mepps giant marabou

Модератори: Павел Иванов, sestrata

xanderfish
новобранец
новобранец

Re: mepps giant marabou

Мнение от xanderfish »

Колега pavre, чувството да закачиш сом на спининг е наистина невероятно. Аз ударих един на Тимока, като отначало си помислих, че е кленче, но после като ми сви върха разбрах, че много съм сгрешил с предположението си. Наистина се отличава от другите хищници по начина на вадене понеже самата тежест си оказва влиянието. Впрочем клъвна на Mosca 3, за мое голямо учудване. Иначе да не се отплесваме от темата. Блесната е хубава и мисля, че само да ги има наоколо, щуките са почти сигурни на нея, всички знаем, че са лакоми и първични. В по-мътна вода заради окраската и големината си, мисля, че ще е идеална за сом. Но все пак никога не знаем какво ще ни предложи магията риболов !

Наслука на всички !
xanderfish
новобранец
новобранец

Мнение от xanderfish »

Колега pavre, чувството да закачиш сом на спининг е наистина невероятно. Аз ударих един на Тимока, като отначало си помислих, че е кленче, но после като ми сви върха разбрах, че много съм сгрешил с предположението си. Наистина се отличава от другите хищници по начина на вадене понеже самата тежест си оказва влиянието. Впрочем клъвна на Mosca 3, за мое голямо учудване. Иначе да не се отплесваме от темата. Блесната е хубава и мисля, че само да ги има наоколо, щуките са почти сигурни на нея, всички знаем, че са лакоми и първични. В по-мътна вода заради окраската и големината си, мисля, че ще е идеална за сом. Но все пак никога не знаем какво ще ни предложи магията риболов !

Наслука на всички !
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

xanderfish написа:Колега pavre, чувството да закачиш сом на спининг е наистина невероятно. Аз ударих един на Тимока, като отначало си помислих, че е кленче, но после като ми сви върха разбрах, че много съм сгрешил с предположението си. Наистина се отличава от другите хищници по начина на вадене понеже самата тежест си оказва влиянието. Впрочем клъвна на Mosca 3, за мое голямо учудване. Иначе да не се отплесваме от темата. Блесната е хубава и мисля, че само да ги има наоколо, щуките са почти сигурни на нея, всички знаем, че са лакоми и първични. В по-мътна вода заради окраската и големината си, мисля, че ще е идеална за сом. Но все пак никога не знаем какво ще ни предложи магията риболов !

Наслука на всички !
:)
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

simi написа: Не само лебедка ,нека се има в предвид че перуша като се намокри доста натежа и блесната може да доближи 40 гр.
Точно тази перушина не натежава при намокряне :idea:
Тедо написа: Големият пискюл улеснява замятането /мокър/.
Това е вярно, но не че натежава, а след изваждане от водата се слепва и не оказва съпротивление, при падане във водата бухва.
Блесната я дават за щука. Аз я взех за сом :lol: За две години въртене по сомски места нямам удар, но нямам удар и на други сомски примамки, та не е показателно. При това на тези места извадих 3 щуки, една тройка и две писалки.
За сметка на това, на щукарско място имах удар на добър сом на нея, но бях с лек такъм и ми извади цялото влакно и скъса от шпулата :twisted:
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Тази блесна е много удобна за дълечно хвърляне и е за сом!
Разбира се зависи ит водоема става и за Мерлин но ти трябва здрави влакна въдици!
На въпроса дали е уловиста според мен е уловила доста рибари. Всеки може да инпровизира с
опашка на заек,котка,куче ако не му се дават пари и си е правил блесни.
Много е вероятно да се хване и някоя щука тя не прощава на ярки примамки.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Момчета кажете какво липсва от скромният комплект който съм си направил?
Има ли нещо което задължително трябва да притежавам и да съм пропуснал когато съм поръчва.
Загледах блесните на ДАМ ,но никъде нищо не пише за тях. Някой ще може ли да изкаже мнение.

Изображение

Изображение

Изображение
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Изображение
от тия,черната с жълти точки и комплекта ти като за начало е ок.Иначе ще сменяш примамки през 1минута и ще се отчаяш бързо.По-натам ще си пресееш примамките и ще си купиш точно каквито ти трябват.
Остави само стъпки
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”