Карпела ?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
voyvodata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Карпела ?

Мнение от voyvodata »

За това са форумите , всеки да си каже мнението :D
Карпелата ми е нужна да я напълня със пълнеж от много силно ухаещи компоненти , за да се скъси процесът между кълванетата . Аз лових на метод фидер хранилка,а колегата Георги Буиклиев от Казанлък ловеше с този монтаж на 100 метра от мене. На всеки негови 4 кълванета и изваждания съседите му с качамачени хранилки и ярма , вадеха по една риба. А по-големите 12-13 таранки излезнаха на метод фидера,защото там се елиминират кълванета от малолетки ;-)Той извади два пъти повече от мене но теглото им беше по-малко от половината от общо извадените 26 кила риба...
Риболовци - инвалиди в България
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

А кофата с дребните каракудки по 50 грама и тях ли ги уловихте с карпелата?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Войвода,не разбра намека ми-повече от една кука на пружината.
А относно другото-всеки е свободен да лови с каквото си иска,стига да не нарушава закона.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

voyvodata написа:Ква реклама бе колега?! Това че съм си снимал такъма и улова реклама ли му викаш?!
Ами нали всеки нов продукт иска по-подробно да бъде описан и обяснен от тези които вече са го ползвали ?!, в помощ на другите ...
Ако е твой улов....,но на снимките са няколко различни човека :roll: . Освен това винаги си личи кога човек пише от първо лице и кога цитира, а и вече сме у 21-вио век и по нето веднага може да се направи справка и за да не кажете, че говоря на изуст, те ви препратка:
http://bigfish.bg/news/novini/Karpela-C ... istvo.html
и "Karpela Cont-Universal container- това не е просто поредната версия на изкуственна примамка или стръв, това е твърда стабилна , затваряща се с помоща на лява резба опаковка за естественни компоненти , които преди не бяхме в състояние да заметнем и презентираме надалече , така че да сме сигурни че стръвта ще остане на куката . Благодарение на Карпелките сега ние можем да достигнем разстояния от 100 и повече метра поднасяйки стръв като например варен картоф , варени бобови разстения , каши и меки смески . За любителите на животинска............."
Да беше пуснал и клиповете поне.... :? :rolleyes:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
fidera59
новобранец
новобранец

Мнение от fidera59 »

Това нововъведение на БГ пазара за момента е просто уникално. Всичко е тествано и се оказва че резултатите са надминали очакванията. В неделя реших да пробвам червена карпела 14 мм монтирана на "косъм".Повода ми бе от плетено влакно 0,12 мм дължина 25 см , кука №8.Основното влакно 0,28 мм -хамелеон Сместа с която напълних карпелата бе паста за риболов на шаранови риби. Място на риболова стената на Панчарево в ляво от водонапорната кула. Резултат: късане на повода.Ловях с пикер 2,7 м, с твърд куивертип оцветен в оранжево. Нямам обяснение за това късане , но то е факт
Аватар
voyvodata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от voyvodata »

Антивикчо, като заговорихме за интернет , можеш да се обадиш на Собственика на сайта bigfish.bg Гепрго Стефанов Димитров и да питаш чия е статията .... Аз бях първия в Бг ,който пробва карпелите, през ноември 2013 г. , а в момента съм Представител на Karpela Cont Ltd. за България , виждам че си в час с НЕО , та намери ПРОФИЛО на Вадим Коруньский във фейса или да не си мъчиш главата ,направо влезни е те тук те : https://www.facebook.com/KarpelaContBulgaria" onclick="window.open(this.href);return false; , та да прочетеш същио матерял къде си го намерил в сайта на Жорката Димитров . Не става дума за плагиатство приятели , просто за момента източник на цялата информация за Карпелите съм основно аз , и целта ми не е комерсиална...просто искам да съм полезен , на тези които се интересуват от новостите в риболовните техники и аксесоари и имат афинитет към експеримента и иновативното жмислене ...тва е.
fidera59
новобранец
новобранец

Мнение от fidera59 »

