Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от аксел »

.....ами,след като закона не е прав /да можеш да си прибереш риба над 2кг,била тя и 105/ да вземем да го променим.....има и друго от така направените промени за изтегляне на забраната едва ли печели бялата риба,но на повечето не им изнася.......когато тя е над гнездата и на 2-3м дълбочина непрекъснато и пърпорят двигатели по 5-10 та до 70кс създавайки вибрации по дъното едва ли ще хвърли хайвер!!!!!,то изатова трябва да се забранят боищата дори и за преминаване с лодка,камо ли за тролене/примерно на Ивито,до Ешек тепе/ и който влезе там с лодка да се глобява като бракониер,без значение дали е мрежар,тролингист,джигит,кльонкаджия или просто се прибира....те това си е истината,така и ИАРА ще може по ефективно да работи,друго си е да охраняваш цял язовир,в останалата част не трябва да има забрана.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Хайде четете за канджите,трофеите и хората :wink:
Изображение
Изображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Спокомиро е пич, трябва да се държим, като него. Как така за толкова години четене не видях да е писал за никого лошо.
На него мога да се извиня, ако съм го обидил-Респект!
Дори и Емо83 имаше куража на сирни заговезни да поиска прошка - той е достоен за уважение!

Та по темата. към Спокомир: Такива са хората, както и Милко и Гълъба и П.Жишев и др., но поне не пишат във форума да ядосват хората.
И нали трябва да се променим, щото ще го ядем дебелия след някоя година.
на Ив са останали 2-3 сома над 100 кила и тая година ако ги хвана всичките.... :lol: , да им тегля балтията, щото са трофейни.
Относно размножаването на сома, бях писал тема, ама ми делнаха мненията 1-2 пъти и спрях.
Има една статия на турски учени за размножаването на техен язовир. Мисля, че бая голяма извадка бяха направили по сезони. Над 50 сома през различните месеци и различни килограми. Та там по спомен се размножава от Април до Август, хем къде, къде е по топло. Но ще я потърся някой ден и ще я пльосна тука.
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Сашо, на едно събиране на съфорумци преди години в приятното заведение "Водната кула" присъства един добре известен на всички ви човек, който се изживяваше като последна инстанция, вся и всьо за кльонкането и троленето! Та той тогава каза за използваните 9х18 риболовни уреди при ваденето на капитални риби! Разказа и за това какъв е бил, много уважаваният от мен Милко Георгиев, лека му пръст. Да каза разни работи и за снабдяването им със стръв и друго. Да той бе ехиден, арогантен, нетърпим към чуждо мнение, но негови познати от Бургас го нарекоха "учител", та се изживяваше като такъв, ама си се подписваше с "праведното" му име! Този сомаджия от години не е във форума, след залавянето на чували с мрежи в лодката му на яз. Ив! Понякога в постовете си се доближавате до неговият стил, което аз например не приемам за добър тон! Разбира се нито за Вас нито за мен това има някакво значение или ще промени същността ни. Аз не изпитвам завист към Слави и Росен, а уважение и несъм единствен! По закон имат право до 3кг. риба плюс една по- голяма на риболовец! Даряването на живот, което съм гледал да го прави например Емо и други е много благородно и пример за следване, но не следва да сатанизираме друг колега, който е решил да задържи рибата си! Не е незаконно! Въпрос на лична преценка! Виждал съм снимки на колега легнал до три сома проснати на одеало, като се изтъква, че са извадени през половин час! Е това не е ли повод за критика? Или те са по килограм, та е по закон? Хайде да не се правим на по-праведни от Господ! Не вземам участие в темата, защото на язовира където често ловя сомовете са до 10 кг. , а аз нямам по-голям от 7кг. Но колеги не мисля, че сомаджийството е върхът на риболова! Не е най-спортменската дисциплина в риболова! У нас в сладка вода е забранено да се харпунира риба, но в солена не! Аз този спорт считам за най-спортменски, защото си ти във враждебна среда! Лимитиран си във време и то до минути! Въоръжен си, но и противникът ти има зъби, шипове, отрова и е в своята си среда, а когато е с тегло 40 и нагоре килограми е изключително трудно да я подчиниш, особено ако си сам! И с един харпун, без ролка с 100м. шнур! Ето това е равнопоставеност на страните! Успех и голями сомове ви желая и да пишете за тях без злоба или ехидство един срещу друг! Това е позитивното в споделянето тук! :heart: Нищо лично, и ще се радвам да срещна всеки от вас, например на обявената среща - акция през май! :heart:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Диканаров,верно е че езика ми прилича на Отчето,но все пак има огромна разлика между нас!Попикавал съм се от смях с неговите нареждания тук,как ги ръсеше разни лафове,не е истина! :rolleyes: Та ако той е казал за пистолета,може пък и да е вярно,но аз лично не съм чул от него тук да го е споменавал! :oops: :cry:

