Блесни разни всякакви

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Блесни разни всякакви

Мнение от milen_ilchev »

Интересно ми беше да прочета, че спинербайтовете се оплитали. Нямам такъв случай, но съм работил само с мултипликатори. А там кордата е по-изпъната в сравнение с безинерционната макара. Всичките ми модели са с отворено ухо. Опита ми с тях е малък и не бих казал, че е най-уловистата примамка за щуки или поне не е през зимата. След забраната ще продължа с опитите. Ползвал съм едно китайче и две япончета и всички работят. Ето тези:
http://spinningfish.bg/img/product_image/0708_xfiad.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fishingshop-pike.com/image/data/ ... 54087.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false; - вариант 33
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Точно за китайчето 33 говоря. :) И аз нямам оплитания...
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Павел Иванов написа:GRBA също като Грозното пате са едни от балканските легенди . Кофтито е че никой не може да гарантира какво ще е възобновеното производство на GRBA , искренно се надявам да не стане как при Патетата .
А дали е възможно скоро време да се появят и на БГ пазара?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Какъв въпрос само!

Естествено че е възможно, ако в скоро време някой реши да ги внася.
.........!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

certate написа:
Vid написа:..........Относно по горното мнение на fedoracore или по точно на Павката, не го вземайте много на сериозно. Тези спинер байтове не са ефикасни при нашия (Б-г риболов). И, ако не искате да си съсипете нервите с оплитания и пр... проблеми, не ги ползвайте....
С първото съм съгласен!

С второто обаче не съм!

Вярно, че спинербейтите са се родили като примамки за риболов на съвсем други риби, но и при нашия (Б-г риболов) имат място, заслужават внимание и според мен има дори ситуации в които ловят много добре, дори и по-вече от други по-традиционни примамки.

Рибата е тази която избира на какво, ние само и предлагаме!

Относно оплитанията опита ми е следния,
Те се получават основно при моделите с отворено ухо.

Изображение

Ако връзваш влакното директно и стягаш възела, не би следвало да има проблеми, уплитания и съсипани нерви.
Ако ползваш вирбел или повод, тогава да - стават гафове, но пък има много прост и лесен начин да се спасиш.

На ухото се вдява парче шлаух за ограничаване на движението и всичко е ОК!

Изображение

.............................................................................................................................

Междувпрочем, на малките модели от първата снимка, кълват добре и по-дребни костуретки, пастърви, кленове и др.
Тук въпроса ми е, какво ловите на тези примамки? Освен теорията във форума? Щото, идеята е не да се правят опити, а реално да се лови риба. Изключая оплитанията в линията, те са приемливи, само ако са много уловисти... Та...., турите и някоя друга снимка с уловени риби ТУК, за да знам дали за ги изхвърля в контейнера за смет... или да си ги пазя в кутишката?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Вид , аз таквиз примамки нямам, защото още не съм попаднал на тях в някой магазин, или просто не съм им обърнал внимание.Нищо което е влезнало в кутията не отива на боклука ))) все ще му дойде времето да бъде скъсано някъде или да хване риба когато нищо друго не работи )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Един мой колега се прибра вчера от Москва и ми донесе ей тез армагани :mrgreen:

Изображение

p. s. жалкото е само, че листенцата Мюраните (и в частност тези на дупчици) след 2-3 излета започват зверски да ръждясват :?
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

Някъде в България продават ли се блесните Hansen? До колкото разбрах били Датска фирма, а скандинавските народи им разбират на хищните риби.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Тук има. http://captainhook.bg/index.php/hansen" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
BaMnup
новобранец
новобранец

Мнение от BaMnup »

сирака написа:Тук има. http://captainhook.bg/index.php/hansen" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря много, а има ли някой реално впечатление от тях?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Здравей,
с модела Pilgrim имам балканка но на бързо водене.За пропадане мисля,че няма да работи,но трябва да се пробва.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Изображение
Изображение
Изображение

Eто ви рибки на спинербейт. Тия са от есента, от България. Имам и зимни, от езерото Йоца...

Спинербейта е наистина по-сложна за управление и водене примамка от обикновените въртележки, но не е невъзможна за усвояване, а за ефективността...за ефективността, Юри вече е написал: рибата взима каквото тя поще, нашата задача е да й го предложим... :)
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Здравейте.Понеже не исках да отварям нова тема а не открих стара такава и за това пиша тук ... интересува ме колко сантиметра флурокарбонов повод се слага преди основното влакно и на него разбира се връзва блесна или воблер да речем и самата връзка с какъв възел става.
Благодаря!!!
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колеги имате ли някакви реални наблюдение върху блесната D.A.M. - EFFZETT Twin Blinker Doppelt
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... er-Doppelt
и като цяло за двойните блесни. Кой размер от предлаганият в Б-я би бил успешен?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

eroucma написа:Колеги имате ли някакви реални наблюдение върху блесната D.A.M. - EFFZETT Twin Blinker Doppelt
Имам наблюдения :supz: , т.е. на та блесна уловена риба нямам, въпреки все проби...
Погледни тази http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... m-Standard" onclick="window.open(this.href);return false;

п.п. Относно Дам: Въртележките са дали фира :lol: , т.е. не стават. Дайте левче в повече и си вземете въртележките на МЕППС.
Двойните клатуни също не стават, поне според мен...
За 5г. съм пробвал все на ДАМ и това, за кое бих дал пари съм го споменал по горе..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”