Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Няма риболов, епизодични риби и на Шипока и на Римския и Филмовата, това до към 14ч. Под епизодични имам предвид до обяд на Шипока една, на Филмовата за час 0, като хора няма, правете сметка.....
Момчетата с риболова от четвъртък останаха на Шипока да настояват и след обяд, дано да са свъртяли риби, но....не си е работа.
Какво става с тия платики, къде са, не знам.....
Момчетата с риболова от четвъртък останаха на Шипока да настояват и след обяд, дано да са свъртяли риби, но....не си е работа.
Какво става с тия платики, къде са, не знам.....

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Инфо от днес.Много силен риболов на червеноперки едри

Риболовци.
Люси,
ако до седмица не пуснеш платики и каракуди, закриваме темата....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Риболова става със стабилна захранка,главно Бял червей подаван през целия ден.
4 човека-12 кг.Общо.
Сутринта вървеше костур около педя,перките слет обяд.
Бонус Кленчета малко над педя
Каракуди около педя се завъртяха за около час
Това е размера на червеноперките-около педя
По устието няма още никакъв риболов-проверих за около час на Багера
Събрах и малко боклук за контейнера,има още малко.
Аз доволен-рапорт даден.
4 човека-12 кг.Общо.
Сутринта вървеше костур около педя,перките слет обяд.
Бонус Кленчета малко над педя

Каракуди около педя се завъртяха за около час

Това е размера на червеноперките-около педя

По устието няма още никакъв риболов-проверих за около час на Багера

Събрах и малко боклук за контейнера,има още малко.
Аз доволен-рапорт даден.

Риболовци.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Под Римския, капо.
Пак
Пак

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
naskobo написа:Люси,
Насе кажи колко големи искаш да пусна,имам много снимки,ама са стари.
Значи ония ден,и в събота е излизала платика,но вчера се развали рязко времето
и не иска да барне.
Но има време,ще има понатам във времето риби от всички видове.
Вчера сме хванали от този вид.
Първо перка или Бабушка педарка-много бройки-над 150.

Кленчета над 25 см-4 броя.

Клена дойде накрая,костурите бяха първи.
Каракудите около 16 часа се завъртяха-около20 бройки до педя.

И накрая пак бабушки до тъмно ловихме.

Снимки на количества,няма да пускам-поне Аз.
В събота беше 25 градуса,вчера падна на 8 градуса,та палихме огън за сгряване и романтика,

Хапнахме пържена щука от Гърция,Печено Пиле,Колегите пиха червено вино с лимоната,
и аз бях шофьора на групата както винаги.
Мисля че го разказах цветно.
А такъма ми беше е този-директен 7 метра-250 грама .
Плувка 2 грама,кука номер 16,влакно-основно 0.12- за повод-0.10.
хранихме 4 човека на едно място-кило бял,пакет жито,и малко царевичка и стар хляб.
Искахме много да закачим едро,но нямахме късмет.
Мойта пръчка

Рибата взимаше една идея над дъното.

Риболовци.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Дами и господа, прецакани сме!
"Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 23 май 2014 г., включително и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове."
"Забраната за любителски риболов е от 14 април и ще продължи до 23 май 2014 г., включително и важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове."
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Да почерпят арендаторитеchirusa_bg написа:Дами и господа, прецакани сме!

Ще се видим на Доганово да дадем някой лев за обезрибяването на Огняново

Между другото така е по-добре за рибата.Няма да има сеч на хайверни риби в плитчините

-
- научил се да хвърля
Напротив колега,рибата няма да може да хвърли хаивера си по по-високите язовири,защото там водата е доста по студена.Поредната тъпотия на ИАРА.
Така е, но в началото на юни нивото е на макс и рибата се лови по-трудно. Миналата година тонове хайверна каракуда се излови по плиткажите в периода 15 април-15 май в т.н. високи язовири. Според мен беше необмислена поправка.За високите язовири би трябвало да се удължи забраната с 2 седмици, без да се пипа началния срок.Venko Radev 82 написа:Напротив колега,рибата няма да може да хвърли хаивера си по по-високите язовири,защото там водата е доста по студена.Поредната тъпотия на ИАРА.
Сега има вратичка с разминаването на забраните за хищните риби, която гаранция, че ще се използва от мизерниците

Тази година обаче на 24 май може да заварим същото или почти същото ниво на язовира, каквото е в момента. С тая суха зима, не виждам как ще се напълни язовира, като миналата година. Дано не стане така, иначе горко на рибите, които тамън ще са тръгнали да се размножават! Забраната трябва да е до 10-15 юни, а не до 23 май....20 дни по-рано.naskobo написа:Така е, но в началото на юни нивото е на макс и рибата се лови по-трудно. Миналата година тонове хайверна каракуда се излови по плиткажите в периода 15 април-15 май в т.н. високи язовири. Според мен беше необмислена поправка.За високите язовири би трябвало да се удължи забраната с 2 седмици, без да се пипа началния срок.Venko Radev 82 написа:Напротив колега,рибата няма да може да хвърли хаивера си по по-високите язовири,защото там водата е доста по студена.Поредната тъпотия на ИАРА.
Сега има вратичка с разминаването на забраните за хищните риби, която гаранция, че ще се използва от мизерниците
Правилно, ама ДПС ни праща на риба по време на избориboci_ написа:..... Забраната трябва да е до 10-15 юни, а не до 23 май....20 дни по-рано.

Прекалиха доста този път...пълни изродиnaskobo написа:Правилно, ама ДПС ни праща на риба по време на избориboci_ написа:..... Забраната трябва да е до 10-15 юни, а не до 23 май....20 дни по-рано.Ниската активност ги устройва.......
Проблема според мен не в конкретната дата на забраната а в това , че много хора събират уловената хайверна риба . Манталитета когато се промени и пролетно време се остави рибата да си хвърли хайвера на спокойствие тогава ще ни е все тая дали има маловодие и дали ще 15 април или 1 май. Когато контрола е навсякъде и правилата важат за всички рибата сама знае как да си регулира популацията. И като допълнение това с лодките пролетно време по мое скромно мнение би трябвало да бъде забранено.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Много точно! Проблема е в контрола!
Иначе сняг в Рила има, ще се понапълни...
Иначе сняг в Рила има, ще се понапълни...