Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
ILEGAL написа:Здравейте, колеги. Някой с прясно инфо от седмиците или Казичане- ски влека?
Благодаря предварително!

-
- разбира нещата
Вчера 13.03.2014 година на седмиците беше просто трагедия.Бях на гьола в 06:50 и с влизането веднага хвърлих плувката.След няма и 2 мин. извадих една пъстърва.След още 2 - 3 мин. извадих втора.Зарадвах се ,че кълве добре.До 07:30 имах още 6 - 7 кълванета но пипаше много леко и деликатно и не можах да ги засека.Точно в 07:30 пуснаха риба с лодката и веднага след това просто рибата изчезна и не се виждаше никакъв живот в гьола.Това ме навежда на мисълта,че правят нещо собствениците защото не може изведнъж рибата да се забие и да я няма.До 16:00 нямаше пипане при никой.Извадиха се единично бройки сутринта рано и после все едно,че нямаше живот в гьола.На право съм изумен на какво може да се дължи това.От години се носят слухове,че тоя цървул собственика пуска ток за да не кълве но вчера се убедих в това.Трагедия.
- glarusa
- кандидат преподавател
Там каква е процедурата...Купуваш-задължително купуваш?
Понеже ако се лови само за кеф и рибата после не се купува има логика. Но ако е като на Панчареево - няма логика...
Понеже ако се лови само за кеф и рибата после не се купува има логика. Но ако е като на Панчареево - няма логика...
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
-
- разбира нещата
Там няма ограничение.Можеш да вземеш всичко каквото си хванал.Ако хванеш 100 риби можеш да си ги вземеш всичките за това тоя тъпак собственика прави някаква "магия" и рибата спира да кълве.Но поне да беше оставил до към 9 - 10 часа за да си хванат хората по 4 - 5.Страшен боклук.Преди няколко години едни приятели са го били доста здраво защото за разбрали но сега пак си прави каквото си иска.Скоро може пак да има бой но този път ще има и е...е 

-
- разбира нещата
Още нещо: аз го бях зачеркнал този гьол и не бях ходил много време но на последък няма къде да се иде.На Суходол през последния месец пускат много малко риба и вероятността да хванеш 5 - 6 пъстърви е малка.На Казичене е пълна скръб та вчера се излъгах за пореден път да ида на шибаните седмици но това беше за последен път.Мисля,че при положение,че си взел днес минимум 500 лв от въдици (защото там винаги е навалица,даже вчера имаше 50 човека но това е малко за там) не би трябвало да ти е проблем да хванат хората риба за 200 лв и да си я вземат.Едно време пускаше повече аванта но сега като видя ,че сутринта риболова тръгна и повечето хора си хванаха по 2 - 3 риби и веднага дръпна шалтера помияра.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
1 e типично зимно място. Сега и да има риби ще се обират остатъци.bobolinzer написа:Привет,
Чудя се уикенда да ce пробвам щеката на Враждебна- Черното кафе. Някакви идеи от коя страна би имало по-подходящи места?! Гледах снимки в нета, ама нещо не добивам много представа. Прилагам и картинка с примерни номера, ако може да ме упътите...
По брега на 2 и 3 е пълно с места за щека, да, не се бута право назад, а настарни, но не е никакъв проблем. Повече ми е пречило свалянето на багажа по отвеса

На 5 удобните места са по-редки. Отделно багажа трябва да се носи, няма достъп с кола.
Пролетно вереме риболова е около 4. Там е плиткаж и с вливащото се поточе рибите го припознават за хвърляне на хайвер. Лявата половина според мен е плитка за щека, но в дясно от четворката има дълбочини.
Общо взето за сега препоръчвам ъгъла на гьола между 3 и 4, но на брега на 3. Пътеката е удобна, брега равен, а дълбочената непосредствено пред теб можеш да си я избереш от 1 до 4-5 метра.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
chirusa_bg написа:.....рибите го припознават за хвърляне на хайвер. Лявата половина според мен е плитка за щека, но в дясно от четворката има дълбочини.
Общо взето за сега препоръчвам ъгъла на гьола между 3 и 4, но на брега на 3. Пътеката е удобна, брега равен, а дълбочената непосредствено пред теб можеш да си я избереш от 1 до 4-5 метра.
Мерси, брат!
Ей, това Чируса е голем брат на риболова! 

-
- разбира нещата
В момента трима приятели са на Казичене-влека.От сутринта нямат пипане.Току що говорих с тях и резултата е 0 - 0.На целия гьол са извадени 2 - 3 пъстърви общо.Абе трагедия на всякъде.Само събират такси но риба няма.
Здравейте, бихте ли препоръчали някое място около София за този уикенд? Няколко души сме - плувка и/или дъно. Чак сега се освободихме тази година и ми се ще да кълве малко от малко, а не да прекараме деня, гледайки тъжно водата (като приятелите на колегата на Казичене
) Благодаря ви предварително.
Да не е платен, а за ловенето никакви претенции, за каквото и да имате информация, ще ми е от полза.

Да не е платен, а за ловенето никакви претенции, за каквото и да имате информация, ще ми е от полза.
Последно промяна от mavrudec на Пет Мар 14, 2014 2:53 pm, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
Кажи какво искаш да ловиш(евентуално) и платен ли търсиш или не?
Да не е платен, а за ловенето никакви претенции, за каквото и да имаш информация, ще ми е от полза.
Ходи пробвай бъбрека на Пънча, би следвало да има некви баби по тва време.....mavrudec написа:Да не е платен, а за ловенето никакви претенции, за каквото и да имаш информация, ще ми е от полза.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
на стената саtopsoft написа:Ходи пробвай бъбрека на Пънча, би следвало да има некви баби по тва време.....mavrudec написа:Да не е платен, а за ловенето никакви претенции, за каквото и да имаш информация, ще ми е от полза.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Неска на Щъркела под ресторанта народ много риба мн рядка пак се капотирах до мен колегата за 2 часа извади 2 уклейчета рибите се държаха на 20,30тия метър но аз бях с директната 7ца рибата не реагираше на хранта това е от мен др път се надявам да се отпуши

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.