Синята река

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Синята река

Мнение от grozevm »

Колеги, ако може някой да даде съвети за тактики, примамки, стръв и пр. за язовира. Вчера направих капото там, но и бях силно неподготвен. То си и беше за разходката само де, ама имаше в багажника 2-3 въдички и малко импровизирана захранка от супермаркета (царевично брашно, ванилия, хляб и сухо мляко). Гледах, че и спинингисти имаше. Някой с прясно инфо може ли да сподели какво и на какво да търся там, понеже адски много ми харесва мястото. Благодаря предварително.
gogo_tl
новобранец
новобранец

Re: Синята река

Мнение от gogo_tl »

Синята река , за яз.Средногорово ли става въпрос.
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

За него, да.
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

Там се лови предимно толстолоб. За шаран няма смисъл да хвърляш. Преди години е имало много щука, но днес това е само мит (поне според мен). Природата в района е много красива. Успех :drinkers:
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

А за толстолоб на тапа с пружина ли да пробвам или нещо друго ще предложите. Не че няма да пробвам всичко, но все пак малко насоки няма да са ми излишни. И другата питанка - коя част на язовира да атакувам.... доста е ниско нивото.
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

grozevm написа:А за толстолоб на тапа с пружина ли да пробвам или нещо друго ще предложите. Не че няма да пробвам всичко, но все пак малко насоки няма да са ми излишни. И другата питанка - коя част на язовира да атакувам.... доста е ниско нивото.
Да, на пружина и тапа. Виждал съм да ловят по този начин от страната на комплекса. Надали обаче, че там е най-дашното място. Знам, че ловят от към стената - има достъпни места около средата, но и аз не съм ги посещавал.
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Много благодаря, колеги. Най-вероятно събота съм там и ще ги мъча. Ще пиша какви съм ги набъркал. Наслука на всички.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ако ще търсиш толупи застани по средата на стената - има 2 хубави места :wink: Ако ще търсиш щука отивай на острова в долния край и мятай в левия ръкав и в дясно до папурите - там може и да газиш , ако имаш ботуши :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

За ботушите - имам и гащеризон. Ама като ходих не видях остров. Предполагам къде е бил, но нивото е адски ниско. Сигурно този остров е точно срещу стената, а ръкава за който говориш е тесен и доста дълъг, нали ?
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

Папурите и рькавите са само спомен!Дано пак се напьлни Синята:)
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Не съм ходил там доста отдавна , но явно и няма смисъл вече :lol: Вярвай ми , че всичко е измрежено или избито с ток щом е останал без вода :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Много жалко, мамка му. Страшно ми хареса мястото.
Аватар
diavolo666
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diavolo666 »

С.Върбанов написа:Не съм ходил там доста отдавна , но явно и няма смисъл вече :lol: Вярвай ми , че всичко е измрежено или избито с ток щом е останал без вода :wink:
До кьм началото на септември все още си даваше повече от доволно хубава бабушка на плувка :)Щуки до кьм кило-две,както и толстолоб на тапа с хранилка,като това са ми наблюдения покрай приятели и други риболовци,понеже мен ме влече бабушката ;)Но популацията на толстолоба е в пьти по-малка от предходни години!Има и страшно много раци и огромни като длан миди,които доста пречат на риболова.А,че водоема е с наполовината си обем е тьжната действителност :(
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
maniogada
новобранец
новобранец

Мнение от maniogada »

Здравейте някои скоро да е ходил на синята река.Да сподели малко инфо.
nedyalko1
новобранец
новобранец

Мнение от nedyalko1 »

Здравейте,

някой знае ли какво е положението с този язовир в момента? Имам предвид може ли да се риболовства свободно към момента или язовира е под аренда. Гледах един репортаж, че е бил ремонтиран - стена, изпускателен канал, пътища и т.н., но не стана въпрос за риболов. Ако някой може да сподели някаква информация ще бъде добре.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”