Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Специално за яз.Батак.
Модератор: sapuna
Специално за яз.Батак.
здравейте ! Изключително много ме вълнува, тази забрана която е от 15.04.2014г. Дали яз.Батак е от забранените или от позволените места за риболов. Защото ясно прочетох къде Е забранено и също така ясно прочетох къде е позволено по време на забраната, но и в двата случая не разбирам яз.Батак в кои спада... и дори това че важи от 15.04 до 30.04.2014г. включително... Моля Ви да ми обясните ! ?
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Специално за яз.Батак.
Списъка е за разрешените по време на забраната водоеми.Забранени такива са всички останали.Язовир Батак не е сред разрешените,следователно е забранен.И забраната е от 14.04. до 23.05. 

вече незнам на какво да вярвам. едни ми говорят че се водило високо-планински риболов и нямало за какво да се притеснявам. другото което не разбирам Каква тогава е тази забрана от 14.04.2014 до 30.04.2014, и сега разбирам от теб че е до 23.05.2014г. и така де, на кое всъщност твърдение да се доверя ?
Ако си ходил скоро за риба и си ЧОВЕК нямаше да питаш.Ако не си - всичката риба е пълна с хайвер и мисля,че по-голям грях от това да убиваш деца в утробата на майка им няма.И забраната е закъсняла и ние риболовците трябва сами да си забраним,за да има на какво да се радваме в следващите години.Не мисля че иара и министерството на земеделието които издават законите им пука кога рибата е пълна с хайвер и дали ще го хвърли и ще отселее нещо от него.Както зимата всичко е замръзнал и си стоиш кротко до печката или под климатика - ми направи го и сега същото няма да умреш ще спасиш риба която после ще хванеш.Не се извинявам на никого за написаното помислете и после питайте за глупости.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
icko0033,в първия си пост си писал,че си чел забраната за 2014г.,но май нищо не си чел!
Обяснявам ти:
1.Тези дати от 15.04. до 30.04. не знам въобще от къде си ги видял.
2.Това,че Батак се води високопланински язовир имаше значение миналата година,защото тогава язовирите с надморска височина над 500м. бяха забранени по - късно от останалите.Тази година,за съжаление,това не е така.
3.Ето ти официалния текст на забраната.
http://iara.government.bg/?p=12673
Прочети я внимателно.Вътре всичко е описано подробно.
Обяснявам ти:
1.Тези дати от 15.04. до 30.04. не знам въобще от къде си ги видял.
2.Това,че Батак се води високопланински язовир имаше значение миналата година,защото тогава язовирите с надморска височина над 500м. бяха забранени по - късно от останалите.Тази година,за съжаление,това не е така.
3.Ето ти официалния текст на забраната.
http://iara.government.bg/?p=12673
Прочети я внимателно.Вътре всичко е описано подробно.

-
- научил се да хвърля
Забранен.
Коко стига бе майна деца = хайвер ли ее ти ма умря

- hshopov
- разбира нещата
Много умна глава ще трябва да е измислила титаничната глупост със забраната тази година(визирам батак и другите язовири над 500 метра)! Таман,като го открият,сезона, на батак рибата ще си хвърля хайвера и ще падне луда касапница! Това е мое(а и не само) мнение и не ангажирам никой с него! Години наред го мрежиха и съсипваха с какво ли не,а сега и това!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Много точно мнение!Същото се отнася и за другите родопски язовири по-нагоре.hshopov написа:Много умна глава ще трябва да е измислила титаничната глупост със забраната тази година(визирам батак и другите язовири над 500 метра)! Таман,като го открият,сезона, на батак рибата ще си хвърля хайвера и ще падне луда касапница! Това е мое(а и не само) мнение и не ангажирам никой с него! Години наред го мрежиха и съсипваха с какво ли не,а сега и това!
- hshopov
- разбира нещата
едва ли! не и ли знае местата,а те не са много ще е сигурно капо! дори и да ги знае,ударите са по скоро късмет,а не сигурна слука! редки са...!kaleeff написа:Може да гони пъстървата колегата. Тя не е забранена.
Ако не бях човек нямаше да се интересувам за да разбера..
А и честно казано миналата година съм ходил само 6'ст пъти, такаче нямам много свободно време за да се интересувам и да предприема нещо. Всичко започна от деня в който разбрах че в края на този месец излизам отпуск, И се размечтах да прекарам 3 дни на това място. А и до колкото съм слушал за това място било мн. красиво. Когато разбрах че имало и забрана, всичките ми мечти се сринаха, за това ще си стоя в вкъщи.
А и честно казано миналата година съм ходил само 6'ст пъти, такаче нямам много свободно време за да се интересувам и да предприема нещо. Всичко започна от деня в който разбрах че в края на този месец излизам отпуск, И се размечтах да прекарам 3 дни на това място. А и до колкото съм слушал за това място било мн. красиво. Когато разбрах че имало и забрана, всичките ми мечти се сринаха, за това ще си стоя в вкъщи.
- hshopov
- разбира нещата
Не обръщай внимание на подобни,тежки думи! Колегите са изнервени от бракониеро мрежарски изцепки и не искат да те засегнат! Мястото е прекрасно,но язовира го съсипаха отдавна,а сега с тази забрана мамата ще му е...,допълнително! Иди...направи си пикник...няма да съжаляваш!
hshopov написа:....... Мястото е прекрасно,но язовира го съсипаха отдавна ........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- hshopov
- разбира нещата
Ачо,линк към много хубава тема си постнал,но не ти схващам поста! Съгласен си с мен,че язовира е съсипан ,отдавна(още веднъж,евала за мероприятието от темата) или според теб,язовира вече е супер зарибен??? За едно обаче съм сигурен,че сме на едно мнение...дълги години на Батак,нямаше никакъв контрол и всеки прибираше даже и маломерната риба,безнаказано! Мисля,че е крайно време контрола да се засили тройно,да разрешат нощния риболов,там или в крайна сметка да го забранят поне за 2 години при засилени мерки от съответните органи,че оправия,няма! Наслука