Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
[quote="pi4a94"]Здравей колега lomsky,
можеш и да кажеш модел на пръчката?
Розовото воблерче мисля,че е за стоящ водоем.Пробва ли много бавно водене?Също пробвай го без безвъзловия монтаж с малка карабинка.
Пръчката е Смит Драгонбайт 2,18м. 4-10гр. Да, воблера играе правилно само с много бавно водене, толкова бавно, че или мен ме хващат нервите или рибите прочитат какъв е и не кълват
и това в стояща вода.Пробвах и в течение, направо трагедия - излиза отгоре. С безвъзловия монтаж така съм свикнал, че по-скоро ще се откажа от воблера.
можеш и да кажеш модел на пръчката?
Розовото воблерче мисля,че е за стоящ водоем.Пробва ли много бавно водене?Също пробвай го без безвъзловия монтаж с малка карабинка.
Пръчката е Смит Драгонбайт 2,18м. 4-10гр. Да, воблера играе правилно само с много бавно водене, толкова бавно, че или мен ме хващат нервите или рибите прочитат какъв е и не кълват

-
- вече хвърля и на тежко
Здрасти колега lomsky
Воблера който не пожелаваш на никого, както вече е посочил колегата е мислен и правен за затворен водоем.
Като повечето японски изделия и той е доста тясно специализиран и проявява истинските си качества и сила, когато го използваме по начин и в условията за които е създаден.
Според производителя, Banacra е създаден за риболов на пресирани т.е. пасивни пастърви на платен водоем, в условията на пълен кеч анд релийз, където една риба се улавя и връща многократно. В повечето случаи такива риби не кълват на нищо и се улавят доста трудно, затова воблера е с по специфична визия и нестандартно поведение За да изпълнява задачите си изисква правилен и достатъчно фин такъм и монтаж, както и конкретно по-специфично водене.
Изработката му е достатъчно ювелирна, снабден е с две много фини и безкомпромисно остри куки Vanfook има и вграден вирбел на коремната кука.
В нашите условия на него доста успешно се лови костур и клен, в моменти когато рибата е пасивна и иска по-бавно и монотонно движеща се примамка.
Това е кратко видео за поведението на примамката под вода
https://www.palms.co.jp/lure/anres/bana ... height=480" onclick="window.open(this.href);return false;
Воблера който не пожелаваш на никого, както вече е посочил колегата е мислен и правен за затворен водоем.
Като повечето японски изделия и той е доста тясно специализиран и проявява истинските си качества и сила, когато го използваме по начин и в условията за които е създаден.
Според производителя, Banacra е създаден за риболов на пресирани т.е. пасивни пастърви на платен водоем, в условията на пълен кеч анд релийз, където една риба се улавя и връща многократно. В повечето случаи такива риби не кълват на нищо и се улавят доста трудно, затова воблера е с по специфична визия и нестандартно поведение За да изпълнява задачите си изисква правилен и достатъчно фин такъм и монтаж, както и конкретно по-специфично водене.
Изработката му е достатъчно ювелирна, снабден е с две много фини и безкомпромисно остри куки Vanfook има и вграден вирбел на коремната кука.
В нашите условия на него доста успешно се лови костур и клен, в моменти когато рибата е пасивна и иска по-бавно и монотонно движеща се примамка.
https://www.palms.co.jp/lure/anres/bana ... height=480" onclick="window.open(this.href);return false;
.........!
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
този дизайн на воблер съществува откак воблер се е пръкнал.. не знам обаче, Япония ли е негова родина.
lomsky написа:.....
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението
Колега, и аз потвърждавам същото, воблера е БАНАКРА на ANGLERS REPUBLIC. Воблера просто няма игра, излиза на повърхността и толкоз. С вирбел, без вирбел - се тая. Сега го премоделира един майстор на воблери в БГ и ако успее да го поправи, ще споделя с вас. Дал съм му пълна свобода, даже и рязане на лопатката и слагане на друга такава под друг ъгъл. Но, задачата няма да е лесна предвид аеродинамиката на главата на рибката.
Колега, и аз като теб гледах видеото преди да си го закупя. Тия там писаници за какво и как да се употребява, в този случай просто не струват. Ако накараш този воблер да заработи в каквато си искаш вода за повече от 5-6 секунди или един, два метра във водата имаш бирата от мен. Тук просто е добре да предупредим колегите да внимават при закупуването му, защото марката е достатъчно доказана, но точно този воблер е недомислица.certate написа:Здрасти колега lomsky
Воблера който не пожелаваш на никого, ....
Ок, ясно е, че изказвам собствено мнение.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
От вчера съм с такава сопа на спининга http://tienda.jata-sport.com/WebRoot/St ... 211373.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mitchell Universe Pro Spin
Все още нямам хваната риба, но с въдицата се замята доста точно, лека, чувствителна и най- важното не се дели на две при замятане, както беше с предишната.
Mitchell Universe Pro Spin
Все още нямам хваната риба, но с въдицата се замята доста точно, лека, чувствителна и най- важното не се дели на две при замятане, както беше с предишната.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- daniel defoe
- разбира нещата
И аз си заприходих въпросното чудо, без да съм изгледал преди това рекламния клип. Отивам на реката и съответно стартирам с новата придобивка, и ... егати гредата, нито потъва, нито се мандахерца, абе нищо, просто лежи на повърхността и това бешеGSB написа:lomsky написа:.....
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението!
Колега, и аз потвърждавам същото, воблера е БАНАКРА на ANGLERS REPUBLIC. Воблера просто няма игра, излиза на повърхността и толкоз. С вирбел, без вирбел - се тая. Сега го премоделира един майстор на воблери в БГ и ако успее да го поправи, ще споделя с вас. Дал съм му пълна свобода, даже и рязане на лопатката и слагане на друга такава под друг ъгъл. Но, задачата няма да е лесна предвид аеродинамиката на главата на рибката.

Побеснях, но си викам, че проблемът ще да е в моя телевизор и ... меткам втори път, обаче избрах тихо местенце, почти без течение и започнах да обирам съвсеееееееем бавничко, вкарах даже и мнооого мазен stop & go

Само след има-няма един пълен оборот, чудото потъна на около педя и почна зверски да лъкатуши, без да изплува на повърхността и докато се успокоявах и ... тряяяяс ей този убавец се беше полакомил за япончето, това се случи зимата, когато кефалюгите не са особено активни

p. s. И още един у н и к а л н о работещ представител от марката ...

Колеги, упоменатия воблер не е неудачна покупка -просто е нужно да се използва в спокойна вода. Освен това е изключително чувствителен към двбелуната на влакното и деликатността на пръчката. Ще кача и аз снимки в потвърждение на ефективността му.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
99% брак, ай сиктир.. по- добре си купете 3 джуки
,,Джуките,, пък общо взето са воблери с еднообразна скучна игра, изключващи особена креативност от страна на рибаря. Препоръчвам ги на почитателите на ''Салмо Хорнет,,. 
п.с. Любопитен съм обаче къде се продават на толкова ниска цена, ако съм разбал правилно.

п.с. Любопитен съм обаче къде се продават на толкова ниска цена, ако съм разбал правилно.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
daniel defoe написа:И аз си заприходих въпросното чудо, ....GSB написа:lomsky написа:.....
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението!
Няма да си кривя душата, на няколко пъти и аз го накарах да сработи, именно в по-бавна вода (на Панега в долното течение преди Луковит), но времето което отделя риболовеца и енергията за да сработи, поне за мен не си заслужава. Въпрос е на темперамент от страна на риболовеца. Аз нямам такова канско търпение.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Примамката е доста уловиста, стига да се използва по предназначение. Не виждам смисъл да се оплюва при условие, че хората са написали в спецификацията къде и как да се използва. Както Мунчо спомена силата й е в стояща вода.
Пръчка-Телескоп с водачи.Акция 10-30.
Макара-Shimano Alivio размер 2500.
Влакно-Focus Spin Master - 0,25.
Изкуствени примамки-Най-често използвам клатушките на Тоби -18,21 и 24 грама.И блесни 4-5 номер.
Изкуствени примамки-Най-често използвам клатушките на Тоби -18,21 и 24 грама.И блесни 4-5 номер.
ХВАНИ И ПУСНИ!
С болонеза ли ловиш бе колега123654 написа:Пръчка-Телескоп с водачи.Акция 10-30.

- Vid
- кандидат преподавател
Муне, не са ебавай с Хорнетите, щото ловят и то много....Мунчо написа: Препоръчвам ги на почитателите на ''Салмо Хорнет,,.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека