Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от BaMnup »

Благодаря на колегата PlamenIvanov питах информативно, иначе не съм толкова замотан да се опитвам с трици маймуни да лова или с една пръчка всичко. За кефалчетата си купих от бат Марча едно Куантумче Тенаси :wink:
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

BaMnup написа:
Vid написа:
BaMnup написа:Малко може да решите,че не е по темата, но искам да попитам- С какъв спининг лови тоя водещия от ХобиТВ Мартин Димитров. Един такъв с син конец намотан по заливките на водачите и вграден макаро държач.
Доколкото ми е известно Мартин си е чист шаранджия и лови на спининг с квот му предложат.....
Добре, но все пак някой знае ли все пак с каква пръчка лови?
Няма кой да знае, питай го, ако не, дебни кадрите и спирай на кадър и зумвай за да прочетеш надписа върху бланката...
radogagov написа:
Vengeance. написа:Мисля, да си взема някаква обикновена спининг въдица, основно за кефали по Струма и когато има време и по Гърция, ще ловя предимно на блесни 2-3 номер и воблери от 3 до 6 см някъде +1 нагоре надолу, някакви идеи в ценовия диапазон 60-80 кинта :D, от това което съм чел по форума на макара съм се спрял на Tica Cambria, благодаря предварително :).
:shock: За да е по-коректно воблерите се мерят в грамове, както и теста на спининговите пръчки, защото в тези сантиметри, които си написал има воблери от 2 до 15 грама, че може и повече :D Блесни по номерацията на Мепс №2 и №3 са съответно 4,5 и 6,5 грама. Следователно ти трябва пръчка с дължина 1,80 - 2,40м. и тест 3-12гр. В ценовата нисша, която си упоменал читави пръчки са Серт Ексийд, даже гледам версия 2 е 2.10m.L /3-10/, от старите варианта 2-7гр. ще ти свърши работа също.
Мнението на radogagov е предполагам точно за Струма, ама не и за гръцко... Там да ловиш със Серт Ексийд 2-7 гр. си е леко казано смешно. У гръзко, рибите кълват на големи примамки 15-20 гр- и 10-18 см. и важното е да летят далеко... Пръчките кои се ползват са с минимална дължина 2,40 м. до 3 м., а акцията им е нещо от рода 15-35, 10-40, 20-60 и т.н.
Тиката ще ти свърши работа, а ако е DynaSpin, още по добре...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

Привет!
Да задам и аз един въпрос, който ме мъчи от скоро....
Как всъщност се разбира с това тръскане, за което всички пишат, каква е въдицата-фаст, медиум итн., какво трябва да прави при тръскането? Ъъъ, и как всъщност се тръска, аз моите ги клатя тука в нас, ама нищо не вдявам...
Как да си избера например, въдица за спининг, в магазина с тръскане?
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Тук може да погледаш за видима представа http://www.youtube.com/watch?v=fcmdUZPiBks" onclick="window.open(this.href);return false;.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

уди кълвача написа:Привет!
Да задам и аз един въпрос, който ме мъчи от скоро....
Как всъщност се разбира с това тръскане, за което всички пишат, каква е въдицата-фаст, медиум итн., какво трябва да прави при тръскането? Ъъъ, и как всъщност се тръска, аз моите ги клатя тука в нас, ама нищо не вдявам...
Как да си избера например, въдица за спининг, в магазина с тръскане?
Нищо не може да се разбере по този начин, за да сме обективни.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

PlamenIvanov написа:Тук може да погледаш за видима представа http://www.youtube.com/watch?v=fcmdUZPiBks" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ясно, за всяка примамка ми трябва различна въдица...
Както каза Мунчо - нищо не може да се разбере, защо тогава, всеки иска да иде в магазина да я тръсне, направо да се поръчва по нета, таман ще е и по-евтино с няколко лева :?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами аз примерно точно тъй правя , поръчвам си ги директно от нета :D Доколкото знам и Муня прави абсолютно същото :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

Павел Иванов написа:Ами аз примерно точно тъй правя , поръчвам си ги директно от нета :D Доколкото знам и Муня прави абсолютно същото :D

Ма то при вас е друго, вие знаете всичко...
Ний шматките ко да прайм?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Направо сме се родили с лаврови венчета и четиридесет и двата тома на "Капиталът" в оригинал под мишниците :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

Павел Иванов написа:Направо сме се родили с лаврови венчета и четиридесет и двата тома на "Капиталът" в оригинал под мишниците :lol: :lol: :lol:
Поне аз до колкото съм забелязал, като нов във форума, във спининг раздела сте едни от най-компетентните(ти, сестрата и Мунчо), според мен де... Та, общо взето, като току що навлизащ в този вид риболов, се ръководя най-вече от вашите писаници .... Поне на мен ми изглеждат логични де...
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Към уди кълвача.В никакъв случай не си купувай пръчка на сляпо по интернет,защото бързо ще събереш колекция от непотребни колци.Пръчката която ще вземеш трябва да ти допада на теб,на твоята ръка и структура,а това се разбира след като я хванеш и потръскаш.Не гледай Павел,Мунчо и Сестрата,те си купуват качествени стоки от чужбина и там по описанието може да разбереш доста за въдицата,а и те са ползвали въдици от същия производител,та имат някаква представа.При бюджетните вариянти описанието примерно fast aktion е с много големи вариаций,и може да си доста изненадан.А колкото до тръскането,то ти показва строя на въдицата и каква част от нея участва в изхвърлянето на примамките.Ти си прецени каква пръчка ти допада на теб,защото това което за един е супер за друг не струва и така.Пък и с една въдица няма да минеш.
Остави само стъпки
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

