Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Блата около Лом?
Модератор: sapuna
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Блата около Лом?
Дорогие колеги, едно време като бях малък... на около 14-15год. (бе бая време мина оттогава -поне 24-25г.!
) в землището на село Ковачица, Ломско имаше два гьола - Боробинчовица и Щукарника. Храня изключително добри спомени за двете блата, изобилстващи с петнистия хищник. На Щукарника (както личи и от името му) комай само щука беше останала във водата. Хващал съм щуки по 9-10 на ден и все парлаци!
Та.... молбата ми е ако някой има информация (прясна) от там... снасяйте! Не съм се вясвал към Ковачица от около.... има-няма 15 години!

Та.... молбата ми е ако някой има информация (прясна) от там... снасяйте! Не съм се вясвал към Ковачица от около.... има-няма 15 години!
Такааааа....Та значи аз ходя от 2-3 години в с. Ковачица за риба, но не на блата, а на някакъв тамошен язовир. За Боробинчовица и Щукарника не съм чувал и не мога да се сетя къде би трябвало да има такива водоеми там
?!! Във въпросния язовир, който посещавам щука определено няма. Лови се предимно платика, каракуда, бабушка, костур (сравнително дребен)... Има също шаран, толстолоб и по непотвърдени информации - бяла риба. Харесвам това водоемче, защото е много приятно, не е много посещавано и има много чисти и удобни брегове. Риба също има, или поне имаше доскоро. Подразбрах, че тази година изтича договора за аренда на сегашните му собственици и се опасявам, че на сбогуване ще го "прочистят" доста усърдно
Възможно е да ти говоря за съвсем друг водоем от тези, за които ти питаш, но аз само този знам. Ако е така дай повече информация къде се намират тези блата и може да подразбера нещичко

Възможно е да ти говоря за съвсем друг водоем от тези, за които ти питаш, но аз само този знам. Ако е така дай повече информация къде се намират тези блата и може да подразбера нещичко

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Stefko, язовира на Ковачица го знам... ловил съм там и бяла риба, и платики здраво!.... той се намира над селото, нали?.... след Ковачица има още един сравнително плитък гьол, в който имаше почти само каракуда... но там се ловеше с бележка от арендатора.
Значи ... тези блата, за които говоря се намираха между селото и Дунава... минава се покрай някакъв стопански двор, през нивя и лозя ... бе пътя беше около 30 мин. с кола по черни пътища.... не знам дали още ги има блатата, щото се чуваха някакви слухове за пресъхване, обрастване с папури и т.н.
Ако е такъв случая... жалко...
Боробинчовица се намираше в една прасковена градина на около 200 м. от реката... направо красота! Кеф ти щука в гьола, кеф ти фърляй у Дунава.... ще съм ти благодарен ако поразпиташ там местните.... няма начин да не ги знаят по име... особено по-възрастните хора.
Значи ... тези блата, за които говоря се намираха между селото и Дунава... минава се покрай някакъв стопански двор, през нивя и лозя ... бе пътя беше около 30 мин. с кола по черни пътища.... не знам дали още ги има блатата, щото се чуваха някакви слухове за пресъхване, обрастване с папури и т.н.
Ако е такъв случая... жалко...

Честно казано не разбрах къде точно се намират описваните от теб блата, но очевидно не става дума за язовираЗначи ... тези блата, за които говоря се намираха между селото и Дунава... минава се покрай някакъв стопански двор, през нивя и лозя ... бе пътя беше около 30 мин. с кола по черни пътища.... не знам дали още ги има блатата, щото се чуваха някакви слухове за пресъхване, обрастване с папури и т.н.
Ако е такъв случая... жалко... Боробинчовица се намираше в една прасковена градина на около 200 м. от реката... направо красота! Кеф ти щука в гьола, кеф ти фърляй у Дунава.... ще съм ти благодарен ако поразпиташ там местните.... няма начин да не ги знаят по име... особено по-възрастните хора.

