Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- potrebitel_666
- новобранец
Re: Риболова около Русе
Благодаря колега, за отговора и за виждането ти за живота от нещата. Все пак въпроса остава отворен, но няма да питам. Поздрави и наслука.aspius написа:potrebitel_666 написа:А колега, ако не е много нахално би ли споделил къде си хвърлял, в големия или в малкия, където са лодките и водните колела? Благодаря предварително и поздрави и наслука през сезона.aspius написа:Вчера на Николово за около три часа с лайт фидер 3 м. имах много приятна изненада на 6-7 платички колкото длан, няколко бабушки и два големи уклея. Вземаше само на единичен червен червей с 18 номер кукичка, повод 0,12. От митичните големи каракуди, аз не можах да хвана. Другият път ще ги лъжем с друга стръв. Наслука на всички и връщайте рибата обратно в езерото, за да и се радваме дълго време. Бабушките са пълни с хайвер.
Не е нахално колега, нали това е целта на форума, да споделяме, места, тактики и техники, а не да се крием като мишки къде сме хванали два шарана, че да не идат да ни заемат мястото, поне аз така мисля
П.С. Ако не вали може да се пробвам на малкия с двата фидера или с 1 фидер и плувчица. Дано да има за споделяне.
Здравейте!
Днеска бях на кошарна народ много където погледнеш,касапница.Ловях на пуржина със захранка мадикс фидер въдиците бяха две и един директен 15 мин след като метнах веднага удари нещо голямо засечка и около 2 метра дърпане се откачи,все кълванета от таранки на дъно и понякога да се потопи плувката,една от дънните се скъса и си я направих на плува.В края на излета хванах 5-6 таранки около 100-150гр. ,които бяха върнате обратно.
Днеска бях на кошарна народ много където погледнеш,касапница.Ловях на пуржина със захранка мадикс фидер въдиците бяха две и един директен 15 мин след като метнах веднага удари нещо голямо засечка и около 2 метра дърпане се откачи,все кълванета от таранки на дъно и понякога да се потопи плувката,една от дънните се скъса и си я направих на плува.В края на излета хванах 5-6 таранки около 100-150гр. ,които бяха върнате обратно.
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря!ORadev написа:Да има.Бях свидетел миналата седмица как извадиха един към1.5кг.на корабната в 16 ч.Наслука![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
Днес направих един фидер излет на КТМ-то въпреки неприятния ветрец. Стръв шарен червей, захранка "Джаксън" + ароматизатор "сирене" на "Тимар". Изводи:
1. гадно е 6-7 часа насрещен вятър да ти духа в суратя
2. морунажите са се покрили някъде
3. платиките са изпълзяли от дупките си
Резултатът беше десетина платики, един морунаж, една таранка /сефте тая година/ и няколко тлъсти попа.
Ето и снимчица:

1. гадно е 6-7 часа насрещен вятър да ти духа в суратя

2. морунажите са се покрили някъде

3. платиките са изпълзяли от дупките си

Резултатът беше десетина платики, един морунаж, една таранка /сефте тая година/ и няколко тлъсти попа.
Ето и снимчица:

Браво колега, труден риболов

Колега за пореден път се представихте достойно, БРАВО. Но за съжаление вие сте един от малцината ,който крепите тази тема. Другите колеги и те да споделят своите излети.
- potrebitel_666
- новобранец
Вчера след работа на топлата от 18h до към 20h 10-тина платички около 150 гр. на боло. Всичките плуват обратно. Снимки нямам, че почнала да качва нивото реката и бях из едни води долу. Та не бях в настроение да снимам 

Днес отново отидох на кошарна стръв торен и царивица,захранка мадикс фидер и направих една смеска с малай,царевица и жито.
Резултата един изтърван шаран и около 15 таранки
Колега би ли споделил този язовир на Кошарна частен ли е и ако да какви са условията?murade написа:Днес отново отидох на кошарна стръв торен и царивица,захранка мадикс фидер и направих една смеска с малай,царевица и жито.
В събота на Николово - молкото езеро, че голямото си беше като на морето, такива вълни имаше, от 7,30 до 11 часа на фидер само 7-8 уклея, верно над средният размер, бих казал големи риби за дози вид, но само това. Колегите на плувка имаха по една две каракудки. Това е от мен и наслука на всички.
Частен е обаче трябва да имаш билет и собственика ако ти иска пари му даваш 3 лв. , ако не ти иска си мълчиш.bat_deso написа:Колега би ли споделил този язовир на Кошарна частен ли е и ако да какви са условията?murade написа:Днес отново отидох на кошарна стръв торен и царивица,захранка мадикс фидер и направих една смеска с малай,царевица и жито.
Таранки на торен,бял,накиснато жито и консервирана царевица.На царевица хвърляй на дъно и не прекалявай със захранката.
-
- новобранец
Здравейте!
Събота бях на Николово, в гората - срещо гребната база. Времето беше сравнително добре от 6 сутринта до към 12, но след това стана все едно съм на морето... Както и да е - бял червей + малай на дистанция 10 - 15 метра и резултатите не закъсняха - 6 таранки по 400 - 500 грама, няколко платики и един шаран 1,5кг. Към 10:30 имах много силен удър, добре че бях оставил свободен аванс на макарата, разви към 10тина метра сигурно, засякох (бехе нещо много голямо), но след 4 - 5 секунди скъса всичко и си замина - здраве да е

Тръгнах си към 15:00 - 15:30, тъй като нищо не издържах на този вятър. Всичко, което уловихме си плува в "Текето"
Събота бях на Николово, в гората - срещо гребната база. Времето беше сравнително добре от 6 сутринта до към 12, но след това стана все едно съм на морето... Както и да е - бял червей + малай на дистанция 10 - 15 метра и резултатите не закъсняха - 6 таранки по 400 - 500 грама, няколко платики и един шаран 1,5кг. Към 10:30 имах много силен удър, добре че бях оставил свободен аванс на макарата, разви към 10тина метра сигурно, засякох (бехе нещо много голямо), но след 4 - 5 секунди скъса всичко и си замина - здраве да е

Тръгнах си към 15:00 - 15:30, тъй като нищо не издържах на този вятър. Всичко, което уловихме си плува в "Текето"
Тези таранки какъв калибър са?murade написа:Частен е обаче трябва да имаш билет и собственика ако ти иска пари му даваш 3 лв. , ако не ти иска си мълчиш.bat_deso написа:Колега би ли споделил този язовир на Кошарна частен ли е и ако да какви са условията?murade написа:Днес отново отидох на кошарна стръв торен и царивица,захранка мадикс фидер и направих една смеска с малай,царевица и жито.
Таранки на торен,бял,накиснато жито и консервирана царевица.На царевица хвърляй на дъно и не прекалявай със захранката.

Около 100-200-300 гр. Рядко ще хванеш по голяма но си ги има.Шараните са от 100гр. до 2-3 кг.
Има и амури обаче за тях незнам много преди 2-3 год. един от село хвана 2 килограмов.
Има и амури обаче за тях незнам много преди 2-3 год. един от село хвана 2 килограмов.
- potrebitel_666
- новобранец
А колега как точно се стига до язовирчето, ако може да обясниш. Благодаря предварително!murade написа:Около 100-200-300 гр. Рядко ще хванеш по голяма но си ги има.Шараните са от 100гр. до 2-3 кг.