Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
така е,ама като се е рекло,че сом се хваща само на спининг.......,а пък другите били "стървари","дънари",ще си гледат мача,как другите хващат на стръв и ще си чоплят носовете......и миналата година беше така,сома си тръгва винаги първо на стръв,че е още муден да гони.
валатът не най-лошото нещо на света
- daniel defoe
- разбира нещата
- Vid
- кандидат преподавател
Не си прав и ще ти кажа защо? Защото от спинингист няма да стана дънар само и само за да ям сомски котлети на скара. Последните си ги ям по ресторантите....gogi.bg написа:Ех майстори писачи.Не желая да обиждам никого,но сомове се хващат от поне месец всякакви размери.На дъно, стръв мрянка.На двата бетонни бента във с.Брод и Димитровград.Никакви изкуствени примамки.Идете и вижте за какво става реч....
Колега, от кога там има пейки? Миналата година нямаше...
Инак, ваденето на черги вече си е нещо нормално за БГ, щото простотията някой да си изхвърли чергата в реката е нормално за нас и в допълнение, тях никой не ги яде...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
[/quote]Vid написа:
Колега, от кога там има пейки? Миналата година нямаше...
Инак, ваденето на черги вече си е нещо нормално за БГ, щото простотията някой да си изхвърли чергата в реката е нормално за нас и в допълнение, тях никой не ги яде...
Здравей градски,
Нямам представа от кога са там пейките, от скоро обикалям със спининга и всичко ми е непознато

Иначе мястото е страхотно, почти през целия ден има лека сянка и е перфектно за сБирки.
За това, че никой не яде черги съм готов да те опровергая, само ми покажи някой който се кани да я изхвърли в реката. Сигурен съм, че ако го помоля, ще я изяде с удоволствие

Поздрави и наслука!

- te4osoma
- разбира нещата
Имаше ги ,имаше ги и сомове имаше дажеVid написа:Колега, от кога там има пейки? Миналата година нямаше...

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
КВи сомове бе баце, един изваден от оня асковския на стръв каракуда...., някъФ невероятен късмет.. То там рибарите са повече от рибитеte4osoma написа:Имаше ги ,имаше ги и сомове имаше дажеVid написа:Колега, от кога там има пейки? Миналата година нямаше...![]()

А, ти оти не ловиш таме, а одиш надоле по ряката?
Сенека
Сенека
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Вчера хванах някоя друга мряна, ама повечето бяха с хайвер....Трябва да се чака след забраната....

- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Колега ако може да споделиш малко по подробно например:монтаж,стръв в дълбокото ли я търси или на плитко?preparatos написа:Вчера хванах някоя друга мряна, ама повечето бяха с хайвер....Трябва да се чака след забраната....
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- te4osoma
- разбира нещата
vid аз ходя навсякъде ,нагоре ,надолу,всеки ден различно,просто миналата година там имам три добри рибета 7-8кг. за месец време ,има хора които са ме виждалиVid написа:КВи сомове бе баце, един изваден от оня асковския на стръв каракуда...., някъФ невероятен късмет.. То там рибарите са повече от рибите
А, ти оти не ловиш таме, а одиш надоле по ряката?

п.п. Надолу по реката ходя ,ама тва не значи че там са наредени и ме чакат

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Баце, ич не съм си го и помислил... Ама, ти кръстосваш ряката всеки ден кога си в Хасково, а аз мога да отделя един ден в седмицата през все сезони. И, при това положение кВо да хвана в таа обезрибена река?? Е, имам няколко сома, ама тази бройка в сравнение с бройката на излетите е смехотворнаte4osoma написа: п.п. Не си мисли че надолу по реката те чакат..наредени и готови да ти клъвнат![]()

Сенека
Сенека
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
За момента не е удачно да се търси, защото има хайвер.vobler4o написа:Колега ако може да споделиш малко по подробно например:монтаж,стръв в дълбокото ли я търси или на плитко?

не си прав и ще ти кажа защо? Защото от спинингист няма да стана дънар само и само за да ям сомски котлети на скара. Последните си ги ям по ресторантите....
...
Vid Не гоня сом.Опитвам се да дам информация на по младите колеги.По прицип хищните риби се ловят по леко.Сега е активна мряната и дава много добре.Основно влакно 0,18 повод 0,12 на дъно плоско олово повод 8-10см. Стръв по реда на резултата 1мъмър,жълъдов червей,пинки,бял червей.Основно двата бента които са прегради за миграцията на рибата.
...
Vid Не гоня сом.Опитвам се да дам информация на по младите колеги.По прицип хищните риби се ловят по леко.Сега е активна мряната и дава много добре.Основно влакно 0,18 повод 0,12 на дъно плоско олово повод 8-10см. Стръв по реда на резултата 1мъмър,жълъдов червей,пинки,бял червей.Основно двата бента които са прегради за миграцията на рибата.
Без да ставам банален организацията е перфектна.На брега стои прекупвача и на място купува по 6-7лв.кг. продава на ресторанти и др.лица по 9-11лв.кг.Циганин сом не яде.На него му трябват пари за пиене така че,помислете какви котлети ядете.На Милчев не му пука все не му стигат хората.Имам чуството и рота да има резултата няма да е по различен.
- Vid
- кандидат преподавател
Вече ти повярвах, провокира ме хубаво тук, днес направих първи излет по реката за сезона и думнах една 10-ка.te4osoma написа: тази година даже имам едно рибене си мисли че всичко виждаш и знаеш
/спрял съм с показването по форуми/

п.п. И, Я съм спрял с показването по форуми.
Сенека
Сенека

Всички ловим...има и по-големи от 10кг., изкарани, виждал съм...снимай го, па покажи само рибата, никой не те кара да показваш и мястото. А репортажи, доста корифеи спряха да пускат...но форума, няма да окапе от това нещо...нали?!
Като няма да пускате репортажи, за какво си чешете езиците...риба в реката макар и малко, все още се намира. На определни места е, но има !!!