Съвет за ултра лек спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Съвет за ултра лек спининг

Мнение от Павел Иванов »

batvanko1 написа:... От кой сайт, примерно ? ...
Примерно от тук - http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -622l.html" onclick="window.open(this.href);return false; , тОгава таксува около 2000 йени опаковка + около 4500 йени шипинг . Ако имаш международна дебитна или кредитна карта можеш директно с нея но аз лично предпочитам ПейПал плащане , ако и да има комисионна върху курса за деня , защото ако стане гаф ми възстановява паретата и тъй .
Vid написа:... SG Troutizimo, ако не се лъжа...
SG Troutizimo е именно "реплика" на Major Craft - TROUTINO - http://www.majorcraft.co.jp/english/cat ... r/troutino" onclick="window.open(this.href);return false; , но при положение че СГ тук го дават на същата цена като Мейджъра , а качеството му е доста по-ниско , не си заслужава :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Да се умешам и аз, че гледам има нещо изтървано, но работещо, според скромните ми познания.

Сеията GAD, във варианта Chaser.
Имам модела CRS712ULXF, тест 1.8-8 гр.
Достатъчно чувствителен, според мен в целия посочен диапазон. Малко не се "връзват" нещата, откъм обявен UL, а пък тест 1.8 - 8 гр. но не ми е никакъв пролем, при условие че "работи"
Когато я купувах беше с най-нисък тест от предлаганата гама налична при вносителя.
Към момента, обаче същия разполага с модела CRS692XULF, с тест 1-5 гр.

Дадена ми е за тест, и мин.неделя я пробвах. Не мога да изкажа категорично становище, дали ми допада повече от първия модел, защото "теста" бе в отвратителни за целта условия: вятър и вълни колкото иска човек и още толкова. Но дори и в такова време, останах учуден от поведението й. За съжаление, не усетих как се държи с риба, което все пак е основен (за мен поне) фактор.
Но ако не ме чуе дявола, тази неделя ще я пробвам отново. И дано имам късмета да ковна някой костур, за да реша дали да я придобия.

А ето и мястото откъдето може да се добие повече инфо за серията която визирам.

http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-chaser.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Поздрави и успехи !
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Като гледам Ванко търси по-скоро лайт , а не ултра лайт гега , та и ГАДа е едно много добро решение . Още повече че и селъра му в БГ е пич .

Павел Иванов
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Лайт, лайт - все още не съм достигнал това ниво на извращение за ултра-лайт, но явно съм на път /забелязвам някаква нова екстра - ще ставам разбирач/. Благодаря за предложенията и на колегите muerter и sa_sko, малко ме притеснява горната граница на пръчките от 7гр. - на ръба съм с доста от примамките ми, затова исках да имам малко запас. Вкарахте ме в доста размишления, но везните май се накланят към GAD Chaser CRS712LF 7'1" / 2,15м 2,0-10,5гр. или CRS732LXF 7'3" / 2,18м 2,0-10,5гр. /тук да благодаря и на vinil/, защото като се направи една проста сметка да ми дойде от Япония до тук /благодарение инфото на Павел/- доставка + опаковка + цена о/о 20 000 йени /280лв./ и то без да съм го тръснал дори, докато Гад Чейсъра - ще се разходя до Варна, ще го потръскам, ще се полигавя малко в магазина и така. Благодаря отново на всички споделили опит и мнение.

пп. В София мога ли някъде да открия GAD Chaser ?
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Vid написа:АААА, Не, SG си имат специален макарон за таа цел- SG Troutizimo, ако не се лъжа, че нещо не го намирам в сайта...
Друго предложение е TRUTTA SPECIAL UL на Серт, уникални макарони според мен, но по вкуса и по цвета товарищей нета
Тва трутизимо и аз го бях загледал ,но по кьсно разбрах от вносителя ,че модела е спрян от производство и вече не се продава у нас.Споделиха мнение ,че именно парабелум се явява негов заместител в гамата на СГ.
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

batvanko

Повечето пръчки имат реален запас над обявения тест, така че тест до 7 гр. не бива да те плаши и отказва.

Най-хубаво е ако можеш преди да я купиш, да видиш и оцениш въдицата сам, а не да разчиташ че ще ти хареса задочно.
.........!
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

certate написа:
Най-хубаво е ако можеш преди да я купиш, да видиш и оцениш въдицата сам, а не да разчиташ че ще ти хареса задочно.
Тук съм напълно съгласен с теб, и едва ли има две мнения по този въпрос. Затова съм склонен да се поразкарам до Варна или София и да пробвам пръчката която си набележа.
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Павел Иванов написа:Като гледам Ванко търси по-скоро лайт , а не ултра лайт гега
Да, подведох се по заглавието за "ултра лек спининг" и не обърнах внимание на обявените по-долу тестове, т.к. когато видях темата нямах опцията да чета внимателно.

