2.5 години условно

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

A бре всички сте прави, ама аз тая вечер разбрах че съдиите казаха наздраве шофьори.
Просто нямам думи.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

chipi_ написа:A бре всички сте прави, ама аз тая вечер разбрах че съдиите казаха наздраве шофьори.
Просто нямам думи.

Колкото до шофьорското наказание не е малко, мисля 4 г.

А за непредумишлено убийство не знам, убийство е все пак. Но един мой - доста близък приятел при шофиране уби приятелката си, защото спука предна гума и не овладя колата. Тогава беше млад шофьор и на 18 г. .Не го осъдиха за каквото и да е убийство. Злополука или нещастен случаи или нещо такова. Такива са законите и трябва да се спазват.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Така е.Докато има " ти знаеш ли кой съм",ще има и катастрофи,и такива решения на съда,и още много жертви по пътя.
Мисля,че част от вината трябва да поемат и катаджиите,които преди катастрофата са го спрели,и след като са го видели,че е пил,пак са го пуснали.
А доколкото знам,този синковец постоянно си е къркал и после си е карал колата.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Да оставим настрана емоциите и да опитаме реално да преценим нещата.Изпускате една подробност - съдят по правила,които не ги определя нито съдът,нито ние с вас.Определени са от господа депутатите.С новия Наказателно-процесуален кодекс приеха процедурата на съкратеното съдебно следствие - чл.371 и сл.от НПК.Когато по искане на подсъдимия или служебно от съда се приложи тази процедура / подсъдимият признава всички факти по обвинението и се съгласява с това,че следва да носи наказателна отговорност /,съдът е задължен по закон да определи по-ниско наказание,при това с превес на смекчаващите наказателна отговорност обстоятелства по чл.55 от НК/колегата,когото смятате за изперкал,е посочил някои от тях /.Освен това,винаги когато деянието е извършено при форма на вината "непредпазливост",каквото при Стависки е престъплението му по чл.343 от НК и деецът е с чисто съдебно минало / не е осъждан за престъпления от общ характер за които да му е налагано наказание лишаване от свобода /,съдът постановява т.нар."условна "присъда /отлага изтърпяването на наказанието лишаване от свобода за един изпитателен срок,през който осъденият не трябва да извършва никакви други престъпления-иначе ще трябва да изтърпи реално в затвора отложеното наказание/.
Наложените наказания са достатъчно тежки в този случай-както по вид,така и по размер /представете си 4 години да не можете да подкарате автомобила си ? /.
Не го знам колко пари има."Хамъра"не го е плащал-ако сте забравили,този автомобил им беше подарен -на него и на Албена заради световната титла.
Когато определя размерите на обезщетенията по предявените граждански искове,съдът се ръководи основно от критерия за справедливост.Този критерий е обвързан със съдебната практика и изобщо с цялостното социално-икономическо дередже в Родината.Човешкият живот в БГ не е скъп - в никой случай не може да струва милион или два.Това е положението,братя-риболовци в татковината,ако и да не ни харесва.
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

Аз съм за затвор! Какво като се е качил двапъти на най-високото стъпало! Нормален човек е и трябва да получи нужната присъда! Това за мен е смешно! Пък и дочух,че щял да обжалва! Всеки друг би получил максимална присъда! Следващия път като кара дано той да се пребие, а не момче което тепърва навлизаше в живота!!! :evil: Поздрави!
Изображение
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Не харесвам Максим(бях изказал мнение за него в друга тема)както нехаресвам и другите чужденци играещи за националните ни отбори(с изключение на сърбите защото те са си българи!! :) )
но погледнете присъдата от малко по различен ъгъл:На най-големия пресъпник в Бургаско-Митйо Очите погубил сумати народ,почернил немалко майки и съпруги,внесъл в страната тонове наркотици и извършил всякви престъпления,квито се сетите му дадоха 4години... :shock:
Е на фона на това присъдата на Максим е повече от справедлива немислители?
А сега моето лично мнение:В БЪЛГАРИЯ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА!!!
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Качил се два пъти на най високата стълбичка.Еба си критерия.

Защо никой не писа за Сапуна,като спасяваше от снега закъсалите?
Или това в България не се брои.Има във форума хора,които са направили много повече от спортистите.Но паднат ли под знаменателя на Максим,никой няма да се сети за тях.
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