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ако пуснеш някаква, макар и примерна карта ще е най-добре
Даже може да ида лично на разузнаване, а не да питам разни хора, които я ме разберат, я не...
По Видинско риболова върви с променливи успехи - на моменти има, а после не. Във всеки случай ситуацията е доста по-постна от това, което ти имаш като спомени (ако са отпреди 10+ години). Все по малко риба се хваща, но ние продължаваме да упорстваме
Аз от 4 г. съм Козлодуйчанин и нямам възможност често да рибарствам във Видин, но го правя с голям кеф при всяка възможност
Дунава естествено е голямата ми страст... 

По Видинско риболова върви с променливи успехи - на моменти има, а после не. Във всеки случай ситуацията е доста по-постна от това, което ти имаш като спомени (ако са отпреди 10+ години). Все по малко риба се хваща, но ние продължаваме да упорстваме

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Ще се опитам да нарисувам карта... щом си Козлодуйчанче ... Ковачица не е толкова далече... само да не си изгубиш времето в обикаляне на лозови насаждения заради тези блата?
Аз в Козлодуй (и скоро пак ще) ходя само по работа ... в централата - за съжаление нямам много свободно време по командировките за риболов ... Инак мерак - дал господ!
на 16.06. бях там... откъм Бутан минах покрай едно яко блато (приличащо на щукарник
)... малко преди моста на Огоста... имаш ли няква инфо за там?

Аз в Козлодуй (и скоро пак ще) ходя само по работа ... в централата - за съжаление нямам много свободно време по командировките за риболов ... Инак мерак - дал господ!

Такааа, чакай сега да караме подред...
Най-напред да ти обясня за любимите ти блата около Ковачица: Можеш да не си даваш зор с чертането на карти и маршрути - преди около половин час питах една колежка, която е женена в Ковачица и мъжът й е колега-рибар, та ги знае тия неща
. Жената едвам се сети за въпросните блата (не казах имена, но тя се сети за боробинчовица) и много се учуди, че знам за тях, защото същите не съществували от повече от 20 г.
Каза че мъжът й ходел там като дете за риба, но след това умишлено ги пресушили и най вероятно в момента там няма нищо, или ако има е някаква най-обикновена локва. Сори, такава е реалността
Сега за тези локвички, които си забелязал отляво на пътя към Козлодуй, малко преди моста на с. Софрониево: не съм ходил там за риба, но от местните колеги знам, че има главно (а може би и единствено) каракуда, която е със сравнително скромни размери и смърди ужасно на тиня. Братята роми от околността обаче си ги обичат и ходят да "къцат" там редовно. На мен са ми много неприветливи тия гьолчета и откровено не ти ги препоръчвам и на теб. Ако имаш време по-скоро слез вдясно от моста и на около 200 - 300 м. след него надолу по течението ще видиш хубави местенца, където може човек да начеша крастата с някоя хубава речна каракудка, кефалец или уклей
Най-напред да ти обясня за любимите ти блата около Ковачица: Можеш да не си даваш зор с чертането на карти и маршрути - преди около половин час питах една колежка, която е женена в Ковачица и мъжът й е колега-рибар, та ги знае тия неща

Сега за тези локвички, които си забелязал отляво на пътя към Козлодуй, малко преди моста на с. Софрониево: не съм ходил там за риба, но от местните колеги знам, че има главно (а може би и единствено) каракуда, която е със сравнително скромни размери и смърди ужасно на тиня. Братята роми от околността обаче си ги обичат и ходят да "къцат" там редовно. На мен са ми много неприветливи тия гьолчета и откровено не ти ги препоръчвам и на теб. Ако имаш време по-скоро слез вдясно от моста и на около 200 - 300 м. след него надолу по течението ще видиш хубави местенца, където може човек да начеша крастата с някоя хубава речна каракудка, кефалец или уклей

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лелеееей!.... жалко за убавите блата!
тюх! ... верно, че и моите спомени оттам са детски, ама се се надявах нещо да е поостанало....
Благодаря ти за сведенията за Софрониевио мост... май следващата командировка ще натоваря въдиците
На Огоста при Бутан съм виждал един местен да хваща кефалюга около 2 кила на някъв червей, който (той обясни) се въдел у кухите стъбла на магарешкия трън...
... Ок, пак мерси за подробните данни - ще се пробвам задължително при следващото командироване (поне бендзина от София до Кзлдй ще ми е без пари.. хи хи хи
)

Благодаря ти за сведенията за Софрониевио мост... май следващата командировка ще натоваря въдиците