Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ЦОНЕВо
Модератор: sapuna
ЦОНЕВо
Искам да попитам има ли мераклии да го зарибиме тоя язовир с сом , шаран . амур и ТОЛСТОЛОП (да къса мрежите на бракониерите)
Като всеки даде по някой лев за целта (разбира се всичко да стене с контрол)
Гледам , че навътре в страната Хората го правят ежегодно
А ТУКА Е И НАЙ-ВАЖНОТО - бай ганио като даде примерно 50 лева за зарибяване като види после някой да бракониерства няма да го подмине а може и да вземе мерки
КОЛЕГИ ПОМИСЛЕТЕ С ПРЪСТИ КАК ДА СТАНЕ
А ТУКА Е И НАЙ-ВАЖНОТО - бай ганио като даде примерно 50 лева за зарибяване като види после някой да бракониерства няма да го подмине а може и да вземе мерки

- rikitikitavi
- разбира нещата
Re: ЦОНЕВо
до сега си гледах пръсттите ама пусто му и не разбрах как да ги накарам да мислят за каквото и да е , камо ли за зарибяванеdidooo написа:.....КОЛЕГИ ПОМИСЛЕТЕ С ПРЪСТИ КАК ДА СТАНЕ
пп идеята е добра ама е хубаво да няма толстолоб и амур в зарибителния материал. Много години минаха откакто мрежите се късаха от големите риби, а риби дето трудно се ловят и саморазмножават да се зарибяват е хвърляне на пари на ...
мое мнение
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
с пръстите се мисли тук защото се ПИШЕ с пръсти
А иначе се надявам и на малко по широкомислещи хора а не само АЗ ХОДЯ ЗА СОМ ДАИТЕ САМО СОМ ДА ПУСНЕМ -А сома какво яде ВОДОРАСЛИ ЛИ нали и плевелна риба трябва
и понеже неходя на тоя язовир за риба от оня ден когато са ми казали , че има хоби(РИБОЛОВ и сам си купил лодка от продадените дядово ниви) а от както се помня , си спомням , че преди 10-15 години вреше от платика и кадето и да застанеш буквално те заболява главата от скачащи шарани смея да твърдя , ЧЕ СОМА ИЗОБИЛСТВАШЕ според мен , защото имаше многобразие от други риби
Ето за т'ва говоря за зарибяване и с други риби а не само със сом (и аз само влача и за шаран неходя отдавна ама ............ някакси ......... абе сякаш ако немислим само за себе си МАЙ-ще е по-добре
А иначе се надявам и на малко по широкомислещи хора а не само АЗ ХОДЯ ЗА СОМ ДАИТЕ САМО СОМ ДА ПУСНЕМ -А сома какво яде ВОДОРАСЛИ ЛИ нали и плевелна риба трябва
и понеже неходя на тоя язовир за риба от оня ден когато са ми казали , че има хоби(РИБОЛОВ и сам си купил лодка от продадените дядово ниви) а от както се помня , си спомням , че преди 10-15 години вреше от платика и кадето и да застанеш буквално те заболява главата от скачащи шарани смея да твърдя , ЧЕ СОМА ИЗОБИЛСТВАШЕ според мен , защото имаше многобразие от други риби
Ето за т'ва говоря за зарибяване и с други риби а не само със сом (и аз само влача и за шаран неходя отдавна ама ............ някакси ......... абе сякаш ако немислим само за себе си МАЙ-ще е по-добре
-
- новобранец
Идеята за зарибявяне е много добра.Аз съм за.Дори сме си говорили с приятели за подобно мероприятие.И познавам хора който ще се включат.Но проблема е в опазването.Има колеги,който вземат всяко рибенце,което се закачи на куката.А нещо и на ИАРА нямам вяра в последно време.Но ако се организира нещо,ще участвам.
-
- научил се да хвърля
В горния пост съм писал от името на Димчо.Не видях че колегата не е излязъл.А той не е по язовирите.Сори.
лощото е , че ако несе вземат мерки ще изчезнат мастните риби (тея дето се раждат със знания да се пазят) и после другите зарибени ще са като ОВЦЕ
- vasko8008
- научил се да хвърля
По моят край пари се събират даже и в рибарските магазини.
Като си напазаруваш такъми и на касата те чака една кутия(образно казано). На нея пише примерно: Дарителски средства за зарибяване на язовир Цонево с шаран и сом.
Така след кратък размисъл какво съм направил аз за рибите веднага вземам решението: Цялото ресто или част от него да влязът в тази кутия. Както гласи една поговорка. Капка по капка вир става.
