Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- pac_master_boy
- новобранец
-
- разбира нещата
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На право не мога да повярвам,че на скапаните 777 са допуснали такъв риболов да се получи.Тия там собствениците са страшни боклуци и помяри.
- SBANKOV
- ще става разбирач
Добре де къде тоя гьол е плитък, и къде си хвърля рибата хайвера? Миналата година местине ми разправяха че бил дълбок към 40м. което е малко съмнително, въпреки че на3м. до брега дълбочита беше 6+м.vladi_829 написа:Онзи ден ходих, тегава работа, 10тина дребни уклея, 3 костура с яко стрелба на бял и много фин такъм. Местата са от към пътя и от другата страна на гьола, но в никакъв случай под къщите.SBANKOV написа:Айде бе, никой ли не е мърдал към Кътина?
А мужду другото, някой има ли представа какви са дълбочините на Кътина от към селото, където беше тръстиката?
Много се чудя дали да блъскам от Младост до там или да се разходя на Панчарево, че там ще е само разходка. Там на изкуствени дали ще върви ?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
-
- новобранец
Днес на суходол от 8 до 10, един шаран около кг и 4 каракуди. След това започнаха да изпускат язовира и рязко спря да кълве, до вечерта абсолютно нищо. Нито при мен, нито при останалите около мен.
Днеска на доганово много силен риболов поне за мен.До 13 часа бяхме с други колеги в края на водоема където водата отива към 3-тия гьол.Та до 13 часа извадих 3-4 шаранчета,няколко каракуди и 4 от яките костури.От 11.30 до 13 рибата се изпари нямаше пипане.Колегите около мен и те сутринта хванаха някоя риба,но и при тях час час и нещо имаше затишие.Реших да се преместя в началото на водоема там където водата от първия водоем се влива във втория(хвани,пусни)Дълбочината в ъгъла точно беше 1 метър на 11метра.До 18.30 имам хванати над 30 шаранчета от кило до кило и половина и 3 около 2.5- 3кг.Просто седнах на рибите,ама няма захранка ,няма на бял, няма на торен,на царевица на каквото им пуснеш.Кога не ловиш не е добре,ама и много да ловиш пак не е добре
такъма ми беше основно влакно 0.16мм,повод 0.14мм кука номер 12 фуна и плувка 0.75гр.Ами това е общо взето:) Наслука

- jasonsmith
- разбира нещата
Днес набарах бабаните каракуди и си направих кефа:

Въпреки противния вятър си направих кефа "на държавен гьол"

Браво, колега! Чудесна рибка!jasonsmith написа:Днес набарах бабаните каракуди и си направих кефа:
...
Във вторник мисля и аз да ги гоня по "държавните"

Дано имам и аз после с какво да се похваля.
Все така - наслука!
- BACARDI
- научил се да хвърля
Колега хубава каракуда, а къде я хвана?
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги,
мисля да посетя гьола, между Мрамор и Волуяк. Не съм бил никога там. Може ли някой, който го е посещавал да удари едно рамо?
Къде да застана? Освен торен и бял червей има ли смисъл да се пробва с друга стръв или е рано още?
Съвети приемам всякакви
Удобно е да си новобранец - не се притесняваш да питаш 
Предварително благодаря, ако някой реши да помогне!
Наслука!!
мисля да посетя гьола, между Мрамор и Волуяк. Не съм бил никога там. Може ли някой, който го е посещавал да удари едно рамо?
Къде да застана? Освен торен и бял червей има ли смисъл да се пробва с друга стръв или е рано още?
Съвети приемам всякакви

Предварително благодаря, ако някой реши да помогне!
Наслука!!
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Събота, Панчарево - дребни и капризни бабушки на мач по цялото протежение не стената. Един дядо извади литрова платика към обед и т`ва си беше.
Неделя, Панчарево - вятър, никакъв риболов, никъде по езерото.
Неделя, Панчарево - вятър, никакъв риболов, никъде по езерото.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
SBANKOV написа:Добре де къде тоя гьол е плитък, и къде си хвърля рибата хайвера? Миналата година местине ми разправяха че бил дълбок към 40м. което е малко съмнително, въпреки че на3м. до брега дълбочита беше 6+м.
Много се чудя дали да блъскам от Младост до там или да се разходя на Панчарево, че там ще е само разходка. Там на изкуствени дали ще върви ?
В бяло местата с дълбоки води, подходящи за летен риболов
в синьо местата които в момента рибата хвърля хайвер
в червено е мястото на което лових, и което най-подходящо за периода, но аз лично те съветвам да не си губиш времето там. Онзи ден се чух с познат и каза, че риболова е що-годе приличен, но не е като лятно време. И все пак ако ще ходиш, иди на онзи от дясната страна който се вижда на снимката
"ай сиктир ве майна..."
-
- вече хвърля и на тежко
Платеният язовир в с.Безден все още не се е напълнил, но може да се лови. Има малки доста гладни и наивни шаранчета

Дано да се напълни по-скоро.

Дано да се напълни по-скоро.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Събота на Пънча яко баби, няма смогване. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Чирусчеее фиксирах те аз на светофара,ама нещо много бързо си приключил с риболова до 13.30? и аз ги сосипах преди няколко дни там където си бил,ама водата беше с близо метър надолу 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Налових се, то се превърна в хамалогия след петия час.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.