Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Za такъв сериозен риболов изглежда прекалено оптимистично.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Мислиш, че няма да издържи ли колега? Какво би предпочел ти за подобен риболов?
Сега ловя с Shimano Technium 4000 FC(близо година и половина) и още една Tica 4000 имам. Ловя постоянно с воблери 35гр. на дълбочина от 20 метра .
Макарите са си добре, та си мисля, че и тази ще ми служи добре.
Пипах я на живо и изглеждаше доста стабилна и без никакви луфтове.
Сега ловя с Shimano Technium 4000 FC(близо година и половина) и още една Tica 4000 имам. Ловя постоянно с воблери 35гр. на дълбочина от 20 метра .
Макарите са си добре, та си мисля, че и тази ще ми служи добре.
Пипах я на живо и изглеждаше доста стабилна и без никакви луфтове.
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Би трябвало да издържи известно време , все пак е триста и кусур грамова макара . Защо не я потърсиш в оригинала и Ryobi Fokamo , по принцип винаги във вариант Рьоби идват по-евтино от вариант Граувел . Лятото има голяма вероятност да отскоча до съседен на теб остров , може да направим някой съвместен излет .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
На път си да ме откажеш
Шиманото си ми е добре, блазнеше този граувел.
Ами имаш ли път на сам ще се радвам да направим някой и друг риболов заедно

Ами имаш ли път на сам ще се радвам да направим някой и друг риболов заедно

Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
aз съм с аливио 1000, дразни ме само лекия луфт на дръжката, иначе макарата е супер!
Реди влакното безупречно и не го усуква никога!
Друг е въпроса колко време ще ми служи, това е временен вариант, иначе за водоемите и реките, които посещавам рйоби екусимата си е оптималния вариант цена- качество-мощ
Реди влакното безупречно и не го усуква никога!
Друг е въпроса колко време ще ми служи, това е временен вариант, иначе за водоемите и реките, които посещавам рйоби екусимата си е оптималния вариант цена- качество-мощ
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Решил съм да сменям настоящата ми макара Okuma trio с Tica Dynaspin gh 3000 или 4000 щото нещо не са ми се получили нещата в баланса и ми моеи ръката, та какво ви е мнението относно тая макара. Ще я ползвам на 90% само с клатушки между 15 и 35 грама за щуки. Не искам риоби че ми стана много комерсиално 

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Не би трябвало да ти създава проблеми. Аз съм с по ниския клас GQ 2000 и съм доволен от качеството и качествата й. Доста мощна макара за размера и цената си. Това, по което ти се заглеждаш би трябвало да е още по-добро.Д.Граховски написа: Tica Dynaspin gh 3000 или 4000
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- radogagov
- ще става разбирач
Днес пристигна така желаната ми лайт макаричка. Е не е бяла Калдия, но ще свърши работа за момента
Падна голямо търсене из необятния БГ пазар, звънене на много телефони по магазините, предлагащи съответния артикул, в последствие оказващ се неналичен и с куп неясноти относно неговите бъдещи доставки и т.н.......бях принуден да си го доставя от чужбина и то на много по-атрактивна цена
Интересно е, че дори като нова макаричката има характерния шум за марката си. За съжаление тестовите бяха само сухи, но се надявам скоро да бъдат проведени и в бойни условия.
Стига съм приказвал, нека покажа фото сесията

Как се балансира с GAD Gancho GAN662LLF

Ето тук може да се види как реди влакното (0,18мм)

Интересно е, че дори като нова макаричката има характерния шум за марката си. За съжаление тестовите бяха само сухи, но се надявам скоро да бъдат проведени и в бойни условия.
Стига съм приказвал, нека покажа фото сесията

Как се балансира с GAD Gancho GAN662LLF

Ето тук може да се види как реди влакното (0,18мм)

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Поздрави,тва е едно малко бижу,в този ценови клас...
Само дето е без резервна шпула,а и ако има една по дълбока,щеше да е добре,ама наще вносители не се наемат да поръчат шпули за 1500 модела
Само дето е без резервна шпула,а и ако има една по дълбока,щеше да е добре,ама наще вносители не се наемат да поръчат шпули за 1500 модела
Аз там съм пораснал...
- radogagov
- ще става разбирач
Тази си има...bobo_33333 написа:Поздрави,тва е едно малко бижу,в този ценови клас...

Много се чудих дали да не взема размер 1500. Телата им са еднакви, разликата е само в големината на шпулата...Ако я бях взел щях да бартеросам резервната за 1000-ка с теб и двамата щяхме да сме доволни. Пффффф що не ме сети по-рано

- Vid
- кандидат преподавател
Чудесна макара за прилични пари, със здраве да си я ползваш....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Честитутка! Ще я развъртим(и развратим
) колективно около празниците, ако успеем да избягаме от дъждеца.
Според мен, по-добре, че си взел размер 1000 - няма нужда от 1500, само за да подлагаш влакно на дълбоки шпули...

Според мен, по-добре, че си взел размер 1000 - няма нужда от 1500, само за да подлагаш влакно на дълбоки шпули...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нещастието за едни е щастие за другиМунчо написа: ...Според мен, по-добре, че си взел размер 1000 - няма нужда от 1500, само за да подлагаш влакно на дълбоки шпули...

Колегата спомена ,че можеше да ги менкаме

Ако я бях взел щях да бартеросам резервната за 1000-ка с теб и двамата щяхме да сме доволни. Пффффф що не ме сети по-рано
Аз там съм пораснал...
- radogagov
- ще става разбирач
Ще, ще...лошото е, че програмата до Май е натоварена и сигурно няма да остане време. Прав си за размер 1000, все пак идеята на макаричката е да се използва с монофилни влакна макс 0,18мм. Може би една шпула 1500 би паснала идеално за плетено влакно, но като гледам известните японски марки за брейдове предлагат разфасовки от 100ярда (91м.), което е достатъчно за един лайт такъм с максимален кастинг от порядъка на 40-50 метра.Мунчо написа:Честитутка! Ще я развъртим(и развратим) колективно около празниците, ако успеем да избягаме от дъждеца.