Тая кутия си има стикер и печат и ако се отвори те се късат. Тя се отваря пред местната ловно рибарска дружина за да няма измами. В Варна може и пред ИАРА да се отваря.
Като си напазаруваш такъми и на касата те чака една кутия(образно казано). На нея пише примерно: Дарителски средства за зарибяване на язовир Цонево с шаран и сом.
Така след кратък размисъл какво съм направил аз за рибите веднага вземам решението: Цялото ресто или част от него да влязът в тази кутия. Както гласи една поговорка. Капка по капка вир става.
Тая кутия си има стикер и печат и ако се отвори те се късат. Тя се отваря пред местната ловно рибарска дружина за да няма измами. В Варна може и пред ИАРА да се отваря.
- martin varna
- научил се да хвърля
Мераклии има, само трябва някой да намери нужния зарибителен материал/ фирма -развъдник/ и транспорт за него до Цонево. Да пусне офертата тук- разбира се ако е удобно и не нарушава правилата на форума/ не съм ги гледал скоро/. Има достатъчно читави собственици на рибарски магазини при които може да се оставят "касички или урни" за събиране на средства. Да има информация за големината на зарибителния материал, бройки цена срокове за доставка итн. Лично познавам трима собственици на магазини при които магат да се оставят. Аз лично ще помогна с каквото мога. Мисля че сом и шаран са най подходящи за зарибяване.didooo написа:Искам да попитам има ли мераклии да го зарибиме тоя язовир с сом , шаран . амур и ТОЛСТОЛОП (да къса мрежите на бракониерите)
-
- новобранец
Да не би да е свършила рибата за браконерите? Дребните шаранчета са толкова прости ,че немога да ви опиша колко бързо ще ги унищожат. Така стана с язовир Камчия.
-
- научил се да хвърля
идеята не е лоша, но какви риби се въдят в Цонево ? За Амур-а, не му ли трябват водорасли и крайбрежни растения като папрат например ? А в Цонево не съм срещал..Добре е да се разшири разнообразието на риба, и ако се почне отнякъде , с годините може да е възстанови разнообразието и попупацията. Още повече, че както се каза - когато си дал пари ще те боли като видиш някой да бракониерства.
Това с кутиите ми звучи много добре
- yanev
- научил се да хвърля
Късно видях темата, смятаме да повторим, защото ни хареса!
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=32522" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=32522" onclick="window.open(this.href);return false;
...and justice for all
Всичко е прекрасно , но сега трябва и да се напраши една ГОЛЯМА организация през 20 метра лодки с котви и открай до край тигели 

-
- научил се да хвърля
Идеята е страхотна, защото ако не се погрижим да подпомогнем съществуващата популация да се разрасне, само ще се оплакваме как сме били капо, и как вече няма риба.
за мен подходящ начин е, да се събират пари чрез магазините. Всички риболовци минават през магазина преди да отиде на язовира. но, т.к. има много магазини, може да се помисли за такива с добро име и имидж. Мисля,ч е не с амалко хората които поддържат моето и на автора мнение, и въпреки противоположното мнение (всеки има право на каквото и да е мнение...), това ще подобри рибното разнообразие на язвира с годините. Особенно ако не остане единична акция.
АЗ СЪМ ЗА ! Но, мисля, че е добре да се помисли и за малко ПИОНЕРСКИ труд, за да се облагороди самия язовир с подходящи условия за развитие Например в лагуните и заливчетата да се разсади и малко водна растителност.
Да се създадат зони за риболов. Аз самият като ходя там , и във времето в което нямам слука събирам по-големите камъни на едно място създавайки площадка за риболов без да газя в калта.Е, дотук са само 2 и не са големи ...
за мен подходящ начин е, да се събират пари чрез магазините. Всички риболовци минават през магазина преди да отиде на язовира. но, т.к. има много магазини, може да се помисли за такива с добро име и имидж. Мисля,ч е не с амалко хората които поддържат моето и на автора мнение, и въпреки противоположното мнение (всеки има право на каквото и да е мнение...), това ще подобри рибното разнообразие на язвира с годините. Особенно ако не остане единична акция.
АЗ СЪМ ЗА ! Но, мисля, че е добре да се помисли и за малко ПИОНЕРСКИ труд, за да се облагороди самия язовир с подходящи условия за развитие Например в лагуните и заливчетата да се разсади и малко водна растителност.
Да се създадат зони за риболов. Аз самият като ходя там , и във времето в което нямам слука събирам по-големите камъни на едно място създавайки площадка за риболов без да газя в калта.Е, дотук са само 2 и не са големи ...