В това да се пазарува по интернет няма нищо лошо. Аз всичките си спининги съм ги купувал без да ги тръскам и съм си много доволен от тях. Има една много важна подробност, преди да ги поръчам сондирам мнения, отзиви и впечатления от колеги и форуми. Също купувам само бързи пръчки, не бих си заръчал модерейт или слоу без да я пипна :roll:
Изображение Изображение Изображение
уди кълвача
новобранец
новобранец

Мнение от уди кълвача »

gergi762 написа:Към уди кълвача.В никакъв случай не си купувай пръчка на сляпо по интернет,защото бързо ще събереш колекция от непотребни колци.Пръчката която ще вземеш трябва да ти допада на теб,на твоята ръка и структура,а това се разбира след като я хванеш и потръскаш.Не гледай Павел,Мунчо и Сестрата,те си купуват качествени стоки от чужбина и там по описанието може да разбереш доста за въдицата,а и те са ползвали въдици от същия производител,та имат някаква представа.При бюджетните вариянти описанието примерно fast aktion е с много големи вариаций,и може да си доста изненадан.А колкото до тръскането,то ти показва строя на въдицата и каква част от нея участва в изхвърлянето на примамките.Ти си прецени каква пръчка ти допада на теб,защото това което за един е супер за друг не струва и така.Пък и с една въдица няма да минеш.
Мчи, вече съм поръчал, ама след препоръката на сестрата...
А първата дето я купих от магазина, не съм я тръскал, тогава не бях чувал за това, то не че сега, като съм чул, ще разбера нещо с тръскане де, бяха намалени на половин цена, просто избрах дължина и гледах акцията и тва е.
Естествено сега ми идва дебеличка, ама... Скоро май пак ще искам съвет за въдица :D
Vengeance.
новобранец
новобранец

Мнение от Vengeance. »

radogagov написа:
Vengeance. написа:Мисля, да си взема някаква обикновена спининг въдица, основно за кефали по Струма и когато има време и по Гърция, ще ловя предимно на блесни 2-3 номер и воблери от 3 до 6 см някъде +1 нагоре надолу, някакви идеи в ценовия диапазон 60-80 кинта :D, от това което съм чел по форума на макара съм се спрял на Tica Cambria, благодаря предварително :).
:shock: За да е по-коректно воблерите се мерят в грамове, както и теста на спининговите пръчки, защото в тези сантиметри, които си написал има воблери от 2 до 15 грама, че може и повече :D Блесни по номерацията на Мепс №2 и №3 са съответно 4,5 и 6,5 грама. Следователно ти трябва пръчка с дължина 1,80 - 2,40м. и тест 3-12гр. В ценовата нисша, която си упоменал читави пръчки са Серт Ексийд, даже гледам версия 2 е 2.10m.L /3-10/, от старите варианта 2-7гр. ще ти свърши работа също.
Мнението на radogagov е предполагам точно за Струма, ама не и за гръцко... Там да ловиш със Серт Ексийд 2-7 гр. си е леко казано смешно. У гръзко, рибите кълват на големи примамки 15-20 гр- и 10-18 см. и важното е да летят далеко... Пръчките кои се ползват са с минимална дължина 2,40 м. до 3 м., а акцията им е нещо от рода 15-35, 10-40, 20-60 и т.н.
Тиката ще ти свърши работа, а ако е DynaSpin, още по добре...[/quote]

Значи по вашите препоръки съм си харесал ето тази на 2,70м акция 10-40 http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... yalty-Spin" onclick="window.open(this.href);return false; някой ако я е ползвал да сподели дали става :), а и друго в тоя онлайн магазин Тиката я няма в наличност някой друг онлайн магазин ако знаете...
GENIUS
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от GENIUS »

Здравейте :D

Искам да си закупя една по-фина въдица за спининг и съм се спрял на това чудо http://tk-ugrasport.ru/shop/udilisha/sp ... 51173.html
В каталога им пише, че модела е: High Modulus Carbon / Sic-Ti Matrix Composite. Моделът, на който съм се спрял е 3,00м 1002M 15-60гр. Смятам да я ползвам с примамки от 20гр. до към 35гр. Като най-често ще ловя с примамки от 31гр. до 35гр.(35гр. в повечето случаи)

Ще я ползвам за морски спининг. Заслужава ли си въдицата и цена от 80 евро. Спрял съм се на тази, защото изборът ми е ограничен и не мога да пазарувам по интернет(ако я закупя по интернет ще ми дойде с още 100+ пари).
Затова се ограничавам само с това, което има в магазините и могат да доставят те по каталог.
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”