Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Надявам се че предвид действащата в момента забрана , щуката е обратно в гьола 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Да, всичко е обратно в гьола и без забрана.
- Vid
- кандидат преподавател
Станко, в колко от случаите се оплита кука в линията? То и ползването на вирбела не е за подобни цели, а за развиване на усукана линия основно от въртележки....stancom написа:То като се оплете куката в линията, вирбел няма да те спаси от усукване, тъй като в този случай не работи .Стонин МаХенд написа:....преди време хвърлях само с воблери и бях започнал да ползвам само карабинка, но когато се оплете куката на воблера в линията, усукването и е почти на 100% сигурно, особено при далечно замятане
Лично мислЪ, че разликата от пакетче карабинки без вирбел и такъв с вирбел се заключава в сумата + левче.
Та колеги дайте едно левче в повече за 10 карабинки, за да не се дерзаете после....
п.п. Не забравяйте основното правило- максимално опростена линия. Това, в зависимост с кВо ловите. При риболов на джиг, вирбела усложнява линията и съвсем не е нужен.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Предвид съм имал карабинкатаstancom написа:То като се оплете куката в линията, вирбел няма да те спаси от усукване, тъй като в този случай не работи .Стонин МаХенд написа:....преди време хвърлях само с воблери и бях започнал да ползвам само карабинка, но когато се оплете куката на воблера в линията, усукването и е почти на 100% сигурно, особено при далечно замятане

Здравейте колеги.От скоро се запалих и аз по спининг риболова и съм решил да си направя един комплект.Спрял съм се на една пръчка на Dunlop,но немога да разбера с каква акция е.Може ли някакво мнение?
http://www.sportsdirect.com/dunlop-9ft- ... e=76851303" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sportsdirect.com/dunlop-9ft- ... e=76851303" onclick="window.open(this.href);return false;
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Колега chikinana по добре недеи.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Здравейте. Практикувам спининг от около година и половина но нямам такъм за кефал. Искам да спретна нещо, но повечето от моделите не са ми достъпни и не мога да ги тръсна. След доста четене и гледане се спрях на следните две пръчки: http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... tream.html" onclick="window.open(this.href);return false; или AVS60LF2. Ще се ползва за малки и средни рекички (чат пат Камчия).Молбата ми е ако има някои ползвал което и да е от серията stream на nextino да сподели мнение, тъй като съм по склонен да се снабдя с него. Предварително благодаря
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Предполагам че имаш предвид NTS-622L на Некстиньото , или бъркам
Ползвал съм и двете , перфектни са за парите си ! На която и да се спреш , няма да сгрешиш . Единствено визуално естетическите ти възприятия , биха дали предимство на една от двете . Некстиньото има по-висока горна граница като заявен тест , но пък си отговаря на нея , докато Авида има обявена по-ниска горна такава , но пък е занижена и реално като тест са едно към едно . Предимства на Некстиньото са по-читавите водачи и много приятен калъф докато Авида е в найлонче , а недостатъка му е пластмасовата имитация на дърво на дръжката . След време тя започва да прискърцва и трябва да се дозатегне макародържача , но като цяло това не е болка някаква за тия пари . Та както казах , която ти се нрави визуално повече , нея я взимай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- the_mechanic
- новобранец
Здравейте колеги искам да попитам какво ви е мнението за пръчка Shimano Catana 2.70?
Рибата не се съобразява с почивният ни ден!
Пак ходих на гьола. Този път повече кленове :

[imghttp://media.snimka.bg/s1/3349/032942117.jpg?r=0][/img]

Уловистите воблери бяха юзури и някаква самоделка
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението

[imghttp://media.snimka.bg/s1/3349/032942117.jpg?r=0][/img]

Уловистите воблери бяха юзури и някаква самоделка
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението

- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Я някой да сподели, има ли значение как "затваряме" макарата. С ръка или с навиване на дръжката.
Много ще съм благодарен, ако споделите

Винаги е по-добре според мен да се затваря с ръка - повечето хора дори го правят машинално без въобще да мислят за товаСтонин МаХенд написа:Я някой да сподели, има ли значение как "затваряме" макарата. С ръка или с навиване на дръжката.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Много правилно казано, +1pampasa написа:Винаги е по-добре според мен да се затваря с ръка - повечето хора дори го правят машинално без въобще да мислят за товаСтонин МаХенд написа:Я някой да сподели, има ли значение как "затваряме" макарата. С ръка или с навиване на дръжката.
Много ще съм благодарен, ако споделитеОсвен всичко друго самата макара се натоварва по-малко и ще ти служи дълго време
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор
. И да, за този модел става въпрос.

- pi4a94
- ще става разбирач
Здравей колега lomsky,
можеш и да кажеш модел на пръчката?
Розовото воблерче мисля,че е за стоящ водоем.Пробва ли много бавно водене?Също пробвай го без безвъзловия монтаж с малка карабинка.
ПОЗДРАВИ
можеш и да кажеш модел на пръчката?
Розовото воблерче мисля,че е за стоящ водоем.Пробва ли много бавно водене?Също пробвай го без безвъзловия монтаж с малка карабинка.
ПОЗДРАВИ