Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Въпрос за Tubertini
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Въпрос за Tubertini
От доста време гледам ето тази сопа
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4359
Имам болонези 5 и 6 метра от висок клас които са леки,искам да имам и една на 7 метра за всеки случай когато се наложи да се бръкне по навътре!Притеснява ме теглото на тази пръчка!Има ли някой преки впечатления от нея?
Теглото на макарката която ще и сложа ако я купя е под 200 грама!
Имам болонези 5 и 6 метра от висок клас които са леки,искам да имам и една на 7 метра за всеки случай когато се наложи да се бръкне по навътре!Притеснява ме теглото на тази пръчка!Има ли някой преки впечатления от нея?
Теглото на макарката която ще и сложа ако я купя е под 200 грама!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- panddov
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за Tubertini
Даже не мога да си представя да изтичаш с такъв тежък кол на река!
Може би със стационарна плувка при големи дълбочини на някой язовир, удобно поставен на стойка..... 

-
- новобранец
Колега, такова животно - висок клас и ниска цена НЯМА.А и тая сопа може да я балансираш с макара сигурно към 600-700 грама...
-
- новобранец
Подрепям колегата - имам 7-ца, която реално е 6,50 и е NEW HUNTER...За река и не си мисля да я ползвамуно съм правил добри риболови на шаран - там е превъзходна и на стойка,разбира се.Имай предвид,че струва към 90 лв....
-
- научил се да хвърля
Тази болонеза ще ти откъсне ръцете.Между другото няма макара и баланс на болонеза.Това не е спининг.Представяш ли си за баланс на пръчката,както е казал колегата макара 700гр.Това значи 1,5кг цял ден в ръка.Не си го предсатавям.Италианците с болонези 7м ползват макари 1000.Предполагам не от простотия или незнание за баланса.Успех!
-
- новобранец
Колега, баланс и тегло са различни неща....tzetzo62 написа:Тази болонеза ще ти откъсне ръцете.Между другото няма макара и баланс на болонеза.Това не е спининг.Представяш ли си за баланс на пръчката,както е казал колегата макара 700гр.Това значи 1,5кг цял ден в ръка.Не си го предсатавям.Италианците с болонези 7м ползват макари 1000.Предполагам не от простотия или незнание за баланса.Успех!
-
- научил се да хвърля
Кое е баланса,а кое теглото.Как ще балансираш 7мпръчка с лека макара?За блеснарките,като сложиш макарата трябва да я балансира до макародържача или малко преди него.Пробвай го с болонеза!Наскоро имах спор с Бутника по този въпрос и той каза ,че е гледал точно италианците,които на 7м болонези са били с макари с размер 1000.Вярно е ,че баланс и тегло са различни и никой не го оспорва!
Последно промяна от tzetzo62 на Сря Мар 19, 2014 9:00 pm, променено общо 2 пъти.
-
- новобранец
Колега, тая сопа тежи 670 гр.Това за 7 метрова болонеза и лека макара го написа ти..а иначе баланса по принцип е да намериш центъра на тежеста.Тая сопа от 670 гр. пре разпъване знаеш ли как се усеща? Не случайно пиках, че имам подобен кол и зная за какво става дума, но пък и голям шаран няма шанс....tzetzo62 написа:Кое е баланса,а кое теглото.Как ще балансираш 7мпръчка с лека макара?За блеснарките,като сложиш макарата трябва да я балансира до макародържача или малко преди него.Пробвай го с болонеза!
-
- научил се да хвърля
Колега,мисля ,че говорим за едно и също нещо и сме на едно мнение!
-
- новобранец
Хаха..най-вероятно е така! Нормално за нашите,български, нрави....tzetzo62 написа:Колега,мисля ,че говорим за едно и също нещо и сме на едно мнение!
-
- научил се да хвърля
Не виждам нищо смешно.Теглото на пръчката с теглото на макарата необходима за баланса на пръчката е нещо много тежко даже за брулене на орехи,камо ли за риболов.Ако си ме разбрал различно-съжалявам!Съжалявам,че успамихме темата на колегата!
Последно промяна от tzetzo62 на Сря Мар 19, 2014 10:06 pm, променено общо 1 път.
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Ицо не се вкарвай във филмиicko написа:От доста време гледам ето тази сопа
................................................................................................................................................

Разбрахме се,няма да е тази 

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
- murphymet74
- ще става разбирач
Добра 7 ца е 300+ лв нова. Скоро май се мярна в раздела продава едно
Shimano SpeedMaster 7 m. на добра цена.
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/Shi ... T-7m--a851" onclick="window.open(this.href);return false;
Заслужава си ако можеш да си го позволиш
Shimano SpeedMaster 7 m. на добра цена.
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/Shi ... T-7m--a851" onclick="window.open(this.href);return false;
Заслужава си ако можеш да си го позволиш

- калин кацаров
- сериозен играч
Този е най-добрия speedmaster , с много по-изпъната и стегната бланка от следващите . Зеления speedmaster като бланка е по-добър от днешния antares .