Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

2.5 години условно
Модератор: dantho.mihov
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
chipi_ написа:A бре всички сте прави, ама аз тая вечер разбрах че съдиите казаха наздраве шофьори.
Просто нямам думи.
Колкото до шофьорското наказание не е малко, мисля 4 г.
А за непредумишлено убийство не знам, убийство е все пак. Но един мой - доста близък приятел при шофиране уби приятелката си, защото спука предна гума и не овладя колата. Тогава беше млад шофьор и на 18 г. .Не го осъдиха за каквото и да е убийство. Злополука или нещастен случаи или нещо такова. Такива са законите и трябва да се спазват.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Така е.Докато има " ти знаеш ли кой съм",ще има и катастрофи,и такива решения на съда,и още много жертви по пътя.
Мисля,че част от вината трябва да поемат и катаджиите,които преди катастрофата са го спрели,и след като са го видели,че е пил,пак са го пуснали.
А доколкото знам,този синковец постоянно си е къркал и после си е карал колата.
Мисля,че част от вината трябва да поемат и катаджиите,които преди катастрофата са го спрели,и след като са го видели,че е пил,пак са го пуснали.
А доколкото знам,този синковец постоянно си е къркал и после си е карал колата.
-
- кандидат преподавател
Да оставим настрана емоциите и да опитаме реално да преценим нещата.Изпускате една подробност - съдят по правила,които не ги определя нито съдът,нито ние с вас.Определени са от господа депутатите.С новия Наказателно-процесуален кодекс приеха процедурата на съкратеното съдебно следствие - чл.371 и сл.от НПК.Когато по искане на подсъдимия или служебно от съда се приложи тази процедура / подсъдимият признава всички факти по обвинението и се съгласява с това,че следва да носи наказателна отговорност /,съдът е задължен по закон да определи по-ниско наказание,при това с превес на смекчаващите наказателна отговорност обстоятелства по чл.55 от НК/колегата,когото смятате за изперкал,е посочил някои от тях /.Освен това,винаги когато деянието е извършено при форма на вината "непредпазливост",каквото при Стависки е престъплението му по чл.343 от НК и деецът е с чисто съдебно минало / не е осъждан за престъпления от общ характер за които да му е налагано наказание лишаване от свобода /,съдът постановява т.нар."условна "присъда /отлага изтърпяването на наказанието лишаване от свобода за един изпитателен срок,през който осъденият не трябва да извършва никакви други престъпления-иначе ще трябва да изтърпи реално в затвора отложеното наказание/.
Наложените наказания са достатъчно тежки в този случай-както по вид,така и по размер /представете си 4 години да не можете да подкарате автомобила си ? /.
Не го знам колко пари има."Хамъра"не го е плащал-ако сте забравили,този автомобил им беше подарен -на него и на Албена заради световната титла.
Когато определя размерите на обезщетенията по предявените граждански искове,съдът се ръководи основно от критерия за справедливост.Този критерий е обвързан със съдебната практика и изобщо с цялостното социално-икономическо дередже в Родината.Човешкият живот в БГ не е скъп - в никой случай не може да струва милион или два.Това е положението,братя-риболовци в татковината,ако и да не ни харесва.
Наложените наказания са достатъчно тежки в този случай-както по вид,така и по размер /представете си 4 години да не можете да подкарате автомобила си ? /.
Не го знам колко пари има."Хамъра"не го е плащал-ако сте забравили,този автомобил им беше подарен -на него и на Албена заради световната титла.
Когато определя размерите на обезщетенията по предявените граждански искове,съдът се ръководи основно от критерия за справедливост.Този критерий е обвързан със съдебната практика и изобщо с цялостното социално-икономическо дередже в Родината.Човешкият живот в БГ не е скъп - в никой случай не може да струва милион или два.Това е положението,братя-риболовци в татковината,ако и да не ни харесва.
- Джамбазов
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз съм за затвор! Какво като се е качил двапъти на най-високото стъпало! Нормален човек е и трябва да получи нужната присъда! Това за мен е смешно! Пък и дочух,че щял да обжалва! Всеки друг би получил максимална присъда! Следващия път като кара дано той да се пребие, а не момче което тепърва навлизаше в живота!!!
Поздрави!

- CERRUTI
- сериозен играч
Не харесвам Максим(бях изказал мнение за него в друга тема)както нехаресвам и другите чужденци играещи за националните ни отбори(с изключение на сърбите защото те са си българи!!
)
но погледнете присъдата от малко по различен ъгъл:На най-големия пресъпник в Бургаско-Митйо Очите погубил сумати народ,почернил немалко майки и съпруги,внесъл в страната тонове наркотици и извършил всякви престъпления,квито се сетите му дадоха 4години...
Е на фона на това присъдата на Максим е повече от справедлива немислители?
А сега моето лично мнение:В БЪЛГАРИЯ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА!!!

но погледнете присъдата от малко по различен ъгъл:На най-големия пресъпник в Бургаско-Митйо Очите погубил сумати народ,почернил немалко майки и съпруги,внесъл в страната тонове наркотици и извършил всякви престъпления,квито се сетите му дадоха 4години...

Е на фона на това присъдата на Максим е повече от справедлива немислители?
А сега моето лично мнение:В БЪЛГАРИЯ ПРАВОСЪДИЕ НЯМА!!!

