Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

шимано аернос 4000
Модератор: sapuna
-
- новобранец
шимано аернос 4000
здравей те колеги взех си едно шимано аернос4000 та питането ми е какъв спининг ще и подхожда,благодаря в аванс
-
- ще става разбирач
Re: шимано аернос 4000
Нещо около 2.70 и максимум 30гр. горен тест, ама това само според мен.
- lishev_64
- разбира нещата
Мисля, че никакъв, колега.
Не съм спинингист, и не съм вещ в този вид риболов, но от опита, който имам въобще в риболова, мисля, че тази макара е най-подходяща за фидер риболов, и най-малко за спининг.
А иначе - можеш да я "накичиш" на всяка сопа, която си решиш
Нека споделят и по-вещите.

Не съм спинингист, и не съм вещ в този вид риболов, но от опита, който имам въобще в риболова, мисля, че тази макара е най-подходяща за фидер риболов, и най-малко за спининг.
А иначе - можеш да я "накичиш" на всяка сопа, която си решиш

Нека споделят и по-вещите.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
тази макара с пръчка 2.4-2.7 става за морски спининг и за големи щуки пак на спининг.това ми е мнението
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аерноса особенно 4000 е много мощна макара. Става за вадене на 40-60гр. хранилки на жабки но не го виждам да вади леки воблери или блесни или по точно няма смисъл .
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много ме развесели тази презентация - http://megafishing.bg/product/1436/shimano-aernos.html" onclick="window.open(this.href);return false; . R4 е система на Дайва а ПВХ варианта на Шимано се именува CI4 . Тъй те , много ме радват образи които не знаят какво точно предлагат ама наблягат на това 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
При шимано се именува P4(пе 4),което е различно от real four.
Остави само стъпки
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Мощност, Прецизност, Качествено изпълнение и Удоволствие.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
dako71 , това на майтап ли го казваш
Не друго ами набързо реших да преровя за таз концепция , нормално като човек не се интересува от такива продукти да не ги знае и останах със съвсем друго впечатление . Нещо по-скоро от рода - бюджетен вариант с някакъв външен вид за масите в Европа . В Япония , САЩ и Австралия изобщо не се споменава тази нелепост
Иначе на колегата nikolincho1972 му пожелавам дълга и безаварийна служба на избраната от него макара .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както искаш си го приемай.Павел Иванов написа:dako71 , това на майтап ли го казваш

И мен българските търговци мноого ме кефят.
Един пример. Стол Престън Монстър навсякъде го предлагат като стол на Корум по саитовете.

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Хъм , P4 четвърто поколение макари
P4
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false;
През 2005 г. Shimano развиват сериите макари от линията Р3 Concept в стремежа си да удовлетворят нуждите на европейския пазар, в резултат на което макарите Shimano станаха достъпни за милиони риболовци на континента.
През 2011 г. Shimano разви и концепцията P4 - макарите от този рейндж са логично продължение на линията Р3, но с добавена шпула AR-C, по-стабилна дръжка и нов дизайн на тялото със заден предпазител. Shimano P4 - това означава Power (Сила), Precision (Прецизност), Perf
Колега с здраве да си ползваш макарата

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false;
През 2005 г. Shimano развиват сериите макари от линията Р3 Concept в стремежа си да удовлетворят нуждите на европейския пазар, в резултат на което макарите Shimano станаха достъпни за милиони риболовци на континента.
През 2011 г. Shimano разви и концепцията P4 - макарите от този рейндж са логично продължение на линията Р3, но с добавена шпула AR-C, по-стабилна дръжка и нов дизайн на тялото със заден предпазител. Shimano P4 - това означава Power (Сила), Precision (Прецизност), Perf
Колега с здраве да си ползваш макарата

- кирил великий
- разбира нещата
Ама все пак, Калине, това макаре фидерно ли е, или спинингово. И ако е спинингово, то колегата най-горе пита пръчка каква да му приложи към него. И никой нищо не му помага...
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Какво е макарето не знам / по принцип почти всички макари се водят спининг / , имам приятели които го ползват успешно на фидерите в размер 3000 и 4000кирил великий написа:Ама все пак, Калине, това макаре фидерно ли е, или спинингово. И ако е спинингово, то колегата най-горе пита пръчка каква да му приложи към него. И никой нищо не му помага...

На колегата насока не мога да дам ,защото не ми ясен риболова на спининг

- кирил великий
- разбира нещата
И аз така.Калин–Стоянов написа:На колегата насока не мога да дам ,защото не ми ясен риболова на спининг
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За фидер се е утрепал Аерноса.Имам го 4000 имам и 2500. С единичната му дръжка както писах 40гр. хранилка я вадя на 15-тия метър над водата.
Сега отивам и на един 5000.
А колкото за спининг едно 2500 ще свърши по добра работа.
Сега отивам и на един 5000.
А колкото за спининг едно 2500 ще свърши по добра работа.