Риболов на остров Корфу
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Риболов на остров Корфу
Искам да споделя опита си от неколко дневен риболов от 7-10.03.2014 г. За съжаление имах доста работа предните няколко дни и сега ми остана малко време.
Пътуването от Пловдив беше наистина дълго 780 км за 10 часа.
През почти целия път валеше и острова ни посрещна така

С пристигане започнахме да се оглеждаме на кея на който се лови.

За съжаление същата вечер имах само един удар на голяма риба която се разскача точно след като я поведох 10-15 метра и след два скока се откачи.
За съжаление имахаме само този удар цяла вечер.
А на самия кей бяхме 7 риболовци. Някои от които снимали филмите по острова.
На другия ден имахме малка разходка по Осрова

За съжаление по целия остров риболова беше доста тегъв без каквата и активност на рибата.
Успяхме да разговаря с някой месни рибари между които и двама българи които ни увериха че риболова през тези месеци е доста тегъв и е на моменти.
Ето още няколко снимки от острова и пристанището.
Хванахме и празнуването на Тодоров ден което беше много забележително - като цял фестивал.

Хванахме и нялколко риби ето една от тях. Не лош лефер към 700-800 гр.

А ето как ни посрещна България на връщане

Това което мога да кажа в заключение е, че рибите не бяха активни при повечето проводки рибите вървяха зад воблера и се отказваха при наближаването на кея.
Но това определено не е активния за риболов сезон.
Пътуването от Пловдив беше наистина дълго 780 км за 10 часа.
През почти целия път валеше и острова ни посрещна така

С пристигане започнахме да се оглеждаме на кея на който се лови.

За съжаление същата вечер имах само един удар на голяма риба която се разскача точно след като я поведох 10-15 метра и след два скока се откачи.
За съжаление имахаме само този удар цяла вечер.
А на самия кей бяхме 7 риболовци. Някои от които снимали филмите по острова.
На другия ден имахме малка разходка по Осрова

За съжаление по целия остров риболова беше доста тегъв без каквата и активност на рибата.
Успяхме да разговаря с някой месни рибари между които и двама българи които ни увериха че риболова през тези месеци е доста тегъв и е на моменти.
Ето още няколко снимки от острова и пристанището.
Хванахме и празнуването на Тодоров ден което беше много забележително - като цял фестивал.

Хванахме и нялколко риби ето една от тях. Не лош лефер към 700-800 гр.

А ето как ни посрещна България на връщане

Това което мога да кажа в заключение е, че рибите не бяха активни при повечето проводки рибите вървяха зад воблера и се отказваха при наближаването на кея.
Но това определено не е активния за риболов сезон.
ГОЛ ШАРАН ...
- azareus
- ще става разбирач
Re: Риболов на остров Корфу
Ако риболов е бил слаб, то поне разходката е била хубава и интересна. Браво.
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Колега, може ли да споделиш какви воблери или дуго си изполвал при риболова.Аз смятам да отида на Корфу през април. По съвети на колеги събирам морски воблери размер от 150 до 210 мм.,които мислех за много големи, но ми казаха че такива трябва да са.Имам и един с млечно бял цвят който не харесваше но ми казаха ,че точно такъв се използва през нощта. Ако можеш сподели на какво да обърна внимание при пътуването.Благодаря предварително.
Колега,преди 2-3 години бях на Сидари(това е най-северната точка на 40км от Керкира).Направихме незабравим риболов на змиорки(през ноща на дъно с жива рибка),зарган на булдо(вярно че не беше особено едър)и морски кефал(той се лови на едно особено чепаре-мрежичка с много куки в която се завива хляб
).

Колега относно воблерите, наистина са необходими големи размери от 170 мм нагоре до 210.
За 150 забрави освен ако няма лавраци тогава може и по малки да се ползват 144, 125,120 мм.
За цветовете по тъмни през деня и рано сутрин, а светлите бели и жълти през нощта и в по тъмните моменти от сутринта.
За марките Duo tide minnow and Daiwa shore line shiner and Seaspin Mammottti.
За въдидиците най-удачна е 240 до 270 см, 14-40 гр. акция.
За пътуването хубаво е да си в Игуменица преди 14:30-15:00 часа защото ако си по-късно няма да има отстъпка на ферибота, а цените са сериозни. 3 ма човека и кола 70 евро в едната посока. Отстъпките стигат до 50 %. в зависимост от компаниите. Пътува се 2 часа до острова.
Магистралните такси от Комотини до Игуменица са 15,6 евро в едната посока, като има един пунк в процес на изграждане и ще има още 2,4 евро в посока.
След Солун има няколко бензиностанции в рамките на 50 км и след това до игуменица няма, хубаво е да се предвиди.
Ми това е ако има нещо питайте.
Поздрави
П.С. Април не е най-удачно време по мнение на месните, ако може отложи го за средата на Май най-рано. Но то не се знае.
За 150 забрави освен ако няма лавраци тогава може и по малки да се ползват 144, 125,120 мм.
За цветовете по тъмни през деня и рано сутрин, а светлите бели и жълти през нощта и в по тъмните моменти от сутринта.
За марките Duo tide minnow and Daiwa shore line shiner and Seaspin Mammottti.
За въдидиците най-удачна е 240 до 270 см, 14-40 гр. акция.
За пътуването хубаво е да си в Игуменица преди 14:30-15:00 часа защото ако си по-късно няма да има отстъпка на ферибота, а цените са сериозни. 3 ма човека и кола 70 евро в едната посока. Отстъпките стигат до 50 %. в зависимост от компаниите. Пътува се 2 часа до острова.
Магистралните такси от Комотини до Игуменица са 15,6 евро в едната посока, като има един пунк в процес на изграждане и ще има още 2,4 евро в посока.
След Солун има няколко бензиностанции в рамките на 50 км и след това до игуменица няма, хубаво е да се предвиди.
Ми това е ако има нещо питайте.
Поздрави
П.С. Април не е най-удачно време по мнение на месните, ако може отложи го за средата на Май най-рано. Но то не се знае.
ГОЛ ШАРАН ...
- radoadvokat
- ще става разбирач
Колега, извинявай, че се меся в темата, но се оказва, че и март не е удачен. Научих го от капото, което завъртяхме веднага след васMarviN написа: П.С. Април не е най-удачно време по мнение на месните, ако може отложи го за средата на Май най-рано. Но то не се знае.

Изпробвахме Duel, Daiwa, Lucky Craft, Seaspin, Takle house, в различни модели и размери както за лефери така и за лавраци, но уви. Даже и октоподи нямаше. Пробвахме shore jiging с 30 и 40 грамови джигове също без успех. Само един морски костур около 50гр. Това до неделя включително.
Поздрав
Напълно съм съгласен с теб колега.
Март, Април и Май не са най-силните месеци за риболов в Гърция.
Оказва се,че риболова е най-добър от Юни до Януари максимум Февруари.
П.С. Баржата сипваше ли на кея отпред още баласт?
ГОЛ ШАРАН ...
Аз пък не съм съгласен с теб. За всичко си има време. Примерно тази зима беше много слаба за морски риболов от брега в близките дестинации като Тасос, Кавала, Керамоти и Халкидики, но това се случва през определена цикличност (5-6 години) и риба има, но седи много навътре. Идващите месеци ще станат много интересни в тези близки дестинации. Би трябвало да тръгнат лефери, скумрии, сафриди, маятикото ще излезне на по-плитко, синегридата също ще излезне да по-плитко, ще се появят пасажите от малки туни. Риба да искаш, но да уцелиш мястото и моментаMarviN написа:Напълно съм съгласен с теб колега.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аз съм съгласен с това "ЗА ВСИЧКО СИ ИМА ВРЕМЕ''.
Дано да дойде риба. Е то е сигурно, че ще дойде но кога.А за тунакита е много рано. Виж скумрия, синегрида, единични лефери и лаврак може. Все още няма добри отзиви по северна Гърция. Лошото е, че и по Йонийско море е лошо все още.
Ще чакаме по-добри дни.
Дано да дойде риба. Е то е сигурно, че ще дойде но кога.А за тунакита е много рано. Виж скумрия, синегрида, единични лефери и лаврак може. Все още няма добри отзиви по северна Гърция. Лошото е, че и по Йонийско море е лошо все още.
Ще чакаме по-добри дни.
ГОЛ ШАРАН ...
Еми така е колега. Каквото ни се падне
Днес има, утре няма и обратното. Аз съм толкова зарибен с този морски спининг, че друго не пипам вече
На 6-ти Април паля към 3-тия ръкав и каквото сабя покаже 

WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- radoadvokat
- ще става разбирач
Изсипват яко, даже и в събота. Доколкото разбрах ще правят пристан за яхти.MarviN написа:Напълно съм съгласен с теб колега.
Оказа се, че за разлика от лефера, лаврака е активен. Нооо това го разбрахме в последния момент. За последния час имахме един лаврак, който се откачи пред нас

-
- новобранец
Имам инфо, че скумрията е близо, но не чак толкова, за да се лови от брега. Мои познати са я ловили от лодка близо до Амулиани. Надявам се скоро да дойде до брега! 

Само чекам събота да дойде!...
Супер, дано да я има на 6-тиtenerife22 написа:Имам инфо, че скумрията е близо, но не чак толкова, за да се лови от брега. Мои познати са я ловили от лодка близо до Амулиани. Надявам се скоро да дойде до брега!

WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
На морето ден с ден не си приличат. Точно преди да бъде пусната темата на мен пък ми беше подадена информация, че на острова са спукали баракудите. И на Керамоти не е слабо- разцепват кефала. Просто през последния месец го ударих на риболов на пъстърва и морския ми остана на заден план и давам инфо от втора ръка, но от април мисля да сменя дестинацията. И като говорим за морски спининг мисля да си взема едно Shimano TECHNIUM FD, само още се колебая за размера 2500 или 4000, така че може да ударите едно рамо с мнения.
-
- вече хвърля и на тежко
TECHNIUM FD е добър избор за морски спининг от брега.
Относно размера, зависи най-вече от въдицата и примамките които ще използваш.
С примамки до към 25-28 грама става с 2500, но за по-големите си трябва 4000
Относно размера, зависи най-вече от въдицата и примамките които ще използваш.
С примамки до към 25-28 грама става с 2500, но за по-големите си трябва 4000
.........!