Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
Споменават се местата от Ореховица нагоре по течението до Писарово,някой знае ли какво се случва по-надолу по течението към Славовица?!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
-
- новобранец
колеги, тези дни мисля да посетя долни луковит или писарово, как е нивото на реката и рибата дали е там ?
-
- научил се да хвърля
Колеги,на местата по Ставерци има ли живот? Ще съм благодарен ако някой има инфо,може и на ЛС.
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
Колега миналата сабота бях на Писарово и нямах резултат,а във вторник ходих на Ореховица и си хванах доста морунаж....pakkoribara написа:колеги, тези дни мисля да посетя долни луковит или писарово, как е нивото на реката и рибата дали е там ?
-
- ще става разбирач
След Славовица посока с.Искър /Гигенска махала/има един пунтонен мост над него в момента има риболов но панаира е невероятенviiksan написа:Споменават се местата от Ореховица нагоре по течението до Писарово,някой знае ли какво се случва по-надолу по течението към Славовица?!
-
- вече хвърля и на тежко
Някаква информация за риболов около с. Староселци?
По цялото долно течение кълве.На някои места са по-малко,на други са се събрали повече,но като цяло риба има.Рибите реагират на захранка,така че успех!
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
Колеги,може ли да ми каже някой дали има риби на Глава(Писарово) ,че напоследък наистина нямам много време за риболов и имам един изстрел само.. благодаря ви
фен клуб-скобар
-
- ще става разбирач
Днеска 14 риби и както казва един колега от Кюстендил много искецана работа.Риболова започна добре от шест докъм девет часа кълвеше после час и нещо нямах пипане.Стигнах до 20 грама близалка без койзнай какъв ефект.Ловиш една риба и сякаш е само тя 20-30 минути няма никакво кълване.Мястото беше Ореховица над трафопоста.
- batvanko1
- ще става разбирач
Здравейте. На Староселци и Ставерци днес много тегав риболов - след смяна на три места резултата беше 10-ина риби. По коментари на колеги, които пристигнаха в последствие - морунажа в момента се е групирал на Ореховица, но места трудно се намират. Наслука.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Колега по-добре си спести разходката до с. Писарово. В сряда на път за с. Долни Луковит се отбих до скъсания бент на с. Писарово. На реката срещнах двама риболовци, които къпеха червеите от тъмно. Водата беше висока, течението много бързо и никакви признаци за рибно присъствие. Също така не ти препоръчвам и вира на Долни Луковит, където почти цял ден мъчих риболова. Реката е широка и всички риболовци се залагат на брега откъм селото, който е по-дълбок и с много мощно течение, неподходящо за риболов на плувка. Рибата се държеше през целия ден на по-тихите места пред отсрещния бряг, който е непристъпен. Единственият възможен риболов е на фидер, но аз не съм му фен. Друг много голям проблем са местните бракониери, които са безскрупулни и могат да ти скъсат нервната система. Ако твърдо си решил да биеш близо 200 км. в едната посока, те съветвам да се обърнеш към някой колега от гр. Плевен на ЛС, да те насочи към място някъде между Староселци и Ореховица. Знам, че си крият местата, но нищо не им пречи да споделят поне едно.sashoart написа:Колеги,може ли да ми каже някой дали има риби на Глава(Писарово) ,че напоследък наистина нямам много време за риболов и имам един изстрел само.. благодаря ви
Veleka написа:Колега по-добре си спести разходката до с. Писарово. В сряда на път за с. Долни Луковит се отбих до скъсания бент на с. Писарово. На реката срещнах двама риболовци, които къпеха червеите от тъмно. Водата беше висока, течението много бързо и никакви признаци за рибно присъствие. Също така не ти препоръчвам и вира на Долни Луковит, където почти цял ден мъчих риболова. Реката е широка и всички риболовци се залагат на брега откъм селото, който е по-дълбок и с много мощно течение, неподходящо за риболов на плувка. Рибата се държеше през целия ден на по-тихите места пред отсрещния бряг, който е непристъпен. Единственият възможен риболов е на фидер, но аз не съм му фен. Друг много голям проблем са местните бракониери, които са безскрупулни и могат да ти скъсат нервната система. Ако твърдо си решил да биеш близо 200 км. в едната посока, те съветвам да се обърнеш към някой колега от гр. Плевен на ЛС, да те насочи към място някъде между Староселци и Ореховица. Знам, че си крият местата, но нищо не им пречи да споделят поне едно.sashoart написа:Колеги,може ли да ми каже някой дали има риби на Глава(Писарово) ,че напоследък наистина нямам много време за риболов и имам един изстрел само.. благодаря ви
благодаря за изчерпателната информация!

фен клуб-скобар
Здравейте,за местата около Орехвица и Староселци се лови риба разликата е че на (Староселци) се лови предимно на фидер и то откам Ставерци,а на Ореховица на плувка дава по добре......
-
- новобранец
Потвърждавам думите на колегата|бяхме срещу него|.Риба има,само че с това колебаене на нивото риболова направо умира.През нощта в събота 30см. нагоре,до сутринта 30см. надолу.В неделя до обяд 20см. нагоре,до 4 часа 10см. надолу.Е ,как да кълве нормално.Рибата става капризна,иска задържане,много захранка и т.н.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!