Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Мандренско езеро
-
- ще става разбирач
Re: Мандренско езеро
Еее нема такава държава.

- lishev_64
- разбира нещата
За да има ефект не е нужно само акциите им да са постоянни, а и да има наказателни последствия. Демек - кауш! Ако за бракониерство се влиза по бързата процедура за 5 години на топло, придружено със солидна парична глоба, както е в цивилизованите държави, то всеки би се замислил, преди да метне мрежите. Чувал съм, че в Англия за бракониерство - бърза процедура, и 10 години - превръща се в най-дългият риболовен излет. А сега какво - и всеки ден да се провеждат акции, ползата от тях е нулева, след като заловените бракониери се пускат след взимане на показания. Пука му на бай мангал или на който и да е. Той знае - ще го хванат, ще го разпитат, ще се подпише под показанията си (ако може), и по живо, по здраво. Единственото тежко последствие от цялата работа за него ще бъде конфискацията на мрежите (ако това се случи все пак). Но и това е бял кахър - мрежи под път и над път. Продават се навсякъде, и то за без пари. В този аспект си мисля, че завишаване контрола над продажбата на мрежи е належащ. Според мен продажбата на мрежи и други пособия за промишлен риболов трябва да става както при ловните стоки - само срещу заверено разрешително за промишлен риболов. Не знам дали съм прав, но нещо в тази държава трябва да се промени, и за това можем да помогнем ние, като си опичаме акъла, когато ходим да гласуваме на избори!Sorcerer написа:Точно!!! Така и не разбраха, че за да имат ефект мерките им , те трябва да са постоянни. ..............Patera написа:Мда, след онази показна акция, нищо не се е променило. Бракониерите вече се хвалят с улова си, продават си го още на водоема, журналисти ги аплодират и пишат оди за тях... Идилия...
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Ще постна част от текст на Холандското законодателство,да се види защо хората имат и ще имат.
глоба от € 7500, от които € 6000 спряно с пробация за две години
глоба от € 7500, от които € 6000 спряно с пробация за две години
-
- научил се да хвърля
Колега, тук малко не си прав. Излиза, че който може а си плати - може да си оставя мизерията ?! А кой ще му я чисти ?! След като е можещоплащащ, да си води шерп да му чисти. Всеки трябва да напуска мястото си на излет , оставяйки го в състояние каквото го е заварил. Независимо колко може да плаща...pavre написа:... Който не може да си плати глобата - да събира боклуците около водоемите.
-
- новобранец
По пътя край Дебелт видях къде си спират бялата дървена лодка, ако някой се интересува да пише хубава е става и за огрев ако се понацепи на място