Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

mepps giant marabou
Модератори: Павел Иванов, sestrata
mepps giant marabou
Като начинаещ спининг риболовец бих искал да попитам всички който са ползвали въпросната блесна за мнение дали е ефективна? Интересува ме дали си заслужава да се купи? От есента се запалих по спининга и тъй като ловя основно по долното течение на р. Искър и Дунав и в момента си купувам примамки за новият сезон и съм силно заинтересован от въпросната блесна. Предварително благодаря на всички който дадът каквато и да информация за блесната.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Re: mepps giant marabou
Знам че е за щука . Но не съм ловил с нея.
Ако си от Плевен мога да ти я дам да пробваш.martineti написа:Като начинаещ спининг риболовец бих искал да попитам всички който са ползвали въпросната блесна за мнение дали е ефективна? Интересува ме дали си заслужава да се купи? От есента се запалих по спининга и тъй като ловя основно по долното течение на р. Искър и Дунав и в момента си купувам примамки за новият сезон и съм силно заинтересован от въпросната блесна. Предварително благодаря на всички който дадът каквато и да информация за блесната.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Имал ли си някакви по-сносни риби колега, нали уж я дават за сом?!
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Не знам за какво я дават, но с един приятел бяхме на тунджа миналата година. На един дълбок вир с много бавно водене той закачи нещо което така и не извадихме. По мое мнение беше сом със сигурност над 10 колца. Рибата скъса, но се оказа като видяхме края на влакното, че е претрила през нещо. Той тогава използваше тази с жълтото оперение.
Нямам риба на нея но аз само веднъж съм я цопвал във водата,имам тази с червеното оперение.Д.Граховски написа:Имал ли си някакви по-сносни риби колега, нали уж я дават за сом?!
Заради широкото си листо блесната е доста бавна,изисква се стабилен такъм,това са моите впечатления за сега.
Съгласен съм с колегата, приятелят с който ходихме беше с една малка макаричка, която направо се мъчеше с тегленето. Листото създава доста сериозни вибраций така, че ако ще я ползваш се приготви със сериозна лебедка.simi написа:Нямам риба на нея но аз само веднъж съм я цопвал във водата,имам тази с червеното оперение.Д.Граховски написа:Имал ли си някакви по-сносни риби колега, нали уж я дават за сом?!
Заради широкото си листо блесната е доста бавна,изисква се стабилен такъм,това са моите впечатления за сега.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Лебедка имам и ще си я заприходя за сом.

Не само лебедка ,нека се има в предвид че перуша като се намокри доста натежа и блесната може да доближи 40 гр.nasko9999 написа:Съгласен съм с колегата, приятелят с който ходихме беше с една малка макаричка, която направо се мъчеше с тегленето. Листото създава доста сериозни вибраций така, че ако ще я ползваш се приготви със сериозна лебедка.simi написа:Нямам риба на нея но аз само веднъж съм я цопвал във водата,имам тази с червеното оперение.Д.Граховски написа:Имал ли си някакви по-сносни риби колега, нали уж я дават за сом?!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пръта ми е до 90 грама, макарата е яка тъй че това не ми е проблем,само искам да знам лови ли сом.

Аз не съм много вещ и за това не мога да кажа -да, или-не.Д.Граховски написа:Пръта ми е до 90 грама, макарата е яка тъй че това не ми е проблем,само искам да знам лови ли сом.
Блесната е изработена много добре и няма причина да не лови,прави впечатление (от това което съм гледал по нета)че големите клатуни и силикони по добре се консумират.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Такава блесна определено не е за макаричка размер "1000", ама и рибите, които биха я лапнали са за по-тежък такъм...
Големият пискюл улеснява замятането /мокър/.
Големият пискюл улеснява замятането /мокър/.
Снабдил съм се с : Aglia Long ; Syclops ; Lusox ; Tobby ; Blue Fox Vibrax Shad в различни големини и разцветки.
Отделно силикони доволно количество за начало. Както и един Izumi Shad Alive (воблери още не съм започнал да купувам)
Като цяло ще взимам още блесни който са доказали качествата си във времето. Просто се чудех за въпросният модел тъй като ме впечатли визуално. И се чудех дали да си взема от различните разцветки по един брой. Все пак не е евтина блесна ,а и като начинаещ реших да се допитам първо до майсторите в спорта.
Отделно силикони доволно количество за начало. Както и един Izumi Shad Alive (воблери още не съм започнал да купувам)
Като цяло ще взимам още блесни който са доказали качествата си във времето. Просто се чудех за въпросният модел тъй като ме впечатли визуално. И се чудех дали да си взема от различните разцветки по един брой. Все пак не е евтина блесна ,а и като начинаещ реших да се допитам първо до майсторите в спорта.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Колега, блесната е основно за сом. Спред мен, ако човек върти с нея, трябва да е оборудван със сомски спининг. Може да се излъже и някоя щука. Ако си взимам такава блесна, бих си взел светъл (електриков) цвят, видим в дълбокото, където е мустакатия. Поздрави!
PS: И аз си мечтая да закача сомче на спининг. Бих искал да го усетя как се дърпа, да го съпоставя с другите хищници.
PS: И аз си мечтая да закача сомче на спининг. Бих искал да го усетя как се дърпа, да го съпоставя с другите хищници.
Колега, както казах закачихме нещо, което според мен беше сом не особено дребен. Беше валяло и се беше замътила водата и не се виждаше много навътре във водата. Но не беше щука със сигурност защото вървеше тежко и надълбоко като подводница. Най-големия сом който съм хващал е 6 кг и този беше по-голям със сигурност.Д.Граховски написа:Пръта ми е до 90 грама, макарата е яка тъй че това не ми е проблем,само искам да знам лови ли сом.