Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Libra или Pflueger
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Libra или Pflueger
Колеги помогнете за каква макаричка размер 4000 да похарча 100-ина лева Насочил съм се към Тica Libra SA или Pflueger President

леко клоня към Тиката заради Уорм шафта.Бих приел и други предложения.
Пръчката е3м. 3-30гр. fast action и тежи около250гр.

леко клоня към Тиката заради Уорм шафта.Бих приел и други предложения.
Пръчката е3м. 3-30гр. fast action и тежи около250гр.
- maycal
- ще става разбирач
От Пфлюгер Президент са останали два вида-с намаление за по 81 лв., т.е. определено под 100лв. :http://www.alem-fishing.com/reels.php?v ... &bearing=9
В описанието , обаче, е отбелязано погрешно, че макарата има алуминиев корпус, а всъщност е графитен.
Аз , наскоро, ги видях в магазина, защото купих последната там Пфлюгер Медалист, намалена. На кутията пише, че марката е от края на 19 век, а също така, че са произведени в Китай.В магазина ми казаха, че всички макари под "егидата" на Шекспир ги ремонтират безплатно и безсрочно, независимо къде и кога са купени.
В описанието , обаче, е отбелязано погрешно, че макарата има алуминиев корпус, а всъщност е графитен.
Аз , наскоро, ги видях в магазина, защото купих последната там Пфлюгер Медалист, намалена. На кутията пише, че марката е от края на 19 век, а също така, че са произведени в Китай.В магазина ми казаха, че всички макари под "егидата" на Шекспир ги ремонтират безплатно и безсрочно, независимо къде и кога са купени.
За Тика-та не мога да кажа нищо, но за Президента има доста колеги с положителни отзиви! Аз също го гледах преди време и ми хареса, но в крайна сметка се спрях на по-евтиния клас: Трион
Ползвам го от около година и съм много доволен... Така че, ако приемем, че Президента е макара от по-висок, т.е по-качествен ранг, то би трябвало да е доста добър избор
Мисля, че няма да съжаляваш ако се спреш на нея.
Важното е все пак да прецениш дали добре ще пасне на пръчката ти и дали ще се получи поне приблизително добър баланс. Това за да е удобно да работиш с нея и да не се изморяваш при по-дълги излети
Поздрави!

Важното е все пак да прецениш дали добре ще пасне на пръчката ти и дали ще се получи поне приблизително добър баланс. Това за да е удобно да работиш с нея и да не се изморяваш при по-дълги излети

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Здрасти МаркоMarco Polo написа:Явно е нещо като анкета.Stefko написа:За Тика-та не мога да кажа нищо, но за Президента има доста колеги с положителни отзиви!
Поздрави!И аз като Стефко - с Президент съм, 035, и съм доволен от макаричката.

Аз не съм с Президент, но ми е любопитно ти твоя на каква пръчка си го закитил

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
maycal написа:На кутията пише, че марката е от края на 19 век, а също така, че са произведени в Китай.
Мммммммммм , бая е отлежала тая макара

fromhell написа:....в момента ловя с RYOBI Applause 3000, което струваше малко над сто лева ама ме разочарова.
Опитай с Ексия или Заубер , разликата им с Аплауса е голяма

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Точно затова разглеждам марки извън кръга Шимано и Дайва, чиито модели съм проверил и разгледал -под Страдика и Техниума нищо не ми хвана окото/пък и не съм чак такъв спинингист /.Ще проверя тия Заубери щом ги видя някаде ама като се напатих от Аплауза и съм с предубеждения .То е ясно че всичко под 400лв. е Мейд ин Шао Лин ама като си пише че е китайско някак ми се струват по легитимни.Павел Иванов написа:Е ако си купи такова в границата на стотях лева ( примерно и в границата на двестатях по родни цени ) само ще се сдобие с повече ядове
Аз винаги съм бил предубеден към макарите "Тика". Тези макари имат твърде, хм...'рекламен" вид. Целите във всевъзмжни надписи - незнамсиколко лагера, незнамси каква реклама, незнамсикаква уйовина...По тях има повече надписи, отколкото в риболовно списание. Освен това, не съм прочел кой знае колко позитивно мнение за тях. И не навиват добре кордата. Последното от личен опит.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И двете макари са от един ценови клас и са добри.
Не си прав Мунчо за тиката!
Разглабял съм да смазвам доста тики и мога да ти кажа че малко марки са така добре направени.
И двете фирми сами си разработват моделите и изработват продуктите за разлика от други които си поръчват макари с еди какви си надписи.
Не си прав Мунчо за тиката!
Разглабял съм да смазвам доста тики и мога да ти кажа че малко марки са така добре направени.
И двете фирми сами си разработват моделите и изработват продуктите за разлика от други които си поръчват макари с еди какви си надписи.
Абсолютно най-правилното решение!fromhell написа:Аз мисля че това е по скоро мит. Днес разгледах по обстойно Тиката -определено отпада. Видях и една Дайва Екселер - на пръв поглед добре ама...
П.П. Май че ще половя още малко със старите и жената като позабрави последните покупки ще се ръсна за нещо като техниум или туин пауър.