Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
stegocefal2 написа:Здравейте колеги,някой може ли да спусне малко инфо за Казичане(влека)от последните дни.
Благодаря предварително.
Нацелия гьол вчера нямаше хваната риба от 5 сутринта до 8 вечерта! Нито дъно, нито плувки! Уж имало земетресение ама май има само събирачи на пари... никой не пуска риба. Не искам да съм лош пророк ама докато не пребият някой арендатор това няма да спре !
пичове ми кво е времето в последните дни ...що се чудите, че не кълве.....пък после на кривия ..... космите му пречели....извинявам се, но е така.
Не е до космите братко
Просто наголстта им става нетърпима 

-
- разбира нещата
Да организираме едно такова мероприятие....Казичене,Суходол и 777 ще им дойде добре на тия нещастници:)gogox1 написа:stegocefal2 написа:Здравейте колеги,някой може ли да спусне малко инфо за Казичане(влека)от последните дни.
Благодаря предварително.
Нацелия гьол вчера нямаше хваната риба от 5 сутринта до 8 вечерта! Нито дъно, нито плувки! Уж имало земетресение ама май има само събирачи на пари... никой не пуска риба. Не искам да съм лош пророк ама докато не пребият някой арендатор това няма да спре !
-
- новобранец
А в началото 7-ците как добре тръгнаха, първата година - две се ловеше нормално, повечето хора бяха доволни. После що така се изтарикатиха, явно са поискали да вдигнат печалбата рязко, но то така е навсякъде, всеки иска за отрицателно време да натрупа състояние. Вече и на платени да се ходи не е оферта, дори и кефа да си направи човек.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А дали част от проблема не е във вас?
Чувам, че на 777 се правят добри риболови

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
има го и този вариант.... не е проблема само в арендаторите ....миналата година в единия от гьоловете имах бая шарани от по 3-4 кг. и доста късания и не вярвам те да са били от пуснатите през годината - знаеме, че основно пускат от по 1-2 кг.
и още си спомням на суходол ...май беше края на декември ...яко студ.....половината езеро замръзнало.....към 20 колеги климбарихме за пъстърва ...а един пич си изкара около 7-8 килограмов шаран и ни събра очите - майстора си е майстор.....това е.
и още си спомням на суходол ...май беше края на декември ...яко студ.....половината езеро замръзнало.....към 20 колеги климбарихме за пъстърва ...а един пич си изкара около 7-8 килограмов шаран и ни събра очите - майстора си е майстор.....това е.
- BACARDI
- научил се да хвърля
Мда трябва си и малко майсторлък това че е арендован не означава да отидеш с 10гр. плувка и влакно 0.35 и да искаш да хванеш. Аз съм ходил един единствен път на седмиците бяхме 4 човека компанията един до друг само аз хванах 7 пъстърви след това смених 2гр. плувка с 8гр. ваглер и нямах пипване. Това че е арендован не означава меташ и вадиш риба, все пак трябва да я излъжеш тази риба по някакъв начин за да ти клъвне.
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- crazybot
- фен клуб-скобар
Докато ходите на платено, това няма да спре. Никой не ви кара да ходите да им пълните гушите и после да ревете.gogox1 написа:Не искам да съм лош пророк ама докато не пребият някой арендатор това няма да спре !

Може и в нас да е причината. Обаче аз не си обяснявам как на един водоем (777) миналата година на всеки излет бях с минимум 5 пъстърви, а тая година от три ходения имам два кристални валатаchirusa_bg написа:А дали част от проблема не е във вас?

Нека споделя и тактиката, пък ако видиш грешката светни ме:
1 метод- основна линия 0.18, кристален ваглер 1.2 гр плюс един грам утежнение групирано непосредствено под ваглера, малък дропер над вирбела, повод флуорокарбон 0.16, кука с дълго стебло (мисля беше Камасан) 9ка, стръв камола, паста, бял червей, ручейник (мамрец). Прикрит като партизанин зад храстите, постоянна стрелба на бял и гранули (по малко 4-5 бройки, но начесто и върху плувката). Търсих я във всички водни слоеве. Капо

2 метод- класика, основна линия 0.18, булдо, повод около метър, метър и двадесет флуорокарбон 0.16, стръв рибе (щипок и кубинка). Пак капо.

Разбира се сменях тактиките, и спининг също опитах, без никакъв резултат.
След последния такъв куц излет се зарекох за себе си, че на Седмиците няма да стъпя повече

Сори за спама, не се сдържах просто.

-
- разбира нещата
Колегата е прав,има доста по прилични платени водоеми но не са около София.Тук на софийските е пълна скръб.Тоя на 777 се изтарикати нещо много.преди години и аз имах много хубави излети там но последната година е пълна скръб.Не го отдавам на тактика и майсторлък защото съм пробвал какво ли не.Просто не пипа.Това не е само мое мнение а на страшно много хора.Аз също съм го зачеркнал.
- BACARDI
- научил се да хвърля
Аз не искам да ги защитавам в никакъв случай. По принцип на платени не ходя миналата година ходих за първи път и повече не съм ходил. Казвам само че тогава на гьола имаше хора с по 0 пъстърви но имаше и такива с по 20. Ние отидохме към 11 часа гьола беше претъпкан. Аз онези пъстърви ги хванах на основно 0.18, повод 0.10, кука 16 или 14 не помня, стръвта беше камола в комбинация с 1-2 бели червей. Ходете по свободните водоеми не се занимавайте с платените че да се ядосвате после. Пазете чисто събирайте си боклуците и връщайте всичко което превишава нормата от 3кг особено маломерните. 

http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Виж на 420 стр. Киро (Gloupan) как не скърбиogi_peugeot написа:.....Тоя на 777 се изтарикати нещо много.преди години и аз имах много хубави излети там но последната година е пълна скръб......

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- разбира нещата
Бях го видял това.Наистина колегата ги е разбил.Аз също съм имал такива дни там но от стотиците ми посещения на водоема,тези с добър улов се броят на пръстите ми на едната ми ръка.Носят се легенди за този гьол,че собственика пускал някакъв ултразвук във водата и като реши,че днес няма да се лови просто го прави.Не мога да кажа така ли е или не но съм забелязвал доста странности там.Последното им посещение беше преди около 2 месеца и това което ми направи впечатление е,че сутринта като отидох в 6:50 пъстървата играеше много.За 20 мин извадих 3 и изпуснах още толкова.В 7:30 пусна риба с лодката и точно след 10 мин рибата изчезна и на целия водоем никой нищо не хвана до вечерта.Във водата все едно,че нямаше живот.Всички се възмущаваха много защото наистина не е нормално.Направете си вие изводите.не знам.......
Айде тогава всички Про-та да идата на Казичане или на 777 пък да видим
С това пускане на риба 2 пъти в годината - веднъж края на есента (пастърви) и в началото на лятото (малко шарани и много каракуда) не става! Не че и аз не съм правил хубави излети по тези платени гьолове, не го отричам! Амаа все пак