика , погледни тук: http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... D2000-a997 макаричката, като за начало е идеална ;)
С известна доза ''страх'' поръчах Бъркли Cherrywood HD Spin 2.70м 7 - 28 g
Надявам се да е достатъчна за първи стъпки в хобито :). Благодаря за препоръката :drinkers:
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Малко може да решите,че не е по темата, но искам да попитам- С какъв спининг лови тоя водещия от ХобиТВ Мартин Димитров. Един такъв с син конец намотан по заливките на водачите и вграден макаро държач. Питам защото го гледам, че с него лови и щуките по Гръцко и канални сомчета и шарани по Орчарица че и кефали по Марица ловеше тази събота в едно предаване.
И от там си мисля, че може с такава пръчка да се направи бюджетен такъм. Някой знае ли я каква е въпросната пръчка?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Koлега, това, че някой си лови всичко с една пръчка според теб значи ли, че тя е универсална?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

BaMnup написа:Малко може да решите,че не е по темата, но искам да попитам- С какъв спининг лови тоя водещия от ХобиТВ Мартин Димитров. Един такъв с син конец намотан по заливките на водачите и вграден макаро държач. Питам защото го гледам, че с него лови и щуките по Гръцко и канални сомчета и шарани по Орчарица че и кефали по Марица ловеше тази събота в едно предаване.
И от там си мисля, че може с такава пръчка да се направи бюджетен такъм. Някой знае ли я каква е въпросната пръчка?
Доколкото ми е известно Мартин си е чист шаранджия и лови на спининг с квот му предложат..... То, щото филмаджийството не е вид риболов, а си е професия от която се вадят кинти.....
Тааа, мислЪ, колега не се вдъхновявай чак толкоз много от филмите по Хоби, че дори Върхара де си е чист джигист си призна, че лови само от 4-5 години на тоо метод....
п.п. Вече почвам да си мисля, че като орежат и "сглобят" няколко излета, се получава един филм за риболов по нашите водоеми. :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Vengeance.
новобранец
новобранец

Мнение от Vengeance. »

Мисля, да си взема някаква обикновена спининг въдица, основно за кефали по Струма и когато има време и по Гърция, ще ловя предимно на блесни 2-3 номер и воблери от 3 до 6 см някъде +1 нагоре надолу, някакви идеи в ценовия диапазон 60-80 кинта :D, от това което съм чел по форума на макара съм се спрял на Tica Cambria, благодаря предварително :).
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Vengeance. написа:Мисля, да си взема някаква обикновена спининг въдица, основно за кефали по Струма и когато има време и по Гърция, ще ловя предимно на блесни 2-3 номер и воблери от 3 до 6 см някъде +1 нагоре надолу, някакви идеи в ценовия диапазон 60-80 кинта :D, от това което съм чел по форума на макара съм се спрял на Tica Cambria, благодаря предварително :).
:shock: За да е по-коректно воблерите се мерят в грамове, както и теста на спининговите пръчки, защото в тези сантиметри, които си написал има воблери от 2 до 15 грама, че може и повече :D Блесни по номерацията на Мепс №2 и №3 са съответно 4,5 и 6,5 грама. Следователно ти трябва пръчка с дължина 1,80 - 2,40м. и тест 3-12гр. В ценовата нисша, която си упоменал читави пръчки са Серт Ексийд, даже гледам версия 2 е 2.10m.L /3-10/, от старите варианта 2-7гр. ще ти свърши работа също.
Изображение Изображение Изображение
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Vid написа:
BaMnup написа:Малко може да решите,че не е по темата, но искам да попитам- С какъв спининг лови тоя водещия от ХобиТВ Мартин Димитров. Един такъв с син конец намотан по заливките на водачите и вграден макаро държач.
Доколкото ми е известно Мартин си е чист шаранджия и лови на спининг с квот му предложат.....
Добре, но все пак някой знае ли все пак с каква пръчка лови?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

BaMnup написа:
Vid написа:
BaMnup написа:Малко може да решите,че не е по темата, но искам да попитам- С какъв спининг лови тоя водещия от ХобиТВ Мартин Димитров. Един такъв с син конец намотан по заливките на водачите и вграден макаро държач.
Доколкото ми е известно Мартин си е чист шаранджия и лови на спининг с квот му предложат.....
Добре, но все пак някой знае ли все пак с каква пръчка лови?
http://www.goodrig.fr/carnassier/cannes ... in-198m-mh" onclick="window.open(this.href);return false; само че е май 10-30г.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”