А относно Трофейния-Рекорден сом на Росен и Славе си в голяма грешка,защото проблема не е,че са го убили,а КАК СА ГО УБИЛИ=КАНДЖОСАЛИ! :idea: Защото два от ударите са в опашката,а третия фатален е в корема=разпорване и черва!Ако това ти се струва спортсменско,от сега ти казвам,че си в ОГРОМНА ГРЕШКА=НЕ Е СПОРТСМЕНСКО и противоречи на Световно приетите правила за риболов! :idea: :wink: Та когато ме критикуваш,бъди внимателен и подготвен достатъчно за да има смисъл! :wink: Останалото ще го обсъдим на СРЕЩАТА-10 години Форум "На риба",на Сопот 17-18май! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Имам всички списания в които има статия на Милко Георгиев,чел съм ги многократно и съм си изградил мнение,що за човек е бил!Бил е много начетен и е знаел всичко за риболова на кльонк и го е практикувал сам в лодката,на гребла в тъмното и страшното дет не е имало жив човек на десетки километри,чел е Хемингуей и се е интересувал от релефа на даден язовир по стари карти,а всичко това говори,че нема как да е бил простак с пистолетче и да е прострелял сома от 102.5килограма,просто не се връзва и за това го наричам ГНУСНА ЛЪЖА и ОКЛЕВЕТЯВАНЕ,та сигурно се върти гневно у гроба га я чуе! :oops: :cry: Мерси на Янко за ИСТИНСКАТА СТАТИЯ и ИСТОРИЯ на улова на неговия Рекорден сом,който дълго време беше единствения Трофеен сом над 100 килограма хванат и изваден на въдица! :idea: :drinkers: Всеки който го плюе и вярва на мизерните лъжи по негов адрес,ГРЯХ му на душата! :idea: :drinkers:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Ще се радвам да седнем и да поприказваме! Не съм никъде писал, че Милко Георгиев е ползвал 9х18 въдица, а че "колегата" каза за нейното ползване при улов на голями сомове! Дори му предложих кутия от моите 9х19 да му намеря на тънка цена, но той ми рече, че си ги намирали от приятели със зелени чорапи без пари и били за руските "въдици". Та така! А ти си помисли, ако си на 10-15м. дълбочина, сам, без акваланг и имаш срещу теб 40-50 кг. противник с шипове или зъби каква ще е битката? Честна, спортменска, достойна или не! В лодка с приятел или такъв на едно тел. разстояние, дето моментално ще ти се притече на помощ с каквото трябва ли е по-мъжко и достойно? При харпунджийството няма:-хвани, пусни! Същото е и когато си решил да си извадиш рибата на всяка цена и си с фин такъм! Ако искаш, това е твое право, можеш и да отрежеш влакното, след като си видял рибата си! Но си е и твое право да си я прибереш! Ако е било приятелю, незаконно то иараджиите са щяли да се намесят, нали са гледали битката, поне така чух и четох! Извинявам се на всички колеги за спама, другото на Срещата ще го нищим! :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Браво на Янича, дето я лепна тая статия. Бяхме писали едновременно.

Чел съм я, ама има едно страшно изречение в нея, което няма да се случи никога вече:

