Платено около София

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
Аватар
blindman
новобранец
новобранец

Платено около София

Мнение от blindman »

Здравейте, колеги
моля, дайте свежа информация за някой платен водоем около София.
Знам, че темите за платените гьолове не се толерират много, но с един колега възнамеряваме да отидем до такъв в събота, по простата причина, че нямаме нужната подготовка за някой свободен водоем.
Целта ни е за половин ден да поначешем крастата, без да взимаме каквато и да е риба - само да открием сезона.
Благодаря предварително и моля да бъда извинен ако съм си навлякъл гнева на някой, за това, че питам точно за платен водоем!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Платено около София

Мнение от кирил великий »

В неделя ще вали - чадърите не са извадени никъде по платените до вчера. Тенти, под които да се скриете, има на "Панчарево" - платеното, но от плитката му страна, където вчера никой не хвана нищо, за сметка на това на други места там направихме чудесен риболов на тапи с каракудки за стръв. Пъстърва на плувка също активно. Колегите с блесните риба не хванаха никаква, но се раздвижиха за здраве отлично (5 лв. на гьостерица, рибата се плаща отделно по магазинни цени).

На хидрокомплекс "Вятърните мелници" Горна Малина, ако не са извадени чадърите, няма къде да се скриете от дъжд. Ловят се каракуди и шаранчета до кило, удря и сом на големи клатушки. На тапа нямах удар за цял ден (информация от последната седмица на март). Цената беше по 5 лв. на гьостерица, но скоро сигурно ще стане по 8 лв. Вход още не събираха, но сигурно ще започнат със затопляне на времето, което поне следващата седмица не се очертава.

На "Герман" - пплатеното активна пъстърва на плувка, активен шаран на дъно. 4 лв. на гьостерица, рибата се плаща по магазинни ценни. 9 лв. кило пъстърва, 6.50 лв. кило шаран. Чадърите не са извадени още, затова дръж района на кафенето и тентата, за да не се наквасите.

На "Седмиците" - Враждебна - дава шаран и по някоя и друга пъстърва. 10 лв. на гьостерица, рибата не се заплаща, ама кълве за около 45 минути на ден, в останалото време гледаш пъстървите как правят променади по бреговата ивица. Глутница мърляви псета проверяват багажите за хляб, захранки и отиди с луноход, че обикновенна кола можеш да строшиш :lol: От дъжда можете да се скриете, само ако си носите чадъри и не духа. Но там си духа...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

На Панчарево на тапите щуки ли ловихте
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Изображение

Ей такива - между 2.100 и 1.200 кг. в малката част.

А в голямата сомчета по кило и сто-двеста грама.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

Благодаря , за бързия отговор.
kotkabeibe
новобранец
новобранец

Мнение от kotkabeibe »

на суходол на 02.04 в сряда се вадеха шаранчета кило кило и половина предимно от по можещите и повечето на фидер.
zdravko_0022
новобранец
новобранец

Мнение от zdravko_0022 »

А Аз мисля, да направя една ноштувка на суходол,другата седмица .А може ли вече да се ноштува някои знаели?:) Мисля да търся по големите рибоци :)
kotkabeibe
новобранец
новобранец

Мнение от kotkabeibe »

за нощувките на суходол казаха от другата седмица но кои ден незнам ; успех.
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

zdravko_0022 написа:А Аз мисля, да направя една ноштувка на суходол,другата седмица .А може ли вече да се ноштува някои знаели?:) Мисля да търся по големите рибоци :)
По-скоро потърси буквара!
Аватар
blindman
новобранец
новобранец

Мнение от blindman »

Благодаря за полезното инфо от колегите! Излета се разсъхна обаче :( Колегата, с когото ходя, бе възпрепятстван :(
Друг път ще да е...
mastravchiyski
новобранец
новобранец

Мнение от mastravchiyski »

колеги мисля да хода на 777 тая седмица някакви мнения
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колеги, ползвайте тази тема.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=140&t=15183" onclick="window.open(this.href);return false;
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”