Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Плетено влакно - Брейд
Сашо , ще мине време , ще натрупаш още опит с различни "плитки" и ще кажеш как по-преди " Сега да не кажеш - нали ти казах" , ама ще е късно , вече ще съм отметнал още едно малко в моя актив на твоя сметка 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
То на чужда сметка е най-лесно по принцип. 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Чета и гледам това е някВо чудо.... Това, което мисля и съм убеден е, че не съществува плетено влакно с диаметър 0,14 което да издържи 11 кг. В сравнение с Варивасите, ИГК, Дуели и пр..., това влакно е около и по малко от 0,8 по японския стандарт и би се късало на около 6-7 кг. И това по писаниците, а реално при употреба, около 4 кг.
Това е по моему...
Това е по моему...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Разгледах подробно Momoi RYUJIN,и мога да кажа,че със сигурност влакната са по-дебели от написаното на етикета.Според мен е някаква техническа грешка с изписването,защото няма как,влакно с размер #0,15 по японската номерация да издържа 14лб,просто няма такъв материал все още
По-скоро реалния размер на въпросното е #0,6(по яп.ном.),а не както е дадено 0,06мм.Сравнено с друг японски производител и аналогично влакно,така се връзват нещата.Конкурентите въобще нямат такъв размер,което е показателно,че има нещо гнило 

Не търсете грешки без да сте попрочели насам-натам
Momoi Ryujin е направен от HPPE нижки и за това има такива здравини и диаметри, и на всичкото отгоре съвсем си отговаря на диаметрите. Повечето плетени влакна, които ползвате и виждате по магазините въобще не се предлагат в подобни размери (не само в България, а по принцип). Ако направите сравнение с други т.нар. премиум брайдове, ще видите, че и техните показатели при 0,06мм и 0.08мм са подобни.
За сравнение Momoi JigLine MX8 също е 8 нижково, но е от Super PE нижки и диаметъра му започва от 0.10мм със здравина 6кг, докато за същия диаметър Ryujin е със здравина 9кг.
По-напред в темата бях написал, че и тестването на въпросните здравини е нещо относително, тъй като има различни стандарти и начини за направата им между различните производители, които съвсем нямат общо с вдигането на мъртва тежест. Та така

За сравнение Momoi JigLine MX8 също е 8 нижково, но е от Super PE нижки и диаметъра му започва от 0.10мм със здравина 6кг, докато за същия диаметър Ryujin е със здравина 9кг.
По-напред в темата бях написал, че и тестването на въпросните здравини е нещо относително, тъй като има различни стандарти и начини за направата им между различните производители, които съвсем нямат общо с вдигането на мъртва тежест. Та така

