Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
pac_master_boy
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от pac_master_boy »

Ето това вече е новина. Браво за излета! :smt038
Изображение Изображение
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

На право не мога да повярвам,че на скапаните 777 са допуснали такъв риболов да се получи.Тия там собствениците са страшни боклуци и помяри.
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

vladi_829 написа:
SBANKOV написа:Айде бе, никой ли не е мърдал към Кътина?

А мужду другото, някой има ли представа какви са дълбочините на Кътина от към селото, където беше тръстиката?
Онзи ден ходих, тегава работа, 10тина дребни уклея, 3 костура с яко стрелба на бял и много фин такъм. Местата са от към пътя и от другата страна на гьола, но в никакъв случай под къщите.
Добре де къде тоя гьол е плитък, и къде си хвърля рибата хайвера? Миналата година местине ми разправяха че бил дълбок към 40м. което е малко съмнително, въпреки че на3м. до брега дълбочита беше 6+м.
Много се чудя дали да блъскам от Младост до там или да се разходя на Панчарево, че там ще е само разходка. Там на изкуствени дали ще върви ?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
dimitur_16
новобранец
новобранец

Мнение от dimitur_16 »

Днес на суходол от 8 до 10, един шаран около кг и 4 каракуди. След това започнаха да изпускат язовира и рязко спря да кълве, до вечерта абсолютно нищо. Нито при мен, нито при останалите около мен.
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Днеска на доганово много силен риболов поне за мен.До 13 часа бяхме с други колеги в края на водоема където водата отива към 3-тия гьол.Та до 13 часа извадих 3-4 шаранчета,няколко каракуди и 4 от яките костури.От 11.30 до 13 рибата се изпари нямаше пипане.Колегите около мен и те сутринта хванаха някоя риба,но и при тях час час и нещо имаше затишие.Реших да се преместя в началото на водоема там където водата от първия водоем се влива във втория(хвани,пусни)Дълбочината в ъгъла точно беше 1 метър на 11метра.До 18.30 имам хванати над 30 шаранчета от кило до кило и половина и 3 около 2.5- 3кг.Просто седнах на рибите,ама няма захранка ,няма на бял, няма на торен,на царевица на каквото им пуснеш.Кога не ловиш не е добре,ама и много да ловиш пак не е добре :D такъма ми беше основно влакно 0.16мм,повод 0.14мм кука номер 12 фуна и плувка 0.75гр.Ами това е общо взето:) Наслука
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Днес набарах бабаните каракуди и си направих кефа:
Изображение
Въпреки противния вятър си направих кефа "на държавен гьол" :drinkers:
Mefo
новобранец
новобранец

Мнение от Mefo »

jasonsmith написа:Днес набарах бабаните каракуди и си направих кефа:
...
Въпреки противния вятър си направих кефа "на държавен гьол" :drinkers:
Браво, колега! Чудесна рибка!
Във вторник мисля и аз да ги гоня по "държавните" :D , ако не ми мине котка или шефа път :lol:
Дано имам и аз после с какво да се похваля.
Все така - наслука!
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Колега хубава каракуда, а къде я хвана?
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Mefo
новобранец
новобранец

Мнение от Mefo »

Колеги,
мисля да посетя гьола, между Мрамор и Волуяк. Не съм бил никога там. Може ли някой, който го е посещавал да удари едно рамо?
Къде да застана? Освен торен и бял червей има ли смисъл да се пробва с друга стръв или е рано още?
Съвети приемам всякакви :) Удобно е да си новобранец - не се притесняваш да питаш :D
Предварително благодаря, ако някой реши да помогне!
Наслука!!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Събота, Панчарево - дребни и капризни бабушки на мач по цялото протежение не стената. Един дядо извади литрова платика към обед и т`ва си беше.
Неделя, Панчарево - вятър, никакъв риболов, никъде по езерото.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
vladi_829
новобранец
новобранец

Мнение от vladi_829 »

SBANKOV написа:Добре де къде тоя гьол е плитък, и къде си хвърля рибата хайвера? Миналата година местине ми разправяха че бил дълбок към 40м. което е малко съмнително, въпреки че на3м. до брега дълбочита беше 6+м.
Много се чудя дали да блъскам от Младост до там или да се разходя на Панчарево, че там ще е само разходка. Там на изкуствени дали ще върви ?
Изображение

В бяло местата с дълбоки води, подходящи за летен риболов
в синьо местата които в момента рибата хвърля хайвер
в червено е мястото на което лових, и което най-подходящо за периода, но аз лично те съветвам да не си губиш времето там. Онзи ден се чух с познат и каза, че риболова е що-годе приличен, но не е като лятно време. И все пак ако ще ходиш, иди на онзи от дясната страна който се вижда на снимката
"ай сиктир ве майна..."
mmilen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmilen »

Платеният язовир в с.Безден все още не се е напълнил, но може да се лови. Има малки доста гладни и наивни шаранчета :)
Изображение
Дано да се напълни по-скоро.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Събота на Пънча яко баби, няма смогване. :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Чирусчеее фиксирах те аз на светофара,ама нещо много бързо си приключил с риболова до 13.30? и аз ги сосипах преди няколко дни там където си бил,ама водата беше с близо метър надолу :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Налових се, то се превърна в хамалогия след петия час.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”