Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг въдици на достъпна цена

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
-
- новобранец
Днес на панаира в Пловдив гледах Okuma Hexana. Уникална въдица-изключително лека и стегната 10-35гр. на цена под 70лв.
http://www.fishstarbg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Okuma Hexana 2,70 10-35.....за парите си е много добра "щукарка" ,мсля че доста хора ловят с нея 

- Vid
- кандидат преподавател
Миналия ден бях на панаира в Пловдив и останах крайно разочарован. Нищо ценно не видях, въпреки че имаше прилични пръчки като Нексаната, новия модел на Серта, Сакура с добри отстъпки..., но нищо повече, не видях един читав японски плетеняк някъде, ни не читави, а някакви риболовни ботуши или гащеризони някъде... Че, то в кварталния ми рибарски магазин има повече стока.... Поредното разочарование...power_fish написа:Днес на панаира в Пловдив гледах Okuma Hexana. Уникална въдица-изключително лека и стегната 10-35гр. на цена под 70лв.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Здравейте,колеги!Четох,четох в темата и си заформих няколко въпросчета към по - опитните колеги.
Ползвам тази въдица http://www.voblershop.com/1849/%D0%90%D ... %80%D0%B8/
модел: TRS86MHF2 основно за риболов на щуки и съм много доволен.
Сега съм решил да се оборудвам с една сопичка за риболов на кефал по Марица,ама не ми се харчат много парички та съм решил да пробвам по - ниско бюджетен вариант.С две думи спрял съм се на тази пръчка:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399 Размер 1,80м. и тест 4 - 16 г.
Имам за нея следните въпроси:
Горе - долу реален ли е теста на пръчката?
Има ли сили да се справя с рибоците и обратно - с дребни блеснички?
Някъде бях чел,че има вариант с двойна дръжка (може и да бъркам) - вярно ли е или не?(Аз искам с единична!)
С каква макара би се балансирала добре?
Мога ли да я видя и докосна на живо някъде в Пловдив преди да я купя?
Благодаря предварително!
Ползвам тази въдица http://www.voblershop.com/1849/%D0%90%D ... %80%D0%B8/
модел: TRS86MHF2 основно за риболов на щуки и съм много доволен.
Сега съм решил да се оборудвам с една сопичка за риболов на кефал по Марица,ама не ми се харчат много парички та съм решил да пробвам по - ниско бюджетен вариант.С две думи спрял съм се на тази пръчка:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3399 Размер 1,80м. и тест 4 - 16 г.
Имам за нея следните въпроси:
Горе - долу реален ли е теста на пръчката?
Има ли сили да се справя с рибоците и обратно - с дребни блеснички?
Някъде бях чел,че има вариант с двойна дръжка (може и да бъркам) - вярно ли е или не?(Аз искам с единична!)
С каква макара би се балансирала добре?
Мога ли да я видя и докосна на живо някъде в Пловдив преди да я купя?
Благодаря предварително!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
пръчката,трябва да я има в магазина на Видракс на бул.България/до колелото но Панаира/,според мене е къса за спининг по Марица,все пак трябва понякога да се гони дистанция,нещо към 2.10-2.30 би било по-подходящо.
валатът не най-лошото нещо на света
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Спрял съм се на БЕРКЛИ-то,защото съм чувал добри отзиви за него.Иначе и аз си мислех за по - дълга пръчка по принцип.Може да дадете някоя идея за пръчка с подходяща (кефалска
) акция и в ниския ценови клас.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бъркли,нямам,имам два Формакса,Кортекс на 1.98 и 2.19 с една и съща акция/1.5-14гр/ ,използвам ги за джиг на костури и за пъстърви,ама ще станат и за кефал,струват 20лв. повече от Черито,ама според мене все пак са в ниския ценови сегмент.Уточнявам,че въпреки,че са боядисани в бяло,върховете са кухи,дръжките са двуделни но са удобни,изглеждат малко лигави,но не са имат, много добра здравина и чувствителност.Имам ги сравнително от малко време,като цяло съм доволен съотношение качество-цена.Има ги в Булит на Филипово.
валатът не най-лошото нещо на света
- kukukuka
- кандидат преподавател
кеф ти воблер кеф ти ваглер
"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имал съм стария вариант на черито и мога да кажа, че за парите си е едно от най-добрите предложения. Доста е стегната, сравнително тънка бланка, добра чувствителност и то с примамки под заявения тест.Вуйчо-Ваньо написа:Спрял съм се на БЕРКЛИ-то,защото съм чувал добри отзиви за него.Иначе и аз си мислех за по - дълга пръчка по принцип.Може да дадете някоя идея за пръчка с подходяща (кефалска) акция и в ниския ценови клас.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
И аз съм чел подобни неща,та за това съм се спрял на него.Малко ме притеснява факта,че въдицата ми ще е по - къса от мен.
Сериозно,за чувствителността - добре,но дали няма да ми е малко къса от гледна точка на покриване на дистанция за Марица?

Сериозно,за чувствителността - добре,но дали няма да ми е малко къса от гледна точка на покриване на дистанция за Марица?

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не съм я пробвал на голяма река, но с Голди Вибромакс прави кастинг около 30 метра. Също така е хубаво да спомена, че съм я ползвал само с монофил.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Все пак,май наистина ще се окаже доста добро решение.
ПП:Все пак с единична или двойна дръжка е пръчката?

- radogagov
- ще става разбирач
Пръчката е добра, нищо че моята е на 2,40. Дръжката е единичнаВуйчо-Ваньо написа:Все пак,май наистина ще се окаже доста добро решение.

- Vid
- кандидат преподавател
Без да я притежавам, но съм я пробвал и мисля, че теста и е по висок от написания на бланката. Това е всъщност добре за река като Марица- няма да ти се гъне като макарон в течението... Инак, бланка, водачи и пр..., всичко и е добре изработено.Вуйчо-Ваньо написа:И аз съм чел подобни неща,та за това съм се спрял на него.Малко ме притеснява факта,че въдицата ми ще е по - къса от мен.![]()
Дължината става, ако ловиш газейки, от брега най добрата дължина е 2,40 м. Последното е свързано не толкоз с кастинга, колкото с контрола на вече уловените риби....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека