Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Кочериновските гьолове
Модератор: Paublo_Eskobar
- koda33
- разбира нещата
Re: Кочериновските гьолове
Митак , разберете кои гьолове ще зариват и да се пробваме да ги изгребем и да преместим рибата в някой друг гьол.Съответно ще трябва да се съгласува с местната ИАРА
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Нямаш проблеми ще разбера, аз вече съм говорил с ИАРА
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- koda33
- разбира нещата
Ок )))
Георги Стефанов
Предполагам,че заритите гьолове че са тези от дясно на пътя ,който върви от пресевната право към дигата!koda33 написа:Митак , разберете кои гьолове ще зариват и да се пробваме да ги изгребем и да преместим рибата в някой друг гьол.Съответно ще трябва да се съгласува с местната ИАРА
Там има няколко стари гьола,пълни за съжаление с големи шарани и щуки!
Ако можем да съгласуваме с ИАРА-Дупница зариването им ,че можем да преместим и спасим доста риба!
здравейе колеги относно на кой гьол лових аз за втори път ходя там и не познавам местата но по описание стигнах дигата от дясно имаше сравнително чист гьол даже колеги бяха опънали шатра но аз не обичам околомен да има колеги изатова се върнахмалко назад ипак в дясно се озовах на сравнително малък гьол и опънах на 13 м за да стигна до отсрещния бряг може би ако нямаше вятър щях да хвана повече ще ви бъдаблагодарен ако споделите по дашните места може и на личниа относно рибата тя винаги отива там от където е дошла Поздрави и много слука
Колега,така както си писал въобще не мога да се ориентирам на кой гьол си ловил!isi67 написа:здравейе колеги относно на кой гьол лових аз за втори път ходя там и не познавам местата но по описание стигнах дигата от дясно имаше сравнително чист гьол даже колеги бяха опънали шатра но аз не обичам околомен да има колеги изатова се върнахмалко назад ипак в дясно се озовах на сравнително малък гьол и опънах на 13 м за да стигна до отсрещния бряг може би ако нямаше вятър щях да хвана повече ще ви бъдаблагодарен ако споделите по дашните места може и на личниа относно рибата тя винаги отива там от където е дошла Поздрави и много слука
За Кочериново трябва да знаеш едно - без да познаваш гьоловете риболов няма да направиш!
Може да си най-добрият рибар с нах фините такъми и захранка,но ако се набуташ на някой от новите гьолове /от преди 4-5 години/ нищо няма да хванеш!
Опиши сега като стигна пресевната на къде хвана - продължи право напред или сви в ляво и продължи само направо в посока дигата!Ако си продължил направо трябва да си преминал с колата през малка плитка вада/2-3 метра/,която лесно се преминава с лек автомобил!
Другото важно нещо е стръвта на която си ловил - предполагам е бял червей!
По това време каракудата предпочита изключително торен червей и трябва да я търсиш само и единствено в плиткажа и между шафарите!
Между другото това е времето,когато могат да се хванат трофейни каракуди/до 2 кг./
Другите колеги вадиха ли риба или и те нямаха улов!
Ако искаш мога да ти кажа едно-две места където по това време можеш да изкараш по някоя риба!
Охаа, Митко, за тия риби не само, че искам, ами и капаро давамД.Граховски написа:Личния ми рекорд на лин там е 3,300 на топче за шаран, каракуди по 1,500-2 . Има такива риби Иво. Ако искаш лятото ще те заведа из тайниците. Виж ми каеакудите в галериятаtopsoft написа:...че и по-малко.....kikobg написа: там съм хващал каракуди по 2 килограма ,а и линове над 3-4 кг.
![]()
![]()

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
topsoft написа:Охаа, Митко, за тия риби не само, че искам, ами и капаро давамД.Граховски написа:
Личния ми рекорд на лин там е 3,300 на топче за шаран, каракуди по 1,500-2 . Има такива риби Иво. Ако искаш лятото ще те заведа из тайниците. Виж ми каеакудите в галерията
Айде около откриването ще направим един риболов, че тогава се активизират повечко от тия гадове. Миналата година например ми вкара 7-цата на средата на гьола нещо

