Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

В търсене на Балканката
В търсене на Балканката
Седя си миналата вечер в къщи и скучая. Форумите вече са прехвърлени и всичко сторило ми се важно е прочетено. Хората ходят за риби, понякога даже хващат
.
Ми що не взема и аз да похващам тогава.
Подготовката ми е дълга и старателна. Прехвърлям тактики и планове в ума си, надъхвам се порядъчно, поемам си дъх, разкършвам пръсти като подготовка за борбата с голямата риба и замятам. Плувката ми се приводнява в почти в средата на езерото, правейки хипнотични кръгове по заспалата водна повърхност, които постепенно се разсейват, за да открият пак неподвижното водно огледало, в което да оглеждат буйните си прически околните дървета.
Но този покой е кратък. С леко поклащане плувката ми се скрива под водата и зареял поглед в природата наоколо едва успявам да засека. Опънът отсреща е стабилен. Кордата ми жужи от напрежението, в мелодията и се включва и протяжното свирене на аванса. Навремени, като кресчендо, се включва и пукането на извилата се до пределите си въдица. борбата е неравна, но накрая макар и изпотен и с треперещи от напрежението ръце успявам да извлека рибата от водата. Борбата си е струвала:
Почти 70 килограмовия сом ме е изтощил , но целта ми в този риболов е друга, тъй че замятам отново.
След секунди, пръчката ми отново е сгъната:
Отново сериозна риба!
Въодушевен замятам отново. Но скоро разочарован вадя следващия улов.:
Явно остатък от нечии пикник, небрежно захвърлен във водата.
Ново замятане и отново изненада:
Явно пикиникът в бил с консумация
На следващото замятане вадя и дясната обувка. Уредих се с подарък за рожденния ден на жената
Скоро виждам нещо жълто да се носи по водата. Замятам към него и успявам да го уловя:
Уредих и децата с подарък
решавам да ползвам жабето за стръв, което се оказва добра идея и скоро се сдобивам с нов трофей:
В следващия момент появилият се от някъде вятър довява и слеващата изненада:
Въодушевен я нахлупвам на главата си, дали не е късметлийска?
явно да, защото следващия ми улов е така дълго чаканата Балканка. И то не някое дребно рибе, а трофейна риба, тип "Рачевка":
Най-накрая и аз съм дал своя принос за благото на реките ни. Тайно се надявам пуснатата балканка да стане голяма почти колкото тази, виртуалната и един ден да се срещнем отново.
КАкто се надявам да се срещнем и с тези, миналогодишните 40 000, който надявам се, спокойно растат там в реката благодарение на LIDL и Клуб "Балканка":
Надявам се също така тази година рибките да са много повече, затова ще продължавам да ловя, а ако някой иска да помогне и да повтори моя риболов, а защо ли не и да ме задмине:
http://on.fb.me/1k340wn" onclick="window.open(this.href);return false;

Ми що не взема и аз да похващам тогава.
Подготовката ми е дълга и старателна. Прехвърлям тактики и планове в ума си, надъхвам се порядъчно, поемам си дъх, разкършвам пръсти като подготовка за борбата с голямата риба и замятам. Плувката ми се приводнява в почти в средата на езерото, правейки хипнотични кръгове по заспалата водна повърхност, които постепенно се разсейват, за да открият пак неподвижното водно огледало, в което да оглеждат буйните си прически околните дървета.
Но този покой е кратък. С леко поклащане плувката ми се скрива под водата и зареял поглед в природата наоколо едва успявам да засека. Опънът отсреща е стабилен. Кордата ми жужи от напрежението, в мелодията и се включва и протяжното свирене на аванса. Навремени, като кресчендо, се включва и пукането на извилата се до пределите си въдица. борбата е неравна, но накрая макар и изпотен и с треперещи от напрежението ръце успявам да извлека рибата от водата. Борбата си е струвала:
Почти 70 килограмовия сом ме е изтощил , но целта ми в този риболов е друга, тъй че замятам отново.
След секунди, пръчката ми отново е сгъната:
Отново сериозна риба!
Въодушевен замятам отново. Но скоро разочарован вадя следващия улов.:
Явно остатък от нечии пикник, небрежно захвърлен във водата.
Явно пикиникът в бил с консумация

На следващото замятане вадя и дясната обувка. Уредих се с подарък за рожденния ден на жената

Скоро виждам нещо жълто да се носи по водата. Замятам към него и успявам да го уловя:
Уредих и децата с подарък

решавам да ползвам жабето за стръв, което се оказва добра идея и скоро се сдобивам с нов трофей:
В следващия момент появилият се от някъде вятър довява и слеващата изненада:
Въодушевен я нахлупвам на главата си, дали не е късметлийска?
явно да, защото следващия ми улов е така дълго чаканата Балканка. И то не някое дребно рибе, а трофейна риба, тип "Рачевка":
Най-накрая и аз съм дал своя принос за благото на реките ни. Тайно се надявам пуснатата балканка да стане голяма почти колкото тази, виртуалната и един ден да се срещнем отново.
КАкто се надявам да се срещнем и с тези, миналогодишните 40 000, който надявам се, спокойно растат там в реката благодарение на LIDL и Клуб "Балканка":
Надявам се също така тази година рибките да са много повече, затова ще продължавам да ловя, а ако някой иска да помогне и да повтори моя риболов, а защо ли не и да ме задмине:
http://on.fb.me/1k340wn" onclick="window.open(this.href);return false;
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Re: В търсене на Балканката
Докато четях все едно бях там на истинския водоем с истинските сомове и пъстърви ако можеше наистина да ни радват такива риби по нашите водоеми засега ще последвам примера ти и ще хвана някоя рибка това ми е личен рекорд 12 кг щука
наслука

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
- pac_master_boy
- новобранец
Аз пък се чудя, и сега и на предната кампания, как се хващат по 700 риби от един човек?! Лошо няма, даже много се радвам, но колкото и да хвърлям не мога да допринеса с повече от 5 пъстърви за акцията. 

- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Обща болест е това. И аз си стоя на 6 все още. Или тези хора не излизат от Фейса, или мястото им е на ... Чая на световното.pac_master_boy написа:Аз пък се чудя, и сега и на предната кампания, как се хващат по 700 риби от един човек?! Лошо няма, даже много се радвам, но колкото и да хвърлям не мога да допринеса с повече от 5 пъстърви за акцията.

-
- научил се да хвърля
34 бройки от мен. Давайте минахме 50000.