Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И "дънар" съм...и "плувкар" съм..;)
- Vesko1
- сериозен играч
И "дънар" съм...и "плувкар" съм..;)
Привет колеги и приятели!
За тая седмица с колегата бяхме планирали- неделен "каракуден" риболов на тополите на яз.Ст.Кладенец на мач,да се омешаме дето се вика и ние със братята роми,да вдъхнем аромата от непраните шуби и да изпитаме на собствен гръб "наглостта" като извадиш риба,на часа около теб да се скупчат още 3-ма и да заметнат на твоето място докато ти си зает да освобождаваш рибата.
НО....вчера към обяд колегата звънна че е възпрепятстван.Бях вече купил там торни червеи,захранки...и викам айде да не стават зян да се поразходя следобеда до нулата да метна един ваглер ,да пийна некоя биричка и некоя цигарка на въздух да изпуша.
Речено-сторено!В 13ч.. натоварих багажа.запалих автомобила и първо отидох под месокомбината.Обаче там...греда,пътя разровен полагат тръби.Да блъскам пеша 300м с багажа ,не ми беше по вкуса,затова се върнах под картинг пистата.Там кал до уши...но някакси успях да акостирам "парахода".Отивам и виждам следната картина-всички дашни места заети...дето се вика и от лево и от десно -народ,се едно излизат китове на 5 минути.

Рибар до рибара...мила моя майнольо!...
как да е гледам там един познат който си тръгваше,та акостирах на неговото място.Вързах една черна кука орловка №6,забърках една доза сенсас каракуда,забих в нея един атрактор -червей....стръв торен и зачаках.Питах там околните кълве ли...имаше хора от сутринта с по 2-3 каракуди дребосък.Викат-"бате не кълве ,пуснаха реката-слаба работа"...
Аз обаче си направих едно петно пред мене,и на дълъг торен...си чакам..

Мина половин час...бре цигари пуших,бира пих...нема никой.По едно време обаче...гледам ваглера тръгна лекичко да се движи...1..2...3 ..засечка и първата 600грамова..беше моя.

Дадох телефона на колегата от дясно да ме щракне...връщане на рибата във водата и ново замятане.За 2 часа забих още три подобни... като най голямата беше към 800 грама,но не успях да ги снимам ,че телефона ми пискаше на "умряла батерия".
Към 15,30...небето се смрачи...аз с карбонов прът-да остана или не..пред такава дилема бях.

запраска и дъжд...почнаха и гръмотевици в далечината....и това реши ситуацията...прибрах си мача набързо и си бих камшика,зер още имам акъл с карбонов прът под светкавиците ...не е добро преживяване в такова време.Ставайки от мястото...веднага "2 хиени" опаковани с дъждобрани забиха плувките на моето петно.Гладна работа ей...борба за оцеляване.Един черньо.ми вика даже "бате що ги пускаш"...викам,аз от долния язовир риба не ям пич...кво да му обяснявам на гладното мангалче.
Та рекапитулацията от 3 часовия излет е -4: 0 каракуди за бат Весо.Голям кеф си е с мача,но по принцип 2-3 пъти годишно ми се случва тоя кеф.
Та такива ми ти работи по нашите ширини момчета.
НАСЛУКА ПИЧОВЕ...
За тая седмица с колегата бяхме планирали- неделен "каракуден" риболов на тополите на яз.Ст.Кладенец на мач,да се омешаме дето се вика и ние със братята роми,да вдъхнем аромата от непраните шуби и да изпитаме на собствен гръб "наглостта" като извадиш риба,на часа около теб да се скупчат още 3-ма и да заметнат на твоето място докато ти си зает да освобождаваш рибата.
НО....вчера към обяд колегата звънна че е възпрепятстван.Бях вече купил там торни червеи,захранки...и викам айде да не стават зян да се поразходя следобеда до нулата да метна един ваглер ,да пийна некоя биричка и некоя цигарка на въздух да изпуша.
Речено-сторено!В 13ч.. натоварих багажа.запалих автомобила и първо отидох под месокомбината.Обаче там...греда,пътя разровен полагат тръби.Да блъскам пеша 300м с багажа ,не ми беше по вкуса,затова се върнах под картинг пистата.Там кал до уши...но някакси успях да акостирам "парахода".Отивам и виждам следната картина-всички дашни места заети...дето се вика и от лево и от десно -народ,се едно излизат китове на 5 минути.

Рибар до рибара...мила моя майнольо!...

Аз обаче си направих едно петно пред мене,и на дълъг торен...си чакам..

Мина половин час...бре цигари пуших,бира пих...нема никой.По едно време обаче...гледам ваглера тръгна лекичко да се движи...1..2...3 ..засечка и първата 600грамова..беше моя.

Дадох телефона на колегата от дясно да ме щракне...връщане на рибата във водата и ново замятане.За 2 часа забих още три подобни... като най голямата беше към 800 грама,но не успях да ги снимам ,че телефона ми пискаше на "умряла батерия".
Към 15,30...небето се смрачи...аз с карбонов прът-да остана или не..пред такава дилема бях.

запраска и дъжд...почнаха и гръмотевици в далечината....и това реши ситуацията...прибрах си мача набързо и си бих камшика,зер още имам акъл с карбонов прът под светкавиците ...не е добро преживяване в такова време.Ставайки от мястото...веднага "2 хиени" опаковани с дъждобрани забиха плувките на моето петно.Гладна работа ей...борба за оцеляване.Един черньо.ми вика даже "бате що ги пускаш"...викам,аз от долния язовир риба не ям пич...кво да му обяснявам на гладното мангалче.
Та рекапитулацията от 3 часовия излет е -4: 0 каракуди за бат Весо.Голям кеф си е с мача,но по принцип 2-3 пъти годишно ми се случва тоя кеф.
Та такива ми ти работи по нашите ширини момчета.
НАСЛУКА ПИЧОВЕ...

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- azareus
- ще става разбирач
Re: И "дънар" съм...и "плувкар" съм..;)
Хубав репортаж с хубави риби. Браво!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- Баш Щукар
- ще става разбирач
БРАВО !!! 

Хубав риболов си направил,другият път шарковци. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Vesko1
- сериозен играч
Шарковците...на 11 април планираме излет...дай Боже да се състои....да е "ползотворно"... и да ви зарадвам с едно рапорт-че ,както си му е реда..dekata написа:Хубав риболов си направил,другият път шарковци.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Не знам дали гладът и мизерията могат да бъдат по-добре описани.
Иначе поздравления за риболова.
Иначе поздравления за риболова.
Браво, добри каракуди на мач
, ама си е друго някой шаро да ти лепне хенгера на сигнализатора с пронизващ звук
Наслука при следващия излет 

-
- разбира нещата
И сам войнът е войн.Гоуем си бат Весо и успех с шарковците. 

колега,студен кладенец е можеби наи-замърсениият водоем с тежки метали.рибата тук е негодна за консумация.има доста страници изписан материал за това.става само за хвани-пусни.нека тъпите мангали да се тровят. и по 100 кг да се правят на ден ,не стъпвам в тази помиина яма
- antivik
- кандидат преподавател
Браво за каракудяците Веско, да ти се чудя ка си се мерекладисал да се навреш у миризмите....?
Инак като гледам снимките, водата е стигнала до моста, туй поне добре, ще се пуска и тая година каяко на вода

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Поздравления за успешния риболов.
- rockton
- новобранец

Очите виждат всичко,НО не виждат себе си....0896 633459