яз. пасарел

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

BearSm
новобранец
новобранец

яз. пасарел

Мнение от BearSm »

извиняваите за можеби доста тъпия вапрос но от скоро съм забален "рибар" някои ако може да бъде така добър да ми каже дали яз. пасарел е разрешен за риболов, и ако е дали се плаща или с риболовен билет също така каква риба се хваща най често там и на каква стръв

БЛАГОДАРЯ предварително
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. пасарел

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Вододайна зона .
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Риболова е забранен!

ПП. Имало промяна, ама който знае да каже :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ами то това е и идеята - никой да не казва щото така ем по-лесно , ем доста народ намазват по-малко но редовно :twisted: Тъй ся - по принцип бент Пасарел е изцяло разрешен с изключение на стената - справка ИАРА . Кмета на Пасарел поставя локална забрана до въженият мост щото гъзът да си съдере когато един гьол е разрешен законному то требва да остави поне 30% от него за любителски риболов а в другата част виладжиите и съседните ресторанти спокойно да си пускат мрежичките при това охранявани от полицията като за това си плащат съответната лепта . Друг е въпроса че на обходната полиция и на местните НУГаджии им е по изгодно да тормозят неинформираният събрат рибоуловец и ако не им даде дължимата част от "дневните" им да му напраскат един напълно закононелегитимен акт ( ако рибоуловеца си е редовен де ) който отпада веднагически след обжалването му . Трети е въпроса че откак излезе новият закон за аквакултурите и по-специално часта му за водоеми предназначени изцяло само за любителски риболов взеха да се случват интересни неща . Примерно специално за по-горе упоменатият бент който изрично беше упоменат в упоменатият закон се оказва че някак си покрай закона е подменен с друг такъв от "общественно значение" който се ползва основно за напояване :twisted: Не случайно е този митинг вдругиден ако и СЛРБ да са го направили по доста остарял сценарии . Та тъй ! Не за първи път се оказва че ДПС си мислят че са над закона !!! При вече гласуван закон със съответните упоменати водоеми в него ( общо 102 на брой ) които да бъдат само и единственно предназначени за любителски риболов и стопанисвани от риболовните клубове и здружения решават чрез подразделението си ИАРА да променят някои от водоемите като право да направи това има само и единствено парламента !!! Какво се оказва в края на краищата ? Има европейски директиви , има официално гласуван закон , съответно Европа и България са взели съответното решение ама не са питали ДПС и се оказва че друг кара влака :lol: Баси ! Тва политиката насекъде !!! На няколко пъти се свалят шефовете на ИАРА но интересите на Доганчо са освен негови и на некои други и па ......... за какво да се правят закони и съответно се спазват като тия които ги правят не ги спазват а даже напротив !!! Абе така ще е докато им се дупиме на "движението" ( казвам движението щото в него освен неколко турски имена то турци много нема а и самите турци в Турция са много свестен народ ) и им правим машала :evil:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Павел Иванов написа:Какво се оказва в края на краищата ?
Ей баш това се чудя и аз.

Та последо, има ли забранени части язовира или не?
Може ли да се лови по цялата му площ или не?
И последно, като дойде господин полицай и ме помоли да си ходя, какво да му отговоря и как да се аргументирам?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Официално - може . Официално в частност - може от въженият мост на горе . Официално относно г`син полицая трудна работа щото не се знае днеска на къф кеф е но ако човек е редовен , лови от моста на горе то аргументите които може да сподели с обхождащият е че лови в изцяло разрешена от всички известни в БГ водоразпределители па ако ще да пише акт който съответният съдя на който ще бъде обжалван с големо задоволствие би го ползвал за насъщни задни нужди при зор :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
fisherman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fisherman »

Да попитам след повече от 4 години от последния пост на Павел, може ли някой да даде актуална информация за този язовир (бент)?
Спинингът е моята страст, стига кленът да удря завчас ;)
searnox
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от searnox »

Изцяло забранен. Преди около месеж бях там и ни изгониха с обяснението "Резервна Вододайна зона"
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Миналата седмица пътувах за Боровец и спряхме да позяпам малко водата, е имаше поне 5 човека който ловяха риба там.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
nelkako
новобранец
новобранец

Мнение от nelkako »

Няма проблем за риболов през 2014г., не е вписан в целогодишната забрана. Аз ходя да ловя от страната на вилната зона и не съм имал проблем от поне 3 години. Може да си извадите заповедта, в случай на проверка от полицаите, които скатават службата там.
Mr. Angelov
новобранец
новобранец

Мнение от Mr. Angelov »

nelkako написа:Няма проблем за риболов през 2014г., не е вписан в целогодишната забрана. Аз ходя да ловя от страната на вилната зона и не съм имал проблем от поне 3 години. Може да си извадите заповедта, в случай на проверка от полицаите, които скатават службата там.

Каква е тази заповед? От къде да я извадим?
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

А каква риба кълве там?
monie
новобранец
новобранец

Мнение от monie »

Mr. Angelov написа:
nelkako написа:Няма проблем за риболов през 2014г., не е вписан в целогодишната забрана. Аз ходя да ловя от страната на вилната зона и не съм имал проблем от поне 3 години. Може да си извадите заповедта, в случай на проверка от полицаите, които скатават службата там.

Каква е тази заповед? От къде да я извадим?

В държавен весник има за язовирите , кой с какъв статут е . Разпечатай си го , аз ходя с него. Иначе на страница на ИАРА има списък с целогодишната забрана . Скоро трябва да излезне и за тази година.
Аз лично гоня само клен.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

От пет кладенци вода ще донесете, само и само да ловите в забраненото :D
Аватар
spower
новобранец
новобранец

Мнение от spower »

Миналата година на връщане от Искъра минах от там да хвърля два пъти и се появиха полицайте и се наложи да събирам такъма.... Питах ги специално за статута и ми казаха Забранен!
https://eleganten.top/ Мото и авто аксесоари.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”