Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от fishingman »

Вчера в района на Кюстендил нивото е нагоре с около 5-10 см и е некаква гадно кафява. Ходих на пресевната преди невестино и на копиловци общо се хванаха 15 риби предимно мренки на бел. Рибата се влияе от подхранка но реката нали е вдигвала и разбина подхранката в разни посоки. Зеленилката по дъното е почнала да увяхва т.е. да става маслено зелена , което е признак за трайно затопляне на водата, в същото време е започнало да се отделя от дъното и да плува по течението, което пречи на дънарите. Риба играе но е слабо активна. Наслука.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Официално давам почивка от 2 месеца на скобара...че и без това не ми кълве :)
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

от събота следобед и неделя мрени на щека...на белки...доволно...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

на клипо се виждат най добре

https://www.facebook.com/photo.php?v=80 ... 4160255603
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Здравейте фенови,големи и не толкова на речния риболов и в частност този на скобарите!У неделя бех на реката /железница/.След като отметах ангажомани до 21.30ч. в събота,а и не съм одил 2 седмици.Напрао им бех набрал като гнойна пъпка.Предремах 2-3 часа часа и се увапирих къде 3.00ч. пинах кафенце,wc и пойдех.Подготовка 5 хлеба на трохи /само средина/ 2кг манджа, 400гр. бел и малко каманйе.Пристигам на разсъмване реката доста мътна и 10 см нагоре от последното ми ходене.Викам че ги бричкам там дето ги ебавам е плитко и идват само когато водата има цвет.Играят риби некви на късо викам екстра дет се вика превъзбудил съм се!!!Зафанах да ги замерам ма курец ,троха,бел,торен,курец!И народ нема много много,бре да еба!Залепих малко трохи с камънйе и подавам бел с часовника дет вика монтанеца/гоуем е / и завъртех дребосък на директния на серий се ловкат прилично морунгели,мрени,кленчета струпах 50 рибета се дребни ма па е нещо.От скобар и помен нема.Първо капо откъм скобар от април миналата година.И като излезна некъф ветър следобед/дето вика Иво да исънат синоптиците до девето колено/ направо ме отнесе имам синка на чомако от натискане на директния с две ръце.Фърлих го по ено време и продължих явно повече им се ебе отколко им се яде,днеска брадчеда 3,син му 2 скобара!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Забрайх снимки нема /фотото/ ме предаде,че треа да си верваме!И у неделя с нов ентусиазъм че дириме скобарете!Па дано имаме слука като пропуснах две седмици на активно хранене на скобите са че гоним михаля,ма поне дребосъка е раздвижил и реагира на манджата и дава възможност да си прайш пинизи.Смених неколко монтажа и начина на водене и по късичик повод 25 см и водене в крачка беше верния начин на ловене!Задържаш леко пускаш и е вътре!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Научих го да лови риби и вижте до къде я докарахме:Даже и местата съм си казал! Е от такива ебалници се нервим! В допълнение понеже съм имформиран много солидно-на реката в Кюстендилския регион днес на едно умрело место и едно умрело село напук на всички дето се правят на солидарни пускачи,неколко известни КН щеки са прибрали цялата мрена а са били хванали доволно по над 50 бройки на калпак;) Дали е пълна с хайвер?Венци не те визирам тебе брат ми,знам че си бил уикенда там,твоите са у басейно,но поне са живи-ония хуни са познати и на двама ни! И точно такива дружинки като почне да дава спят по реката ,аиначе са тихи като Белата стъпка Йети!Щом са гладни да им е сладко!
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (143.32 KiB) Преглеждано 756 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Къде сте бре скобарджий.Пръсна се скобаро и се укротихте а. Нема да се плашите само бой по капата.Който не отиде само на него капото му е в кърпа вързано другите се по нещо че излъжеме..Имам дилема за неделя.Приемам жокери секакви един два три от цепените моцуни.Мътат ли през седмицата фърлете некоя сламка невервам чак па толко да не одите!Изтрещел съм от бачкане и тръгвам сигура само не се знае на коя река и къде!!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Между другото едни от най-силните ми риболови са били по това време на годината.верно рибите са по-дребни до към 400 гр ,може би тая година топлото време доведе до това че вече са по барите и се праскат.Просто ги нема толкова по реката и не папат. Една година брадчеда ги беше набарал на железница преди забрана само тупалки размазване.Мъжки по 7-800гр и майки над кило.Кеф!Та че требва да се настоява не се знае от коя трънка че изскочи скобар.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Оставяме реката на местното опълчение, няма да ви се бутаме и досаждаме до забраната, че и после.Имаме си занимавка на близки дистанции.
Но ви четем :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

naskobo написа:Оставяме реката на местното опълчение, няма да ви се бутаме и досаждаме до забраната, че и после.Имаме си занимавка на близки дистанции.
Но ви четем :wink:
Колко па да сме местни има нема 25 км разлика.Незнам и аз не съм сигурен тая седмица мое се окажем местен и на искъро на вливане у дунав!!! :lol:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Не си само ти изтрещелия мани от 3 седмици не съм виждал вода ... викам у събота да ода .... че бръмнем да видим на 4-5 места с скутеро :D
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Пай се реко, у неделя идвам. :D :drinkers:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

prodigy666 написа:Не си само ти изтрещелия мани от 3 седмици не съм виждал вода ... викам у събота да ода .... че бръмнем да видим на 4-5 места с скутеро :D
Па драсни два реда за ориентация.Мойте ора ще са по искър утре таман ще земем решение след пресно инфо!
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

indalo написа:Пай се реко, у неделя идвам. :D :drinkers:
Ивак ти па кво си измислил /мое да се ставиме/ у неделя.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Инфо от вчера за Бобошево-реката ужасно бърза,адски вятър-местата почти развалени от копането!Нищо освен няколко дребни кленета!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”