Начало на шаранджийски сезон 2014-та

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Начало на шаранджийски сезон 2014-та

Мнение от Vesko1 »

Здравейте колеги!
Цяла зима се топлехме до камините и връзвахме куки,монтажи се правеха .
Изображение

Верно зимата беше топла...но някак си не ми се ходеше за дребосък.За цяла зима имам 2-3 излета,които съм описал преди.
НО "пролет пукна"...време беше да си припомним как се опъват стойки,пръчки и...най-вече да пробваме някой нови монтажи с колегата,и още една важна задача-колко разпъвки прави лодката за захранка с един 9Ан акумулатор,защото тази година сме решили да я ползваме на макс,да намалим гребането ,че годинките натежаха вече.Информацията за големите ни водоеми беше отчайваща...на единия цялата циганска махала лови каракуда...а на другия влиза яко снежна вода и Т е 7-8градуса на водата...не става!!!Единствения изход е или-платено или дестинация недостъпна за много риболовци.
Затова онзи ден направихме един няколкочасов излет най- вече за тестове на новите "противоракови" маниста,които миналата година дадоха добри резултати при други колеги. .Дестинацията-един опоскан микроязовир,но много красив и подходящ ако не за друго поне за ..РЕЛАКС.
7ч...товарене на багажа и тръгване...пристигнахме и какво да видим...очаквахме да е пълен догоре ,но по вертикала 2метра паднала водата.Като влязохме с лодката вече картинката ни се изясни,че рибата ще е мираж през този излет...температурата на водата-11 градуса,а дълбочината,показанията на сонара ни отчаяха тотално ...едвам намерихме един участък с около 3 метра ,да опънем сопите.Още от началото ми замириса на капо...но вече бяхме решили да останем,и багажлъка беше натоварен на лодката.
Изображение
Изображение
Поставихме маркерите...и разпънахме "ракетните установки"...като на всяка пръчка имаше различен монтаж и стръв...дипнати,недипнати..силиконови...пластмасови,бе квото се сетите..Захранихме царевица..и нанесохме монтажите с лодката за захранка
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Минаха час...два никакво движение ...пипане даже няма.По повърхността на водата дребни рибоци чертаеха кръгове.

Изображение
Изображение
Изображение

Стойките си стояха непокътнати,някъде към 12,30...имах някакво пипане на една от пръчките...вдигна отпусна...няколко пъти...явно беше някоя каракуда ,неуспяла да налапа стръвта.

Изображение
Изображение

Зарязахме такъмите на произвола и се отдадохме на веселата част...там каквото дал Бог...скаричка ,биричка и други благинки

Изображение

Изображение

Така си мина деня и ...малко преди да си тръгнем към 17ч...имахме едно шаранче половинка,което пуснахме веднага.Явно батковците този ден имаха махмурлук и не пожелаха да напуснат убежищата си... :lol:

Изображение

Така завърши това импровизирано "откриване"...махнахме маркерите изсипахме остатъка от храната и се сбогувахме с това красиво място.

Изображение
Изображение

Желая на всички колеги-шаранджии...успешен риболовен сезон 2014-та.
НАСЛУКА КОЛЕГИ.... :drinkers:
Последно промяна от Vesko1 на Пон Мар 24, 2014 7:58 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Начало на шаранджийски сезон 2014-та

Мнение от playback »

Както всеки път - Прекрасен Разказ :)

Голям кеф ми прави да ти чета Риболовните излети, прекрасно разказани :)

Успешен нов шаранджийски сезон !
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

Браво!!!Ама май-още е студено,че и тук във Испания още не съ се събудили,но идва и нащто време :drinkers:
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

playback написа:Успешен нов шаранджийски сезон !
Благодаря! И на теб същите пожелания.. :wink:
albundi29 написа:..... май-още е студено,че и тук във Испания още не съ се събудили,но идва и нащто време :drinkers:
Те колега се "будят" след14-15 градуса поне на водата...,не че сега са заспали ама тогава активността им става по голяма.Планирам един дву-тридневен излет около 1-ви април(Лъжковден)...и ако се състои...тогава ще ви "излъжа" истински вече с един рапорт-дай Боже да е по успешен... :wink:
Последно промяна от Vesko1 на Пон Мар 24, 2014 8:30 pm, променено общо 2 пъти.
ИзображениеИзображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

:smt023 Супер излет!!!Другият път повече риби!!!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Поздравлеия за откриването Веско!
Добре,че си ти да прочетем някои читав шаранджийски излет,продължавай все така и дано имаш голяма слука в сезон 2014.
Успех.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
magnetar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от magnetar »

Много красиво място,човек и нищо да не хване на такъв водоем,пак ще си заслужава престоя.Успех през новият сезон,на всички шаранджии.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ти нъл беше контузен бре маскара...? :lol: Що щеш по водите м не съ цериш, а то от друга страна по-добро лекарство от слънце-вода-въдица няма. Поздрави за шарането, че то на нашето безрибие на едно N-ско място :wink: при първото преспиване си е направо рекорд :smt023
Само че за тези истории на друго място и по друго време, че не съм готов :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Красимир Атанасов написа:.....Добре,че си ти да прочетем някои читав шаранджийски излет,продължавай все така и дано имаш голяма слука в сезон 2014.Успех.
Благодаря Краси,наслука и на теб.
antivik написа:Ти нъл беше контузен бре маскара... Що щеш по водите м не съ цериш...... Поздрави за шарането, че то на нашето безрибие на едно N-ско място :wink: при първото преспиване си е направо рекорд
Ми то на минаване вече Вик...ама си боли още де.А то за няколко часа няма как да удари повече от 1 път...виж ако бяхме нощували ,можеше и повече удари да има...нищо другия път.
ИзображениеИзображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
antivik написа:Ти нъл беше контузен бре маскара... Що щеш по водите м не съ цериш...... Поздрави за шарането, че то на нашето безрибие на едно N-ско място :wink: при първото преспиване си е направо рекорд
Ми то на минаване вече Вик...ама си боли още де.А то за няколко часа няма как да удари повече от 1 път...виж ако бяхме нощували ,можеше и повече удари да има...нищо другия път.
Спокойно братле, с преспиване, най-много и настинка да бяхте хванали, докът не си дойде хубавото време, на диво си е трудна работа....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
dimo4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimo4ko »

Браво Веско, чудесен репортаж както винаги. Аз също открих в Събота и имахме слука с диви шарани, ако те интересува пусни едно лично за точното място :)
Истината е някъде там ...
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Супер релакс! А даже не сте и капо! Поздравления за успешния излет! :)
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Чшшшшшш, Алоооооооооооооо, аз като кмет на "Байкал", не съм ви разписал виза за там бре.Другия път да минете през визов отдел.Браоо,браоо момци! :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Благодаря пичове за готините лафове и похвали...да сте живи и здрави и рибата да ви напълни живарниците тоя сезон по нашите красиви диви места.
ИзображениеИзображение
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Браво на майсторите - почвате да загрявате за сезона :smt038 :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”