Тамън, че мойта не съм я разпъвал от година и повече....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
ДАЙТЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНА ЯКА КАРАКУДСКО - ЛИНСКА ГРУПА И ДА ГИ ЗАХВАЩАМЕ!topsoft написа:
Тамън, че мойта не съм я разпъвал от година и повече....
МОЖЕМ И ДА ЗАРИБИМ НЯКОЙ ГЬОЛ СЪС ШАРКОВЦИ!
наизане в п,есевната п,одъ.жих само нап,аво по пътя пок,ай каналчето и п,еди да стигна дигата свих на ляво там имаше малък гьол явно като навсякъде си има места дашни но тъй като ловя предимно на щека немога да се вра из шафарите имаше и други колеги на други места но не видях да хванат нещо на мен ми харесват такъв вид гьолове тъй като има шарена риба ако споделиш няква тактика и места ще съм ти благодаренkikobg написа:Колега,така както си писал въобще не мога да се ориентирам на кой гьол си ловил!isi67 написа:здравейе колеги относно на кой гьол лових аз за втори път ходя там и не познавам местата но по описание стигнах дигата от дясно имаше сравнително чист гьол даже колеги бяха опънали шатра но аз не обичам околомен да има колеги изатова се върнахмалко назад ипак в дясно се озовах на сравнително малък гьол и опънах на 13 м за да стигна до отсрещния бряг може би ако нямаше вятър щях да хвана повече ще ви бъдаблагодарен ако споделите по дашните места може и на личниа относно рибата тя винаги отива там от където е дошла Поздрави и много слука
За Кочериново трябва да знаеш едно - без да познаваш гьоловете риболов няма да направиш!
Може да си най-добрият рибар с нах фините такъми и захранка,но ако се набуташ на някой от новите гьолове /от преди 4-5 години/ нищо няма да хванеш!
Опиши сега като стигна пресевната на къде хвана - продължи право напред или сви в ляво и продължи само направо в посока дигата!Ако си продължил направо трябва да си преминал с колата през малка плитка вада/2-3 метра/,която лесно се преминава с лек автомобил!
По това време каракудата предпочита изключително торен червей и трябва да я търсиш само и единствено в плиткажа и между шафарите!
Между другото това е времето,когато могат да се хванат трофейни каракуди/до 2 кг./
Ако искаш мога да ти кажа едно-две места където по това време можеш да изкараш по някоя риба!
Сещам се за кой гьол говориш?isi67 написа:наизане в п,есевната п,одъ.жих само нап,аво по пътя пок,ай каналчето и п,еди да стигна дигата свих на ляво там имаше малък гьол явно като навсякъде си има места дашни но тъй като ловя предимно на щека немога да се вра из шафарите имаше и други колеги на други места но не видях да хванат нещо на мен ми харесват такъв вид гьолове тъй като има шарена риба ако споделиш няква тактика и места ще съм ти благодаренkikobg написа:Колега,така както си писал въобще не мога да се ориентирам на кой гьол си ловил!isi67 написа:здравейе колеги относно на кой гьол лових аз за втори път ходя там и не познавам местата но по описание стигнах дигата от дясно имаше сравнително чист гьол даже колеги бяха опънали шатра но аз не обичам околомен да има колеги изатова се върнахмалко назад ипак в дясно се озовах на сравнително малък гьол и опънах на 13 м за да стигна до отсрещния бряг може би ако нямаше вятър щях да хвана повече ще ви бъдаблагодарен ако споделите по дашните места може и на личниа относно рибата тя винаги отива там от където е дошла Поздрави и много слука
Премина ли през една вада с широчина 4-5 метра или си свил в ляво преди нея!
Сещам се на кой гьол си ловил - той е близо до пътя и е почти обезрибен от щуката и рибарите!Не разбрах само имаше ли водорасли или бяха опадали?
На друг гьол със твоите такъми и предполагам маркова захранка ще хванеш доста повече риба!
Истината е обаче,че за да правиш истински хубав риболов трябва да облавяш доста по-куци места,където риболова със щека е невъзможен!
Най-хубав риболов съм правил със директна 6-ца или 7-ца - голямата риба прави невероятна тръпка!
От къде си колега - ако искаш можем да направим някой съвместен излет или на лични ще те опътя до две-три по-достъпни места!
здравейте аз съм от Стара Загора но временно съм в Благоевград по нашия край хода на подобни пресевни има ги по поречието на Тунджа и ме кефят такива места иначе ходя по Логодаж и Бистрака но Кочериново е някък по диво надявам се да направим съвместен риболов аз ходя всяка събота и неделя ще очаквам предложения Поздрави,
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Дай телвфон на лични

Колеги,ако има навити да направим един излет на кочериновските гьолове тази събота!