Искам да заведа детето на риба?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
imarh
новобранец
новобранец

Искам да заведа детето на риба?

Мнение от imarh »

Миналата година обиколихме 85% от платените и свободни водоеми около София. Не сме чак толкова неподготвени и без идея. Даже и той има билет. Но ми писна от разни развъдници дето има няколко броя "трофейни" екземпляри по 20-30кг., дето трябва да се заредим от 6 сутринта с оборудване за хиляди левове и после да се снимаме с него.

Искам да отидем някъде и просто да кълве. Нямаме претенции каква ще е рибата и колко ще е едра. Не държа да изваждаме рибата от водата даже. Искам просто място на което се знае, че има риба. Ловим на на плувка. С обикновенни бели червей. По някога взимаме и торни. Може и на муха/блесна. С две думи нямаме претенции. Просто място където да има риба около София?
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Искам да заведа детето на риба?

Мнение от pavre »

Здравей, колега. Имайки впредвид, че си се регистрирал днес и че, искаш да водиш детето си на всякакъв вид риболов (включително и мухарски), ти предлагам да погледнеш предната тема, в която колега споделя за успешен риболов на бабушка на Панчарево. Надявам се, не се бъзикаш и също се надявам да съм бил полезен. Всичко най-добро! :)
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Заведи го на язовир Искър-на Щъркела.Малко е по-далече,но поне ще дишнете въздух,а сигурно ще хванете и някой уклей и бабушка.
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Здравей, колега и от мен.Добър вариант е да го заведеш на Враждебна-Черното кафе !! Ловят се бабушки на жито,казвам на жито,защото има слънчаци и знаеш каква напаст са,а пък те на жито не пипат.Тук там се вади и някой костур на рибка с мач плувка някъде 3 грама и сте готови .А като казах костур има в изобилие на Челопечене пак по същия метод.Влакно 0,20-0,18 .Повод -0,16-0,14- Плувка 3-4 грама,верижка,вирбел и кука 10 и си вземете от рибарския магазин и 30-40 рибета кубинки се казват и газ към Челопечене,ако искате да ловите костур.Това е от мен дано съм Ви помогнал :)
ХВАНИ И ПУСНИ!
Аватар
imarh
новобранец
новобранец

Мнение от imarh »

Днес бяхме на Панчарево. И на мостика, дето е бил колегата и на самата стена дето е преливника. От 11 до 15ч. ТРАГЕДИЯ! Имаше и по 4-5 рибаря около нас. Никой нищо. Само един извади 2-3 малки, като на колегата. Май се казват бабушки. Детето още малко и ще ме намрази ;-)
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

За да си направиш що годе свестен риболов, пък и да кълве и на сина търси и направи риболов в този период от годината на плитки баластриери, където има дълбочини на преобладаващите места от 1 - 2 м. Такива около София почти няма, ама около Пазарджик и други градове, където има баластриери с по малко производство - дал бог. По тях вече от месец сравнително добре кълве уклей, клен, бабушка и не навсякъде каракуда.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”