Относно монтажа на косъм

Модератор: sapuna

FaLLeN69
новобранец
новобранец

Относно монтажа на косъм

Мнение от FaLLeN69 »

Прегледах много статии но не разбрах как се казват тези бели пръчици които се слагат под протеиновите топчета
както и за монтажа хеликоптер тези маниста какви са по точно (тези между двоиния вирбел)
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Относно монтажа на косъм

Мнение от larybalky »

Най-вероятно говориш за стоперите,те служат да не изпада топчето от косъма.А топчетата при хеликоптера са гумени обикновенно и служат да ограничават движението на повода със стръвта и са и елемент от самозасичането заедно с тежеста.
Мераклия
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

larybalky мерси

Кой от Всичките монтажи бихте ми препоръчали за язовир (in-line; helicopter) или този с които съм сега
м/у оловото на основната линия има 2 съчми да не се движи оловото нагоре и надолу
П.П НОВАК СЪМ
Прикачени файлове
Без име.png
Без име.png (16.33 KiB) Преглеждано 1537 пъти
жоро ценев
новобранец
новобранец

Мнение от жоро ценев »

Сложни са нещата - така зададени въпросите са много обстойни.Зависи от дъното на водоема - дали е тиня,каменисто и т.н.Бих те насочил към шаранджийския форум - там всичко е много добре изяснено, а и информацията е в изобилие.
power_fish
новобранец
новобранец

Мнение от power_fish »

колега за тинесто дъно с водорасли има едни нови монтажи които изглеждат като водорасло а за да ти падне топчето плавно във водорасли или шавари взимай PVA пяна.
http://www.fishstarbg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

За тинесто дъно ползвай олово с по-голяма площ(примерно от типа "грипа")може и повода да е по-дълъг,друг вариант е оловото да е най-отпред(от типа на хеликоптер монтажа)за да може да потъне в тинята а повода да си остане отгоре.
А за тия поводи които имитират водорасли аз съм скептичен,не се доверявам на китаец работещ за 1 долар на ден да ми връзва куките и аз да чакам да неговото връзване трофейната си риба която може да е 1 на 5 години.
А въпроса ти за монтажите е прекалено обширен за да ти се отговори конкретно,като се нахапеш повече с теория ще разбереш защо ти го казваме това.
Успех
Мераклия
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Колега, тоя монтаж дето си го показл, извинявай че ти го казвам ама не става, или по скоро става за някоя бърза река, но не и за шаран.

Или ползваш ин-лайн монтаж като нанизваш тежеста да се движи свободно по влакното или правиш хеликоптер но той също е малко специфичен монтаж и изисква основно къси поводи и плаваща стръв.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”