Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

1-во боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: 1-во боло
На всички тези места може да се лови с 6 мерта-проверено многократно,явно не можеш да свикнеш с дължината още.Не съжалявай ,като свикнеш ще видиш какво е предимството на дългата сопа.Много пъти ловим на всяко изтичане а колегите с късите сопи с понякоя друга рибка само понеже ни могат да си подведат линията както трябва ,ни да задържат където трябва.Става въпрос само за риболов на рекаionko_terziev написа:честно казано аз така и не намерих място пък къде да разпъна шестицата..като че и по лесно и удобно ми беше с пет метрово боло а уж ходих на *дашните *места- ж.п гарата,смесито,пречиствателната,чолаковци...

- begleca_sv
- кандидат преподавател
аз не задържам и рибата пак си кълве късно есен като се групира .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- stefan4etoo
- сериозен играч
Ми много изпускаш тогаваbegleca_sv написа:аз не задържам и рибата пак си кълве късно есен като се групира .....

п.п.Да не помислиш че се заяждам нещо

Някой с някоя дума за Заубер-а,че май натам се насочвам ?
- begleca_sv
- кандидат преподавател
доколкото гледам я хвалят но не е никак малко пари гледам има и мачова идеално
- stefan4etoo
- сериозен играч
Да имам някой скътан лев и с удоволствие ще си я взема.Приятел е със Заубер на болото над 3 години-много,много излети с много,много риби и никакви ядове с нея.Познат имаше ексейж-не знам колко е ловил с нея но не повече от 2-3 години и два пъти сменя пружина на скобата и накрая му се сряза ролката на бигела-ловил е само с монофил
Някой с някоя дума за Заубер-а,че май натам се насочвам ?
Колега, ще изразя мое лично мнение. Заубер-а несъмнено е много добра макара, тежка е около 300гр. Болонезето ми е 5м, тежи 185гр, а макарата - 265гр. За 10-ина часа риболов дори тази тежест започва да се усеща. Моята препоръка е да търсиш възможно по-лека макара, с прилично възвръщане на влакното за един оборот на дръжката.
Успех в търсенето!
Наслука!
Колега, ще изразя мое лично мнение. Заубер-а несъмнено е много добра макара, тежка е около 300гр. Болонезето ми е 5м, тежи 185гр, а макарата - 265гр. За 10-ина часа риболов дори тази тежест започва да се усеща. Моята препоръка е да търсиш възможно по-лека макара, с прилично възвръщане на влакното за един оборот на дръжката.
Успех в търсенето!
Наслука!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Днес сефтосах новото си боло, и понеже нямам друга макара, сложих заубер 2000, който епизодично ползвам за спининг. Макарата реди перфектно влакното, работи леко, като прецизния аванс ми позволи с основно влакно 0.14 и повод 0.09 да извадя десетина добри скобара. Лових на дистанция и една по-бързо оборотна макара би била по-удобна. Относно тежестта, да, по-лекото тегло също би било предимство.
Пиша с голямо закъснение.Преди няколко дни заприходих, Трабуко ''Експандер'',5 метра.Пръчката ми се струва прилична,за парите си,но да се има в предвид,че нямам никаква база за сравнение.Относно теглото,не ми се струва чак толкова тежка,но за цял ден риболов,определенно си мисля,че ще е уморително.Сега остава,да намеря правилната макара за нея,и моля за някакви предложения ако може.Благодаря,на всички колеги споделиха мнението си до момента.
Темата е за триене !!!!
-
- ще става разбирач
За скобар съм съгласен но за морунаж на возене ще ловиш само ако кълве като луд.А за да задържаш на 20-30 метра дистанция си трябва 6-7 метрово болоbegleca_sv написа:аз не задържам и рибата пак си кълве късно есен като се групира .....
- begleca_sv
- кандидат преподавател
немислиш ли че ще е смешно с 7 метрово боло на р.Янтра под клонаците ........