Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
lomsky
новобранец
новобранец

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от lomsky »

[quote="pi4a94"]Здравей колега lomsky,
можеш и да кажеш модел на пръчката?

Розовото воблерче мисля,че е за стоящ водоем.Пробва ли много бавно водене?Също пробвай го без безвъзловия монтаж с малка карабинка.

Пръчката е Смит Драгонбайт 2,18м. 4-10гр. Да, воблера играе правилно само с много бавно водене, толкова бавно, че или мен ме хващат нервите или рибите прочитат какъв е и не кълват :D и това в стояща вода.Пробвах и в течение, направо трагедия - излиза отгоре. С безвъзловия монтаж така съм свикнал, че по-скоро ще се откажа от воблера.
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

Здрасти колега lomsky

Воблера който не пожелаваш на никого, както вече е посочил колегата е мислен и правен за затворен водоем.
Като повечето японски изделия и той е доста тясно специализиран и проявява истинските си качества и сила, когато го използваме по начин и в условията за които е създаден.

Според производителя, Banacra е създаден за риболов на пресирани т.е. пасивни пастърви на платен водоем, в условията на пълен кеч анд релийз, където една риба се улавя и връща многократно. В повечето случаи такива риби не кълват на нищо и се улавят доста трудно, затова воблера е с по специфична визия и нестандартно поведение За да изпълнява задачите си изисква правилен и достатъчно фин такъм и монтаж, както и конкретно по-специфично водене.
Изработката му е достатъчно ювелирна, снабден е с две много фини и безкомпромисно остри куки Vanfook има и вграден вирбел на коремната кука.
В нашите условия на него доста успешно се лови костур и клен, в моменти когато рибата е пасивна и иска по-бавно и монотонно движеща се примамка.

Това е кратко видео за поведението на примамката под вода

https://www.palms.co.jp/lure/anres/bana ... height=480" onclick="window.open(this.href);return false;
.........!
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

този дизайн на воблер съществува откак воблер се е пръкнал.. не знам обаче, Япония ли е негова родина.
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

lomsky написа:.....
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението

Изображение

Колега, и аз потвърждавам същото, воблера е БАНАКРА на ANGLERS REPUBLIC. Воблера просто няма игра, излиза на повърхността и толкоз. С вирбел, без вирбел - се тая. Сега го премоделира един майстор на воблери в БГ и ако успее да го поправи, ще споделя с вас. Дал съм му пълна свобода, даже и рязане на лопатката и слагане на друга такава под друг ъгъл. Но, задачата няма да е лесна предвид аеродинамиката на главата на рибката.
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

certate написа:Здрасти колега lomsky

Воблера който не пожелаваш на никого, ....
Това е кратко видео за поведението на примамката под вода

https://www.palms.co.jp/lure/anres/bana ... height=480" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега, и аз като теб гледах видеото преди да си го закупя. Тия там писаници за какво и как да се употребява, в този случай просто не струват. Ако накараш този воблер да заработи в каквато си искаш вода за повече от 5-6 секунди или един, два метра във водата имаш бирата от мен. Тук просто е добре да предупредим колегите да внимават при закупуването му, защото марката е достатъчно доказана, но точно този воблер е недомислица.
Ок, ясно е, че изказвам собствено мнение.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mesket4eto »

От вчера съм с такава сопа на спининга http://tienda.jata-sport.com/WebRoot/St ... 211373.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mitchell Universe Pro Spin
Все още нямам хваната риба, но с въдицата се замята доста точно, лека, чувствителна и най- важното не се дели на две при замятане, както беше с предишната.
002.jpg
002.jpg (47.97 KiB) Преглеждано 1745 пъти
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

GSB написа:
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението!
Колега, и аз потвърждавам същото, воблера е БАНАКРА на ANGLERS REPUBLIC. Воблера просто няма игра, излиза на повърхността и толкоз. С вирбел, без вирбел - се тая. Сега го премоделира един майстор на воблери в БГ и ако успее да го поправи, ще споделя с вас. Дал съм му пълна свобода, даже и рязане на лопатката и слагане на друга такава под друг ъгъл. Но, задачата няма да е лесна предвид аеродинамиката на главата на рибката.
И аз си заприходих въпросното чудо, без да съм изгледал преди това рекламния клип. Отивам на реката и съответно стартирам с новата придобивка, и ... егати гредата, нито потъва, нито се мандахерца, абе нищо, просто лежи на повърхността и това беше :shock:
Побеснях, но си викам, че проблемът ще да е в моя телевизор и ... меткам втори път, обаче избрах тихо местенце, почти без течение и започнах да обирам съвсеееееееем бавничко, вкарах даже и мнооого мазен stop & go :rolleyes:
Само след има-няма един пълен оборот, чудото потъна на около педя и почна зверски да лъкатуши, без да изплува на повърхността и докато се успокоявах и ... тряяяяс ей този убавец се беше полакомил за япончето, това се случи зимата, когато кефалюгите не са особено активни 8)

Изображение

p. s. И още един у н и к а л н о работещ представител от марката ...

Изображение
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Колеги, упоменатия воблер не е неудачна покупка -просто е нужно да се използва в спокойна вода. Освен това е изключително чувствителен към двбелуната на влакното и деликатността на пръчката. Ще кача и аз снимки в потвърждение на ефективността му.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

99% брак, ай сиктир.. по- добре си купете 3 джуки
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

,,Джуките,, пък общо взето са воблери с еднообразна скучна игра, изключващи особена креативност от страна на рибаря. Препоръчвам ги на почитателите на ''Салмо Хорнет,,. :D

п.с. Любопитен съм обаче къде се продават на толкова ниска цена, ако съм разбал правилно.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

daniel defoe написа:
GSB написа:
А ето този воблер не го пожелавам на никого, много лоша, според мен игра, или не съм му схванал предназначението!
И аз си заприходих въпросното чудо, ....

Няма да си кривя душата, на няколко пъти и аз го накарах да сработи, именно в по-бавна вода (на Панега в долното течение преди Луковит), но времето което отделя риболовеца и енергията за да сработи, поне за мен не си заслужава. Въпрос е на темперамент от страна на риболовеца. Аз нямам такова канско търпение.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Примамката е доста уловиста, стига да се използва по предназначение. Не виждам смисъл да се оплюва при условие, че хората са написали в спецификацията къде и как да се използва. Както Мунчо спомена силата й е в стояща вода.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
123654
новобранец
новобранец

Мнение от 123654 »

Пръчка-Телескоп с водачи.Акция 10-30.
Макара-Shimano Alivio размер 2500.
Влакно-Focus Spin Master - 0,25.
Изкуствени примамки-Най-често използвам клатушките на Тоби -18,21 и 24 грама.И блесни 4-5 номер.
ХВАНИ И ПУСНИ!
Аватар
Мрак
новобранец
новобранец

Мнение от Мрак »

123654 написа:Пръчка-Телескоп с водачи.Акция 10-30.
Макара-Shimano Alivio размер 2500.
Влакно-Focus Spin Master - 0,25.
Изкуствени примамки-Най-често използвам клатушките на Тоби -18,21 и 24 грама.И блесни 4-5 номер.
С болонеза ли ловиш бе колега :roll:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Мунчо написа: Препоръчвам ги на почитателите на ''Салмо Хорнет,,. :D
Муне, не са ебавай с Хорнетите, щото ловят и то много....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”