Блата около Лом?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Блата около Лом?

Мнение от Fisherman66 »

Дорогие колеги, едно време като бях малък... на около 14-15год. (бе бая време мина оттогава -поне 24-25г.! :roll: ) в землището на село Ковачица, Ломско имаше два гьола - Боробинчовица и Щукарника. Храня изключително добри спомени за двете блата, изобилстващи с петнистия хищник. На Щукарника (както личи и от името му) комай само щука беше останала във водата. Хващал съм щуки по 9-10 на ден и все парлаци!
:twisted: :twisted: :twisted:
Та.... молбата ми е ако някой има информация (прясна) от там... снасяйте! Не съм се вясвал към Ковачица от около.... има-няма 15 години!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Такааааа....Та значи аз ходя от 2-3 години в с. Ковачица за риба, но не на блата, а на някакъв тамошен язовир. За Боробинчовица и Щукарника не съм чувал и не мога да се сетя къде би трябвало да има такива водоеми там :roll: ?!! Във въпросния язовир, който посещавам щука определено няма. Лови се предимно платика, каракуда, бабушка, костур (сравнително дребен)... Има също шаран, толстолоб и по непотвърдени информации - бяла риба. Харесвам това водоемче, защото е много приятно, не е много посещавано и има много чисти и удобни брегове. Риба също има, или поне имаше доскоро. Подразбрах, че тази година изтича договора за аренда на сегашните му собственици и се опасявам, че на сбогуване ще го "прочистят" доста усърдно :evil: :evil:
Възможно е да ти говоря за съвсем друг водоем от тези, за които ти питаш, но аз само този знам. Ако е така дай повече информация къде се намират тези блата и може да подразбера нещичко :wink:
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Stefko, язовира на Ковачица го знам... ловил съм там и бяла риба, и платики здраво!.... той се намира над селото, нали?.... след Ковачица има още един сравнително плитък гьол, в който имаше почти само каракуда... но там се ловеше с бележка от арендатора.
Значи ... тези блата, за които говоря се намираха между селото и Дунава... минава се покрай някакъв стопански двор, през нивя и лозя ... бе пътя беше около 30 мин. с кола по черни пътища.... не знам дали още ги има блатата, щото се чуваха някакви слухове за пресъхване, обрастване с папури и т.н.
Ако е такъв случая... жалко... :cry: Боробинчовица се намираше в една прасковена градина на около 200 м. от реката... направо красота! Кеф ти щука в гьола, кеф ти фърляй у Дунава.... ще съм ти благодарен ако поразпиташ там местните.... няма начин да не ги знаят по име... особено по-възрастните хора.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Значи ... тези блата, за които говоря се намираха между селото и Дунава... минава се покрай някакъв стопански двор, през нивя и лозя ... бе пътя беше около 30 мин. с кола по черни пътища.... не знам дали още ги има блатата, щото се чуваха някакви слухове за пресъхване, обрастване с папури и т.н.
Ако е такъв случая... жалко... Боробинчовица се намираше в една прасковена градина на около 200 м. от реката... направо красота! Кеф ти щука в гьола, кеф ти фърляй у Дунава.... ще съм ти благодарен ако поразпиташ там местните.... няма начин да не ги знаят по име... особено по-възрастните хора.
Честно казано не разбрах къде точно се намират описваните от теб блата, но очевидно не става дума за язовира :roll: Задължително ще попитам някой местен и ще пиша какво съм разбрал :wink:
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Стефко, френд... ако разбера как да постна картинка тук ще ти нарисувам карта (по спомени де) :wink:
М/у другото... как е ловорибенето у Видинско? ... имам страхотни спомени от тамошния край!... както се кава... "хубав край-хубави хора" (и риби, и риби!) :wink: :P :P :P [/img]
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ако пуснеш някаква, макар и примерна карта ще е най-добре :idea: Даже може да ида лично на разузнаване, а не да питам разни хора, които я ме разберат, я не...
По Видинско риболова върви с променливи успехи - на моменти има, а после не. Във всеки случай ситуацията е доста по-постна от това, което ти имаш като спомени (ако са отпреди 10+ години). Все по малко риба се хваща, но ние продължаваме да упорстваме :wink: Аз от 4 г. съм Козлодуйчанин и нямам възможност често да рибарствам във Видин, но го правя с голям кеф при всяка възможност :lol: Дунава естествено е голямата ми страст... 8)
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Ще се опитам да нарисувам карта... щом си Козлодуйчанче ... Ковачица не е толкова далече... само да не си изгубиш времето в обикаляне на лозови насаждения заради тези блата? :wink:
Аз в Козлодуй (и скоро пак ще) ходя само по работа ... в централата - за съжаление нямам много свободно време по командировките за риболов ... Инак мерак - дал господ! :P на 16.06. бях там... откъм Бутан минах покрай едно яко блато (приличащо на щукарник :) )... малко преди моста на Огоста... имаш ли няква инфо за там?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Такааа, чакай сега да караме подред...
Най-напред да ти обясня за любимите ти блата около Ковачица: Можеш да не си даваш зор с чертането на карти и маршрути - преди около половин час питах една колежка, която е женена в Ковачица и мъжът й е колега-рибар, та ги знае тия неща :lol: . Жената едвам се сети за въпросните блата (не казах имена, но тя се сети за боробинчовица) и много се учуди, че знам за тях, защото същите не съществували от повече от 20 г. :shock: :shock: Каза че мъжът й ходел там като дете за риба, но след това умишлено ги пресушили и най вероятно в момента там няма нищо, или ако има е някаква най-обикновена локва. Сори, такава е реалността :?
Сега за тези локвички, които си забелязал отляво на пътя към Козлодуй, малко преди моста на с. Софрониево: не съм ходил там за риба, но от местните колеги знам, че има главно (а може би и единствено) каракуда, която е със сравнително скромни размери и смърди ужасно на тиня. Братята роми от околността обаче си ги обичат и ходят да "къцат" там редовно. На мен са ми много неприветливи тия гьолчета и откровено не ти ги препоръчвам и на теб. Ако имаш време по-скоро слез вдясно от моста и на около 200 - 300 м. след него надолу по течението ще видиш хубави местенца, където може човек да начеша крастата с някоя хубава речна каракудка, кефалец или уклей :lol:
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

Лелеееей!.... жалко за убавите блата! :cry: тюх! ... верно, че и моите спомени оттам са детски, ама се се надявах нещо да е поостанало....
Благодаря ти за сведенията за Софрониевио мост... май следващата командировка ще натоваря въдиците :wink: На Огоста при Бутан съм виждал един местен да хваща кефалюга около 2 кила на някъв червей, който (той обясни) се въдел у кухите стъбла на магарешкия трън... :roll: ... Ок, пак мерси за подробните данни - ще се пробвам задължително при следващото командироване (поне бендзина от София до Кзлдй ще ми е без пари.. хи хи хи :P )
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”