язовир Правец

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
petrad
новобранец
новобранец

язовир Правец

Мнение от petrad »

Здравейте,искам да споделя информация за това красиво езеро, което е не далеч от София.Активен е уклея който е с завидно големи размери 20см+.Имам два излета за последните 4 дни и двата с по 2кг уклей,а можеше да се направи и количество което да надвиши пъти нормата.Дава не бял червей с финна линия 0.8 повод и 18-20 номер кука.Лови се на дълбочина не повече от 1-1.5м.Започва да излиза епизодично и каракуда която също е с размери 0.500кг нагоре.Има хищник - кефал,костур и щука.На втория ми ден имах затишие около половин час без уклей след което последва късане на повода от неизвестен вид, което ме навежда на мисълта,че и хищника не е безразличен.След около месец почвам да разпъвам за шаран и амур.Миналата година излиза само бял амур,а шарана го нямаше никакъв.Септември се извади един 12 кг и тва беше.По средата на лятото един колега извади на косъм 42кг сом.Това е по скоро късмет,но е и показател за наличие на трофейни екземпляри и от този вид. Забранено е ползване на надуваеми лодки в езерото,може само с радиоуправляеми. Надявам се, че съм бил полезен.Езерото е разрешено само с риболовен билет,не се плаща нищо.Наслука на всички.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
Аватар
forever_2pac
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: язовир Правец

Мнение от forever_2pac »

Колега тоз язовир платен ли е? И къде се намери, до боулинга ли
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

petrad написа:Здравейте,искам да споделя информация за това красиво езеро, което е не далеч от София.Активен е уклея който е с завидно големи размери 20см+.Имам два излета за последните 4 дни и двата с по 2кг уклей,а можеше да се направи и количество което да надвиши пъти нормата.Дава не бял червей с финна линия 0.8 повод и 18-20 номер кука.Лови се на дълбочина не повече от 1-1.5м.Започва да излиза епизодично и каракуда която също е с размери 0.500кг нагоре.Има хищник - кефал,костур и щука.На втория ми ден имах затишие около половин час без уклей след което последва късане на повода от неизвестен вид, което ме навежда на мисълта,че и хищника не е безразличен.След около месец почвам да разпъвам за шаран и амур.Миналата година излиза само бял амур,а шарана го нямаше никакъв.Септември се извади един 12 кг и тва беше.По средата на лятото един колега извади на косъм 42кг сом.Това е по скоро късмет,но е и показател за наличие на трофейни екземпляри и от този вид. Забранено е ползване на надуваеми лодки в езерото,може само с радиоуправляеми. Надявам се, че съм бил полезен.Езерото е разрешено само с риболовен билет,не се плаща нищо.Наслука на всички.
forever_2pac написа:Колега тоз язовир платен ли е? И къде се намери, до боулинга ли
Колега прочети внимателно предпоследното изречение и ще си отговориш на въпроса. :rolleyes:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
rujkata
новобранец
новобранец

Мнение от rujkata »

Здравей колега язовира този до голф комплекса ли е? Дай малко инфо за местата и може ли да се стигне с кола до тях? Благодаря предварително.
Only God Can Judge Me!!! PEACE!!!
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

rujkata написа:Здравей колега язовира този до голф комплекса ли е? Дай малко инфо за местата и може ли да се стигне с кола до тях? Благодаря предварително.
Язовира е този до голф игрището,разрешено е да се лови по цялата стена и след нея под самото голф игрище.След стената се завива на дясно и се отива към местата за риболов.Пътя е асфалт,колите се намират на непосредствена близост до вас.Моля събирайте си отпадъците,че ще мине някой красив ден Вальо Златев и ще стане така , че само ще го гледаме езерото като туристи :?
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
rujkata
новобранец
новобранец

Мнение от rujkata »

Благодаря за инфото колега в неделя мисля да го посетя. Това с боклуците е важно за всички водоеми. А като дълбочина каква е под игрището.
Aemilivs
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Aemilivs »

Мислих, че язовира е забранен за риболов. Надъха ме да го посетя след забраната. Мерси.
Според мен това е язовир с огромен рибен ресурс. Толкова време забранен за риболов бракониер не е стъпвал там.Нормално да има трофейни риби. Как не са го направили платен не знам.
Аватар
petrad
новобранец
новобранец

Мнение от petrad »

Последна информация от вчера 26.04.Много труден риболов,уклея се е дръпнал и го няма.За сметка на това имам две каракуди около килограм на топче хляб с мача.Захранвах само с по някоя и друга прашка червей и жито.Времето обърка работата,но затопли ли още малко каракудата ще тръгне по смело.
rujkata
новобранец
новобранец

Мнение от rujkata »

Инфо от днес за язовира. С един приятел бяхме там за сефте в 7.30 много труден риболов риба скача, играе, но няма кълване. На мач, фидер и боло ги пробвахме хванахме 1но костурче и 3 слънчевки тва беше. Стояхме до към 14ч и си тръгнахме. Каракудата започва да се активизира инфо от едни старци, които на пружина хванаха около 10 по кило и горница на хляб и царевица. Останах очарован от водоема чиста вода без закачки( поне на нашето място). Със сигурност ще си искам реванш :-). И една огромна молба към всички колеги посещаващи водоеми ЧИСТЕТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ!!!!!!!:@. НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЧИСТИ СЛЕД ВАС. С приятеля събрахме 3 големи торби с боклуци на има няма 7 м2. Това е от мен. Наслука на всички
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Страхотен гйол, в момента го гледам от спа хотела. На брега има хиляди каракуди, но никой не лови откъм хотела, сигурно е забранено. Отсреща под голф игрището има рибари, но незнам дали ловят. Мисля, някой път да дойдс с въдици, стига да остане време.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ХАМАЛИН
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ХАМАЛИН »

Последно платен ли е? Ако е по-добре, щото ще може да се лови и в забраната, а и това предполага добър контрол. Може ли да се влезе с лодка? Вальо Златев едва ли обаче се сеща и за таранкаджия като мен :)!
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

ХАМАЛИН написа:Последно платен ли е?
Свободен е, но може да се лови само на стената и част от страната откъм голф-игрището.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

баш_майстора написа:
ХАМАЛИН написа:Последно платен ли е?
Свободен е, но може да се лови само на стената и част от страната откъм голф-игрището.
Мерси. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Gosheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Gosheto »

rujkata написа:А като дълбочина каква е под игрището.
Ще бъда благодарен, ако някой сподели.
Kalin1983
новобранец
новобранец

Мнение от Kalin1983 »

Колеги, четете темата, а не само с въпрос който ви интересува, а два поста по-нагоре го пише!!! Мислех да не пиша, защото ми е по-добре да чета, обаче не се сдържах в тема с 10-15 поста да има 3 излишни въпроса.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”