Познавам Жоро Войводата и мога да потвърдя , че нещата които говори са самата истина. Освен това той обича да лови риба , но не и да я консумира. Той от миналата година се занимава с тестването на карпелите и смея да твърдя , че има много положителни резултати.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

fidera59 написа:Това нововъведение на БГ пазара за момента е просто уникално. Всичко е тествано и се оказва че резултатите са надминали очакванията. В неделя реших да пробвам червена карпела 14 мм монтирана на "косъм".Повода ми бе от плетено влакно 0,12 мм дължина 25 см , кука №8.Основното влакно 0,28 мм -хамелеон Сместа с която напълних карпелата бе паста за риболов на шаранови риби. Място на риболова стената на Панчарево в ляво от водонапорната кула. Резултат: късане на повода.Ловях с пикер 2,7 м, с твърд куивертип оцветен в оранжево. Нямам обяснение за това късане , но то е факт
:lol: :lol: Видях ти импровизациите при монтаж на фидер,даже и в момента пишеш глупости,като кулинарните ти рецепти.
fidera59
новобранец
новобранец

Мнение от fidera59 »

Butnik с цялото ми уважение към теб просто искам да попитам какво точно не одобряваш в импровизациите с фидер монтажите. Относно кулинарните ми рецепти бих ти казал че от както някои съвсем нагло ми "крадат" рецептите и ги редактират с тяхно име просто спрях да изпращам рецепти където и да било. Има хора които в кулинарно отношение са оценили отдавна това което съм писал и правил нееднократно
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

fidera59 написа:Това нововъведение на БГ пазара за момента е просто уникално. Всичко е тествано и се оказва че резултатите са надминали очакванията. В неделя реших да пробвам червена карпела 14 мм монтирана на "косъм".Повода ми бе от плетено влакно 0,12 мм дължина 25 см , кука №8.Основното влакно 0,28 мм -хамелеон Сместа с която напълних карпелата бе паста за риболов на шаранови риби. Място на риболова стената на Панчарево в ляво от водонапорната кула. Резултат: късане на повода.Ловях с пикер 2,7 м, с твърд куивертип оцветен в оранжево. Нямам обяснение за това късане , но то е факт
За пикера и влакната няма да коментирам, обаче ми стана интересно как успя да ти скъса ...?!?
Бих се радвал да го опишеш по - подробно ...

п.п. Да не се окаже, че си закачил арматура по дъното и опитвайки се да откачиш
fidera59 написа:Резултат: късане на повода
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Владо,щом не осъзнаваш грешките си аз няма какво да добавя ,освен многото ЛС да ме подпитваш за това онова,а колкото за рецептите пак се изхвърляш-нито една снимка как се приготвя ястието.В нета е пълно с рецепти и най-лесно е да се плагиатства.Нета не е само копи-пейст.
Чест и почитания на Войводата,но да си подбира рекламните лица.
Аватар
voyvodata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от voyvodata »

Господа,темата беше за Карпелите ...опитах се да добавя информация за тези на които е интересен този продукт,а бутников,аз нямам нито рекламни лица ,нито рекламни задници или поне не е тук мястото за реклама . Дълбоко съм убеден че форумите са основно за обмен на мнения и информация , а не за уреждане на лични отношения . Та в тази връзка:размяната на помия между двама зрели мъже на тема готварски рецепти в тема за риболовен аксесоар,му се казва спам.
fidera59
новобранец
новобранец

Мнение от fidera59 »

lif3house на питането ти относно късането на повода бих казал следното: На основната линия бях монтирал стопер от силиконовите .След това прокарах една инлайн тежест с тегло 40 грама.Пред нея сложих едно каучуково топче.На края на линията вързах един вирбел без карабинка и към него вързах около 25 сантиметра плетен повод . Куката бе №8 с ухо а карпелата 18 мм бе на "косъм", напълнена с паста за шаранови риби dual fish pasta carlig porumb dulse . След замятането изчаках линията да падне на дъното и след това опънах влакното.Поставих пикера на стойка тип гребен . След около 20-на минути върха на пикера се сгъна и след това се върна обратно и влакното сякаш провисна. Имаше още едно почукване.Изчаках да опъне хубаво влакното и засякох.Усетих че има риба , която в един момент взе направление вдясно от стойката на пикера. Върха отново се сгъна и точно в този момент усетих че линията олекна. Като изтеглих влакното от водата забелязах с изненада че ми липсва повода с монтираната на него карпела.Липсваше и вирбела свързващ основното влакно с поводаТова е който иска да вярва, който не иска да не вярва. Споделих с мой познат това и той ми каза че е твърде възможно да се е отвързал възела на основното влакно ако не е бил вързан както трябва или другия вариант е рибата да е била щука
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”