"...телефонирах на П.Апостолов, който ме изненада с новината, че Н.Г. е хванал 91, а той самият само 80 кила..." :lol:
Не знам каква е била случката, но ще питам Н.Г., той ми е казвал че не познава Милко. Каза ми: - те с Петьо се познаваха и той е учил Милко на кльонк.
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Troli Rapala написа:... Та за мен ти си "пътник",когато се нахвърляш срещу Славе,...
Благодаря ти, че ме предупреди и го оценявам, аз знам да оценявам ...
Нека само той да го потвърди и ще напиша няколко смислени изречения на Иврит... עִבְרִית_+ דיבוק
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Ех, как ми се ходи тази година на екскурзия до Турция, ....за сом...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:
Troli Rapala написа:... Та за мен ти си "пътник",когато се нахвърляш срещу Славе,...
Благодаря ти, че ме предупреди и го оценявам, аз знам да оценявам ...
Нека само той да го потвърди и ще напиша няколко смислени изречения на Иврит... עִבְרִית_+ דיבוק
Не е лошо да си "пътник" и аз постоянно съм в тази роля! :idea: Но съм недосегаем заради рибите и успехите,ако не=да са ме смачкали като мравка поне 1000човека! :rolleyes: 8) В този смисъл ти го казвам на уличен език,че ми е ясен и го говоря прекрасно от както съм се родил!Аз съм Герой от роман на Виктор Юго и във Борбата се заключва целия смисъл на моето съществуване! :idea: Та като Биткаджия не те виждам,а също и Диман с Янича,та за това ви ям заедно с едничката цел да ви активирам към подвизи и успехи! :wink: И да си получите заслуженото,според заслугите и качествата ви! :drinkers: Просто Сантимент от моя страна,защото виждам нещо от себе си в минало време у вас сега! :oops: Славе е ГОТИН на 100%,иначе нема как да запали 100човека да му свалят шапка,като на Господ!Иначе верно е от село-Горна Баня,ама са го турили в ниското,в предверието на Гъза на Банята и за това е малко мръсничък! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Но има ДУША за 1000души,но това ще го разбереш на живо! :wink: :drinkers: Все пак,ако си джентълмен треа да оцениш,че Рекордьора-Касапин-Славе ти пише у темата,това е страхотна награда за теб,щот он не обича да пише редовно,като нас! :wink: :drinkers: 105 кила,са си 105 кила и треа да се уважат обективно и да се преглътнат без субективната емоция! :wink: :drinkers:
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Troli Rapala написа:Имам всички списания в които има статия на Милко Георгиев,чел съм ги многократно и съм си изградил мнение,що за човек е бил!Бил е много начетен и е знаел всичко за риболова на кльонк и го е практикувал сам в лодката,на гребла в тъмното и страшното дет не е имало жив човек на десетки километри,чел е Хемингуей и се е интересувал от релефа на даден язовир по стари карти,а всичко това говори,че нема как да е бил простак с пистолетче и да е прострелял сома от 102.5килограма,просто не се връзва и за това го наричам ГНУСНА ЛЪЖА и ОКЛЕВЕТЯВАНЕ,та сигурно се върти гневно у гроба га я чуе! :oops: :cry: Мерси на Янко за ИСТИНСКАТА СТАТИЯ и ИСТОРИЯ на улова на неговия Рекорден сом,който дълго време беше единствения Трофеен сом над 100 килограма хванат и изваден на въдица! :idea: :drinkers: Всеки който го плюе и вярва на мизерните лъжи по негов адрес,ГРЯХ му на душата! :idea: :drinkers:
Саше всеки си има идоли в което лошо нема,Милко работеше на 200метра от мойта лафка,засичахме се в една закусвалня и мога да ти кажа,че риболовът му беше около 10-15дни годишно,не си спомням дали и не добавям некой ден от мене.
Знам на мене какво ми струва да съм всека седмица на риба,знам на тебе какво ти струва да можеш да отидеш на риба с три малки деца,браво за което в тая напрегната обстановка да имаш такава смелост.така на бързо се сещам за поне още 50-100човека дето живеят за да ходат на риба.
Всеки сам си избира героите,но на мене нема как човек с 10дена риболов в годината да е моят герой.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Та Янича е двойния агент в цялата схема и тема,тука пуска фитилите,а там събира парата! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Бе Славе,не че ми е Герой Милко,но ме дразни измислиците и лъжите по негов адрес,ощи повече,че е труп и не може да се защити! :cry: :wink: Та и ние с теб сме в тази ситуация,да "гледаме мача" и да одиме по-редко за риба отколкото за Редко щастие,щот ни е налегнал Капитализъма! :cry: :mrgreen: :drinkers: Та присмял се Хърба на Щърба! :rolleyes: :drinkers: За теб лошо,нема как да кажем и това си е! :drinkers: Дори не бих те канджосал,ако ми паднеш в ръчичките,много си ми едър за лодката и не моем да те "извозим" или "натоварим"! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers: За не-запознатите,думите в кавички са на Жаргон от Софийските улици,от едно време! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Вече имаме над 3-часова битка на Ивито,та ще получа инфаркт от напрежение какво става! :oops: :cry: Много е гадно да си в къщи,га се водят Големи Битки!Този път Горнобанския Герой от групата на Господ,май ще играе Феър-плей и отсега му свалям шапка,как издържа 3-часа и нагоре! :rolleyes: Ей за такива Битки ви говоря,докато не окапят и рибата и риболовеца от умора! :idea: :idea: :idea: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”