Ако се търси чист лайт - то това което може версията CRS712ULXF с тест 1.8-8 гр. мисля е повече от достатъчно, та дори е в повечко (което, за мен не значи че теста е занижен!!), и затова съм загледал за мен по-лекия вариант, а какво може CRS712ULXF, е показано по-долу:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ако това ти е достатъчно, защо да минаваш на по-горен тест ?!

В София пишеше някъде къде могат да се видят тоягите, ама къде....да кажат знаещите....че аз тепърва "ще ставам разбирач" :lol:
Айде НАЗДРАВЕ !!
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Сега се разрових из сайта към който ме насочи vinil и видях това http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-gancho.html" onclick="window.open(this.href);return false; , някакъв поглед върху тази - GAN702LLF 2,13м. 1,5 - 8,0гр.?

Относно новата категоризация /не знам как съм достигнал нивото "ще става разбирач"/, любопитно ми е най-високото ниво какво е - Нептун ? ЯКООООООООО
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

batvanko1 написа:.............Относно новата категоризация...........
Да ти кажа, и мен ме терзае една мисъл, а именно, че под името на г-н П.И. още не пише даже "Научил се да хвърля"....... :? :? :lol: :lol: :lol:

Относно Ба'т Ганчо.....има почти същата бързина и жилавост на Chaser-а, но.....както се казва, малко "Не чува петлите" демек , не е толкова чуствителна като чейзъра, поради различния по модулност карбон (по думите на П.ВУК.) къде се явява вносител на същите. ;)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

vinil написа:...още не пише даже "Научил се да хвърля"....... :? :? :lol: :lol: :lol:

.....както се казва, малко "Не чува петлите" ....

Ми то не стаа лесно тая работа с хвърлянето и ми трябва още бая леб да поаба да да ме огрее такъв надпис :lol: :lol: :lol:

"Не чува монофила" :wink: Плетените всички геги щът не щът ги чуват :wink:

Павел Иванов
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

batvanko1 написа:Сега се разрових из сайта към който ме насочи vinil и видях това http://shop.fishing-tackle.bg/rods/gad-gancho.html" onclick="window.open(this.href);return false; , някакъв поглед върху тази - GAN702LLF 2,13м. 1,5 - 8,0гр.?

Относно новата категоризация /не знам как съм достигнал нивото "ще става разбирач"/, любопитно ми е най-високото ниво какво е - Нептун ? ЯКООООООООО
Наскоро си взех само, че GAN662LLF. Приятна, много лека и пъргава въдичка. Позволява туичване в течение, а същевременно се натоварва цялата бланка при закачка :roll: защото риба не хванах... Реално работи добре с въртележки и клатушки от 2 - 2,5гр, а едно Рюки 45 го мята на прилична дистанция. С блесни №2 в течение си се товари прилично, но може би ще понесе и №3. Дори с монофил се усеща играта на примамката и то прекрасно. За мен това си е прекрасна въдичка и смятам да си я ползвам, поне докато не си набавя на прилична цена Некстино 622Л :D
П.П. А и вносителя е голям пич и много коректен :!:
Изображение Изображение Изображение
power_fish
новобранец
новобранец

Мнение от power_fish »

Тази въдица на SavageGear аистина е много добра, но можеж да видиш и на Ron Thomson. Те също имат много добри варианти с тази акция.
http://www.fishstarbg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

power_fish написа:Тази въдица на SavageGear аистина е много добра, но можеж да видиш и на Ron Thomson. Те също имат много добри варианти с тази акция.
ДА, но само варианта на "R.T. Flexide V2", много тънка бланка, чувствителна и бърза...., много добра, за малко пари....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

При бюджетните продукти има нов "Серт Ексийд" 1.5 и 1.8м 1-5гр., издържан в японски стил, с едноделна дръжчица от ева и кух макародържач тип "дайва пресо". Намирам го лично за себе си малко по-мек от стария вариант на сухо потръскване, но е възможно и да се лъжа. Но опредлено не е кол за домати и мисля да си взема една бройка за проби. Според мен, ще може комфортно да се ползват ултрлайт примамки с него.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”