Много добро изложение, колега, напълно съм съгласен, присъдата не е "лека", а и все пак има и присъда на съвеста, за която няма давност !INCUBUS написа:Да оставим настрана емоциите и да опитаме реално да преценим нещата.Изпускате една подробност - съдят по правила,които не ги определя нито съдът,нито ние с вас.Определени са от господа депутатите.С новия Наказателно-процесуален кодекс приеха процедурата на съкратеното съдебно следствие - чл.371 и сл.от НПК.Когато по искане на подсъдимия или служебно от съда се приложи тази процедура / подсъдимият признава всички факти по обвинението и се съгласява с това,че следва да носи наказателна отговорност /,съдът е задължен по закон да определи по-ниско наказание,при това с превес на смекчаващите наказателна отговорност обстоятелства по чл.55 от НК/колегата,когото смятате за изперкал,е посочил някои от тях /.Освен това,винаги когато деянието е извършено при форма на вината "непредпазливост",каквото при Стависки е престъплението му по чл.343 от НК и деецът е с чисто съдебно минало / не е осъждан за престъпления от общ характер за които да му е налагано наказание лишаване от свобода /,съдът постановява т.нар."условна "присъда /отлага изтърпяването на наказанието лишаване от свобода за един изпитателен срок,през който осъденият не трябва да извършва никакви други престъпления-иначе ще трябва да изтърпи реално в затвора отложеното наказание/.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

[quote="CERRUTI"]Не харесвам Максим(бях изказал мнение за него в друга тема)както нехаресвам и другите чужденци играещи за националните ни отбори(с изключение на сърбите защото те са си българи!!
)
Абе то, сърбите колко пъти са ни поебавали в гърба само...., ако се позачетеш в историята ! поизмислиха "македонската нация" и "македонскио език и азбука", та сега голямо парче от нашата си държава и народ дето се зове "република Македония", ще го глътнат албанците след 50-ина години и ще фигурира на картата, като част от Велика Албания(само някой да ми обясни, какво велико има в една полуфеотдална супер изостанала държавица?!!)!
Локалния патриотизъм е отживелица в 21-ви век, не е важно кой е в националния отбор, а какво пише в световната спортна история и статистика, а там обикновено вписват страната спечелила медали и титли, не само състезателите!
А ,който се занимавал със спорт и е ходил на състезания, преживял е травми , разочерования и поражения знае колко струва място на стълбичката , та дори и в междуселско състезание!
Колеги, хайде да бъдем по-толеранти и да не омаловажаваме успехите на другите!

Абе то, сърбите колко пъти са ни поебавали в гърба само...., ако се позачетеш в историята ! поизмислиха "македонската нация" и "македонскио език и азбука", та сега голямо парче от нашата си държава и народ дето се зове "република Македония", ще го глътнат албанците след 50-ина години и ще фигурира на картата, като част от Велика Албания(само някой да ми обясни, какво велико има в една полуфеотдална супер изостанала държавица?!!)!
Локалния патриотизъм е отживелица в 21-ви век, не е важно кой е в националния отбор, а какво пише в световната спортна история и статистика, а там обикновено вписват страната спечелила медали и титли, не само състезателите!
А ,който се занимавал със спорт и е ходил на състезания, преживял е травми , разочерования и поражения знае колко струва място на стълбичката , та дори и в междуселско състезание!
Колеги, хайде да бъдем по-толеранти и да не омаловажаваме успехите на другите!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз пък не искам да влиза в затвора .. Искам за такива лигльовци като него да има обществено полезен труд в рамките на условната присъда , но не да ми се пързаля като балерина , с една кирка и лопата 8 часа да строи пътища - в студ и пек и да му се плаща една минимална заплата ... Такива като него с лопата да ги ринеш .. една такава практика до сега щеше да опаше БГ с магистрали и щяхме да сме намалили смъртните случай на половина. А има и отрезвяващ ефект ... другия като го знае какво го чака .... а сега .. позовават се на този случай и измъкват още 100 идиота с джипове - танкове , които ги карат по пътищата сякаш това е спортна кола ...
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
-
- и господ не е толокова добър
Моето мнение е,че ако не дай си боже аз съм родидителя,присъдата е ясна,око за око,зъб за зъб.На всеки може да се случи да направи катастрофа,лошо,но трябва да има справедливо наказание.Тука чета,че присъдата е нормална,пълни простотии.По закон само за алкохол над 1,2 а в случая е 1,28,отива в затвора без да е направил нарушение.Отделно за тежка телесна повреда,и отделно за обийство по невнимание.Най леката законна присъда е минимум 5г затвор.Пак казвам да влезе в затвора да го еб.....т вътре да разбере,че освен пари трябва и да си човек,за мене този е изрод .Леля ми работи в Бургаския съд и съм наясно,разликата до 2 мил.познайте къде са,затова се смениха няколко поркурора,за да намерят този който ще вземе манги.
- Моряка
- кандидат преподавател
bkd написа:Много ми е интересно ,ако някой от потърпевшите родители на загиналите деца,го свитне тоя келеш М.,дали ще получи същата /условна /присъда
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Наказанието е за да те изплаши да не правиш повече така.Казано по детски.Е и оттук "ХОРАТА" дето са над закона си знаят,че с малко или повечко пари работата ше стане.Няма да изгори пуйката.
Пък и да се кефим,че се изпотрепват по пътища и .......не става.
Аз си мисля,че много повече ще се изплаши ако целия народ го снима как копа шанци една година и вечер някое пиян стар пес му набие канчето.
Ама нъцки,ниенте ,няма да я бъде тая все още и още в Татковината.