Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Някой има ли наблюдения за вида на воблерите,които са по-успешни през ранна пролет(т.е. сега).Какъв модел и големина би могъл да ми даде по-голям успех по Тунджа.Може ли блесните да бъдат по-удачната примамка сега
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, вече направих 15+ излета с най евтиния японски плетеняк в БГ, за който споменах и в темата за брейдовете, като конкретизирам този в размер 1,0.

Тъй като не съм ползвал кой знае колко влакна от тоО клас, мога спокойно да кажа, че това е много добро влакно, па хеля за парите си. Определено по добро от това:
Най съществения му проблем е, че е много шумно при обиране с макарата, ама това е нормално за четирижилен брейд. Инак, всичките му останали параметри са без забележка, дори цвета... След толкоз излети изсветля само леко.., ама много леко, в сравнение Вариваса избледня много повече... Ето един кадър от миналия ден за да видите как изглежда цвета на брейда след 15+ излета и то в най натоварената му част:

Тъй като не съм ползвал кой знае колко влакна от тоО клас, мога спокойно да кажа, че това е много добро влакно, па хеля за парите си. Определено по добро от това:

Най съществения му проблем е, че е много шумно при обиране с макарата, ама това е нормално за четирижилен брейд. Инак, всичките му останали параметри са без забележка, дори цвета... След толкоз излети изсветля само леко.., ама много леко, в сравнение Вариваса избледня много повече... Ето един кадър от миналия ден за да видите как изглежда цвета на брейда след 15+ излета и то в най натоварената му част:

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това хубаво но целенасочен риболов на бяла риба през забраната НЕ е от нещата които бих толерирал в подфорума !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- the_mechanic
- новобранец
Колеги реших да се занимавам със спининг вчера си закупих прачка Viper spin 2.70m и макара ако можете да ме светнете като за начало дали е добре 

- Прикачени файлове
-
- макарата
- макара.jpg (190.25 KiB) Преглеждано 1440 пъти
-
- Това е пръчката
- Пръчка.jpg (204.56 KiB) Преглеждано 1440 пъти
Рибата не се съобразява с почивният ни ден!
За пръчката не знам, но макарата няма да изкара много. Поне ще имаш време да прецениш дали това е твоят риболов и дали да инвестираш повече в него.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- the_mechanic
- новобранец
Мерси колега но както каза така наистина ще имам време да преценя за пръв път се почвам да се занимавам със спининг мерси за мнение ако някои може да допълни нещо ще съм благодарен всяко мнение е от полза след като все още нямам изградено свое..Поздрави 

Колега, трябваше първо да си прецениш какъв точно спининг мислиш да практикуваш и какви риби да ловиш най-вече. Така рискуваш да се разочароваш.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- radogagov
- ще става разбирач
Мунчо написа:Колега, трябваше първо да си прецениш какъв точно спининг мислиш да практикуваш и какви риби да ловиш най-вече. Така рискуваш да се разочароваш.

Като гледам местоположението на младежа мисля, че ще се учи по Тунджа. Дали търси кефал, а се набоде някой распер или щука, няма да го бърка много много. Важна е емоцията от преборените риби, да трупа опит и да се запалва все повече по спининга.

- the_mechanic
- новобранец
да колега ще ходя главно по тунджа за щука кефал распер и евентуално сом но си взех като за начало по евтини такъми докато привикна към риболова
- boceto84
- вече хвърля и на тежко
Моя съвет е да не бързаш и с плетеното влакно.Едва ли ти се дават пари за него,повече от колкото е макарата.Не купувай китайски евтини воблери(много бързо ще те откажат),по добре евтините Джако,поне си хващат.Залагай на блесни до или около 3 номер по Мепс.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Относно воблерите "Джако" - много им че чупят лопатите отпред. Просто самата пластмаска е доста тънка и явно е крехка защото дори по силно течение в бързей им чупи лопатите. След подмяна на лопатките с такива от старо CD или DVD проблема по се решава. Иначе ловят ако има гладна риба, трудно биха провокирали пасивна риба да удари. Не са лошо вложение за парите си. Но една блесна XD на Мепс ги бие отвсякъде по ловене.boceto84 написа:по добре евтините Джако,поне си хващат.
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Не знам за качествата на пръчката, но дължината сигурно ще ти е проблем. По мое мнение, а и не само, най-добре е нещо с дължина между 2,00 и 2,20, максимум 2,40. Преди ловях на Тунджа с 2,40, но последните ми 2-3 излета бяха с 2,10 и ми беше по-удобно.the_mechanic написа:да колега ще ходя главно по тунджа за щука кефал распер и евентуално сом но си взех като за начало по евтини такъми докато привикна към риболова
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- the_mechanic
- новобранец
Благодаря на всички за мненията от другата седмица започвам с излетите и ще видя за какво иде реч а относно блесната и воблера които ми препорачаха колегите смятам да ги пробвам благодаря на всички които изказаха мнението си за мен е важно тъи като съм нов другото ще почне да си идва с ходенето и по преценка и още нови въпроси разбира се още веднъж благодаря колеги:) поздрави