Всякаква помощ и идеи ще са ми от полза

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

starcho
сериозен играч
сериозен играч

Всякаква помощ и идеи ще са ми от полза

Мнение от starcho »

Здравейте колеги,другата седмица мисля да ставам концесионер на един малък язовир около 16-17декара,взимам с го с цел развъждане на шаран,амур и толстолоб и езерен рак.Договорих се с кмета,ще ми разрешат да го изпусна за да го изчистя и махна всякаква плевелна риба,и да изчистя всякаква висша и ниша растителност.Процедурата е следната да го дезинфекцирам с негасена вар,след това да засея овес и ечемик и оттделно ще разхвърля 2тона оборска тор.Та въпросите ми към вас са добра идея ли е да развъждам раци и шаран само,даже повече раци отколкото шаран.Язовира се намира в Североизточна България,така че пазар за рак ще има,но все още се колебая тъи като концесията е 4000лв годишна-20години.Да се заробвам ли или не :)всякакви мнения и идеи ще са ми отполза.Другата ми идея е да не го взимам с цел търговия,а да го направя за риболов с беседки и така нататъка,но тогава ще пусна и друга риба.Пред дилема съм :?: :?: :?: :rolleyes:
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Всякаква помощ и идеи ще са ми от полза

Мнение от magnetar »

Двадесет години са много нещо колега,а и сумата от 4000 лева е доста сериозна.Аз бих го направил за любителски риболов,със такса към която да влиза определено количество риба.Например 10 лева за две въдици,към които могат да се вземат до три килограма риба,плевелните видове в неограничено количество.Трофеите да се пускат задължително.Може и за спортен риболов,но в България трудно ще прокопсаш така.И все пак 4000 лева са си доста обременяващи,помисли си добре колега.Успех.
nasko3333bg
новобранец
новобранец

Мнение от nasko3333bg »

Раците се пласират трудно.Кажи за кой язовир става въпрос за да можем да помогнем със съвети за спортния риболов.Ако е много заблатен източването е задължително!Успех!
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Уффф,сложничко е и доста различно!Най-добре е ти сам да си прецениш в кое си по-силен в търгонията или спорта.В единия случай ще продаваш стока,която ще трябва да произведеш, а вдругия да изградиш някаква структура на гьола ,да го зарибиш порядъчно и да чакаш някой да дойде и да се кефи,че и да си плати.От голямо значение е местоположението,близо далеч от града,пътя и т.н.......Абе ще почна да те разубеждавам,напрлави си сметка ,колко парички ще вложиш и кога се очертава да ги имаш пак сухички в джобчето след начинанието.Успех!
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

аз съм от Варна,но язовира е в областта на Търговище,даже са няколко язовира има големи и малки които се отдават на концесия,ше изчакам програма Рибартство 2014 да излязат мерките,да видя да кандидатствам по някоя мярка.....но все още не са излезли.Но ще кандидаствам,ако взема и голям язовир.За спортен риболов е трудно избиването на 4000лв годишно,освен тези пари има зарибяване оттделно пазачи,храна..незнам
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

nasko3333bg написа:Раците се пласират трудно.Кажи за кой язовир става въпрос за да можем да помогнем със съвети за спортния риболов.Ако е много заблатен източването е задължително!Успех!
и да не е заблатен,пак ще го източа....да го нивелирам и да го направя както трябва.Но със спортният риболов е трудно избиването според мен.Защо според теб се пласират трудно раците?
nasko3333bg
новобранец
новобранец

Мнение от nasko3333bg »

и да не е заблатен,пак ще го източа....да го нивелирам и да го направя както трябва.Но със спортният риболов е трудно избиването според мен.Защо според теб се пласират трудно раците?[/quote]
Защото могат да се продават само живи.Не могат да се замразяват!
nasko3333bg
новобранец
новобранец

Мнение от nasko3333bg »

Клега имам приятели,които се занимават с този бизнес.Искрено те съветвам да не се захващаш ако нямаш възможност да си всеки ден на водоема или да осигуриш охрана!
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Пич щом не си сигурен в себе си а питаш нас.
Забрави. :drinkers:
Todorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Todorin »

:? Пич, щом наистина не си сигурен в това начинание - НЕДЕЙ ЧОВЕЧЕ. А и щом не си там всеки ден, нещата да са под твой контрол, те съветвам два пъти - недей. Както казваше един наш политик не ставаме - МАТЕРИАЛА Е КОФТИ 8) :wink: :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”