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сашо , ще си отметна още едно малко , та да стане голямо
, като се видим ще ти покажа къде бъркаш
Иначе повярвай ми , няма линия , не само брейд , с реален диаметър 0.10мм която да държи 6кг. еле пък 9кг. . Не обръщай внимание какво пише на шпулите . Инак никой не е казал че линията е лоша , просто не е коректно представена , нещо нормално , не само при брейда .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Така е Пафка. За килограмите на издръжливост, няма нито брейд, нито монофил, който да можем да измерим, камоли да сравним по показатели с подобен на друга марка. Аз като цяло исках да кажа, че Momoi определено е много добро плетено влакно на много прилична цена. Нито аз го внасям, нито само аз го продавам. Просто исках да споделя от опит, че определено си заслужава
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Точен размер на това влакно няма как да бъде измерен,защото е невероятно плоско,но размер 1.5 по японската номерация,или 0.20 по европейската се събира на шпула на която пише 1.5-160метра.Колкото до издръжливоста,заявените 16кг, се изразиха в 5.5-6кг мъртва тежест.На пръв поглед е много гладко и мазно и не шуми през водачите.Попа написа:Разгледах подробно Momoi RYUJIN,и мога да кажа,че със сигурност влакната са по-дебели от написаното на етикета.Според мен е някаква техническа грешка с изписването,защото няма как,влакно с размер #0,15 по японската номерация да издържа 14лб,просто няма такъв материал все ощеПо-скоро реалния размер на въпросното е #0,6(по яп.ном.),а не както е дадено 0,06мм.Сравнено с друг японски производител и аналогично влакно,така се връзват нещата.Конкурентите въобще нямат такъв размер,което е показателно,че има нещо гнило
Остави само стъпки
Като ползвател на точно това влакно в най-"малкия" му размер, също ще кажа от позицията на скромния ми опит, че влакното е на балкан разстояние от обявения размер, диаметър и какъвто и да е от обявените параметри.
Сравнено със Sunline Super PE размер 1, Momoi е почти колкото него като дебелина, може би една идея по-малко, вероятно 0.8, а като здравина долу-горе същата работа.
В търсене на тънко влакно, смятам че откровено се натиках с Momoi Ryujin #0.15, 14lb но така се получи по една или друга причина.
Инак, го намирам като наистина меко влакно, кастинга даже ме учуди (приятно) и с малки примамки, здравината му - също (ама то при тая дебелина е нормално да е такава), също така и не шуми. Но по отношение на дебелината....нещо не е как требе.
Сравнено със Sunline Super PE размер 1, Momoi е почти колкото него като дебелина, може би една идея по-малко, вероятно 0.8, а като здравина долу-горе същата работа.
В търсене на тънко влакно, смятам че откровено се натиках с Momoi Ryujin #0.15, 14lb но така се получи по една или друга причина.
Инак, го намирам като наистина меко влакно, кастинга даже ме учуди (приятно) и с малки примамки, здравината му - също (ама то при тая дебелина е нормално да е такава), също така и не шуми. Но по отношение на дебелината....нещо не е как требе.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Хубаво е, когато има коректно и обективно общуване, както е в случая, защото именно диалогичността е най-важна, за да има форум. В противен случай бихме говорили за блог. Аз също съм резервиран относно показателите на влакното, представени по този начин, особено след като не съм го виждал наживо и в тази връзка не мога да го сравня обективно с друго. С което не казвам ни най-малко нещо негативно за продукта. Което би било и смешно, при положение, че не съм го виждал наживо. Но като една любопитна персона мисля да поръчам една ролка от най-тънкия размер, за да го пробвам в реални условия и сравня с други подобни артикули.fixxer написа:Така е Пафка. За килограмите на издръжливост, няма нито брейд, нито монофил, който да можем да измерим, камоли да сравним по показатели с подобен на друга марка. Аз като цяло исках да кажа, че Momoi определено е много добро плетено влакно на много прилична цена. Нито аз го внасям, нито само аз го продавам. Просто исках да споделя от опит, че определено си заслужава
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Във връзка със заявените по опаковките якостни характеристики на влакната искам да напиша, че ако от добра строителна стомана се изтегли нишка с ф=0,1мм, то тя ще носи около 0,20кг 

Това едва ли е най-добрия пример, отделно от индивидуалните якостни харектеристики на материалите, които коментираме, не трябва да се пренебрегва и синергетичния ефект, който се получава от оплитането на n- на брой нишки (в случая с брейда).toshiro написа:Във връзка със заявените по опаковките якостни характеристики на влакната искам да напиша, че ако от добра строителна стомана се изтегли нишка с ф=0,1мм, то тя ще носи около 0,20кг
Иначе казано, ако 1 нишка носи 1 кг. товар, осем нишки ще носят повече от 8 кг.
- radogagov
- ще става разбирач
Не е много коректно това...Има много новооткрити материали, които превишават в пъти здравината на стоманата. Да не забравяме едно просто инженерно решение: стоманените въжета носещи хилядите тонове маса на мостовите са изградени от много, вплетени и усукани стоманени нишки. Това е и идеята на брейдаtoshiro написа:Във връзка със заявените по опаковките якостни характеристики на влакната искам да напиша, че ако от добра строителна стомана се изтегли нишка с ф=0,1мм, то тя ще носи около 0,20кг

-
- ще става разбирач
1. Не се хващайте за написаното от мене - беше с шеговит тон. Просто и на мен ми стана ясно, че от плетените влакна не може да се очакват чудеса.
2. От плетени влакна не разбирам, може и да има синергичен ефект, но при стоманените въжета такъв няма. Дори има занижаващи коефициенти, които отчитат, че сечението не е хомогенно, а е оплетка.
3. Стоманените въжета се произвеждат от високоякостна стомана за въжета, а не от строителна такава. Мостовете висят на въжета изплетени на място. Представи си плътен стоманен прът с диаметър над метър, огънат по крива и монтиран на над километър между опорите си.
4. Гледам да ходя по-често за риба и спрях да обръщам внимание на такива злободневни неща като колко лесно се къса плетеното.
2. От плетени влакна не разбирам, може и да има синергичен ефект, но при стоманените въжета такъв няма. Дори има занижаващи коефициенти, които отчитат, че сечението не е хомогенно, а е оплетка.
3. Стоманените въжета се произвеждат от високоякостна стомана за въжета, а не от строителна такава. Мостовете висят на въжета изплетени на място. Представи си плътен стоманен прът с диаметър над метър, огънат по крива и монтиран на над километър между опорите си.
4. Гледам да ходя по-често за риба и спрях да обръщам внимание на такива злободневни неща като колко лесно се къса плетеното.
Написаното от мен, е по отношение на темата смятам. Ни най-малко поста ми е имал друга цел.toshiro написа:......
Поздрави !