INCUBUS написа:Да оставим настрана емоциите и да опитаме реално да преценим нещата.Изпускате една подробност - съдят по правила,които не ги определя нито съдът,нито ние с вас.Определени са от господа депутатите.С новия Наказателно-процесуален кодекс приеха процедурата на съкратеното съдебно следствие - чл.371 и сл.от НПК.Когато по искане на подсъдимия или служебно от съда се приложи тази процедура / подсъдимият признава всички факти по обвинението и се съгласява с това,че следва да носи наказателна отговорност /,съдът е задължен по закон да определи по-ниско наказание,при това с превес на смекчаващите наказателна отговорност обстоятелства по чл.55 от НК/колегата,когото смятате за изперкал,е посочил някои от тях /.Освен това,винаги когато деянието е извършено при форма на вината "непредпазливост",каквото при Стависки е престъплението му по чл.343 от НК и деецът е с чисто съдебно минало / не е осъждан за престъпления от общ характер за които да му е налагано наказание лишаване от свобода /,съдът постановява т.нар."условна "присъда /отлага изтърпяването на наказанието лишаване от свобода за един изпитателен срок,през който осъденият не трябва да извършва никакви други престъпления-иначе ще трябва да изтърпи реално в затвора отложеното наказание/.
Наложените наказания са достатъчно тежки в този случай-както по вид,така и по размер /представете си 4 години да не можете да подкарате автомобила си ? /.
Не го знам колко пари има."Хамъра"не го е плащал-ако сте забравили,този автомобил им беше подарен -на него и на Албена заради световната титла.
Когато определя размерите на обезщетенията по предявените граждански искове,съдът се ръководи основно от критерия за справедливост.Този критерий е обвързан със съдебната практика и изобщо с цялостното социално-икономическо дередже в Родината.Човешкият живот в БГ не е скъп - в никой случай не може да струва милион или два.Това е положението,братя-риболовци в татковината,ако и да не ни харесва.
Много добро изложение, колега, напълно съм съгласен, присъдата не е "лека", а и все пак има и присъда на съвеста, за която няма давност !
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

[quote="CERRUTI"]Не харесвам Максим(бях изказал мнение за него в друга тема)както нехаресвам и другите чужденци играещи за националните ни отбори(с изключение на сърбите защото те са си българи!! :) )

Абе то, сърбите колко пъти са ни поебавали в гърба само...., ако се позачетеш в историята ! поизмислиха "македонската нация" и "македонскио език и азбука", та сега голямо парче от нашата си държава и народ дето се зове "република Македония", ще го глътнат албанците след 50-ина години и ще фигурира на картата, като част от Велика Албания(само някой да ми обясни, какво велико има в една полуфеотдална супер изостанала държавица?!!)!
Локалния патриотизъм е отживелица в 21-ви век, не е важно кой е в националния отбор, а какво пише в световната спортна история и статистика, а там обикновено вписват страната спечелила медали и титли, не само състезателите!
А ,който се занимавал със спорт и е ходил на състезания, преживял е травми , разочерования и поражения знае колко струва място на стълбичката , та дори и в междуселско състезание!
Колеги, хайде да бъдем по-толеранти и да не омаловажаваме успехите на другите! :idea:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Аз пък не искам да влиза в затвора .. Искам за такива лигльовци като него да има обществено полезен труд в рамките на условната присъда , но не да ми се пързаля като балерина , с една кирка и лопата 8 часа да строи пътища - в студ и пек и да му се плаща една минимална заплата ... Такива като него с лопата да ги ринеш .. една такава практика до сега щеше да опаше БГ с магистрали и щяхме да сме намалили смъртните случай на половина. А има и отрезвяващ ефект ... другия като го знае какво го чака .... а сега .. позовават се на този случай и измъкват още 100 идиота с джипове - танкове , които ги карат по пътищата сякаш това е спортна кола ...
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
snegk

Мнение от snegk »

Моето мнение е,че ако не дай си боже аз съм родидителя,присъдата е ясна,око за око,зъб за зъб.На всеки може да се случи да направи катастрофа,лошо,но трябва да има справедливо наказание.Тука чета,че присъдата е нормална,пълни простотии.По закон само за алкохол над 1,2 а в случая е 1,28,отива в затвора без да е направил нарушение.Отделно за тежка телесна повреда,и отделно за обийство по невнимание.Най леката законна присъда е минимум 5г затвор.Пак казвам да влезе в затвора да го еб.....т вътре да разбере,че освен пари трябва и да си човек,за мене този е изрод .Леля ми работи в Бургаския съд и съм наясно,разликата до 2 мил.познайте къде са,затова се смениха няколко поркурора,за да намерят този който ще вземе манги.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Много ми е интересно ,ако някой от потърпевшите родители на загиналите деца,го свитне тоя келеш М. :evil: ,дали ще получи същата /условна /присъда :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

bkd написа:Много ми е интересно ,ако някой от потърпевшите родители на загиналите деца,го свитне тоя келеш М. :evil: ,дали ще получи същата /условна /присъда :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:

:smt018 :smt018 :smt018 Разбира се ,че няма да е същата.

Наказанието е за да те изплаши да не правиш повече така.Казано по детски.Е и оттук "ХОРАТА" дето са над закона си знаят,че с малко или повечко пари работата ше стане.Няма да изгори пуйката.

Пък и да се кефим,че се изпотрепват по пътища и .......не става.

Аз си мисля,че много повече ще се изплаши ако целия народ го снима как копа шанци една година и вечер някое пиян стар пес му набие канчето.

Ама нъцки,ниенте ,няма да я бъде тая все още и още в Татковината.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

moriak1.Прав си,ама нали и Евгени Минчев копаше градинките на Варна известно време.Пак не се промени.Пак "знаеш ли кой съм аз "
Абе както Илийчо писа,познай къде е разликата на двата милиона иск.
snegk де.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

КИРО написа:moriak1.Прав си,ама нали и Евгени Минчев копаше градинките на Варна известно време.Пак не се промени.Пак "знаеш ли кой съм аз "
Абе както Илийчо писа,познай къде е разликата на двата милиона иск.
snegk де.
Той Евгени от надървен затворнически х.. не се плаши. :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”