Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Re: Жребчево
Имаш в предвид 1.06.14, защото забраната за хищника автоматично се удължава до края на Май.Krasi-ribata написа:Край с риболова рай за Бракониерите да идва 1,05 да почваме Щуките
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
До 23май! От 1май може да се лови щука,а от 16май бяла//след разговор с ИАРА Габрово/.vanboxer написа:Имаш в предвид 1.06.14, защото забраната за хищника автоматично се удължава до края на Май.Krasi-ribata написа:Край с риболова рай за Бракониерите да идва 1,05 да почваме Щуките

- maranzika
- сериозен играч
Това как го реши колега?vanboxer написа:Имаш в предвид 1.06.14, защото забраната за хищника автоматично се удължава до края на Май.Krasi-ribata написа:Край с риболова рай за Бракониерите да идва 1,05 да почваме Щуките

Почна се!!!
Докато уточняваме датите, вижте на сайта на ИАРА от 15-ти насам как се действа!
Докато уточняваме датите, вижте на сайта на ИАРА от 15-ти насам как се действа!
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Аз не съм го решил, забраната за риболов е до 23 Май.Щуката и бялата също влизат в това число, с изключение на определени водоеми разрешени целогодишно.Някой хора живеят в заблуда че на 1.05 или на 15.05 ще могат да ловят хищник на Копринка, Жребчево и така нататък.Това имах в предвид, че забраната от 15.04 до 23.05 е за всички риби . 

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Напълно те подкрепям колега. Изключено е да се практикува какъвто и да е риболов преди да е приключило мръстенето на мирните риби (не че на 24 май ще е приключило в това студено време). Някак си не го виждам да се гази из водата и да се мятат въдици при условие, че наоколо ври от мръстещи риби и люпещи се рибки!vanboxer написа:Аз не съм го решил, забраната за риболов е до 23 Май.Щуката и бялата също влизат в това число, с изключение на определени водоеми разрешени целогодишно.Някой хора живеят в заблуда че на 1.05 или на 15.05 ще могат да ловят хищник на Копринка, Жребчево и така нататък.Това имах в предвид, че забраната от 15.04 до 23.05 е за всички риби .
-
- ще става разбирач
Питайте Иара така е най добре да няма спорове Колеги:)))
- maranzika
- сериозен играч
Ивко,то и мене не ме кефеше колеги с плувки да газят по хайвера на щуката в търсене на някоя заблудена каракуда,ама мене никой не ме пита.В случая си има закон и там в Приложение 1 всеки може да прочете до кога е забранен даден вид риба.Та ще трябва да почакате до 24-ти май да ловите мирните риби,пък аз мисля да почвам от 1-ви да си ловя щука.
-
- ще става разбирач
Дааааа супер колега от 1.05 за Рибаааа
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Действително с/д последната заповед, щуката(но не и бяла риба) ще е разрешена от 1-ви, НО ако четем ПРИЛОЖЕНИЕ 1 от 2013 , а не намерих обновено такова от 2014, а там може да пише друго ! Та имайте едно на ум !!!
MILF - Man, I love fishing !
-
- ще става разбирач
Ok:))))
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Вчера говорих с един приятел, бяхме на маса( той случайно е служител на ИАРА,,основно дава дежурства на ЖРЕБЧЕВО и КОПРИНКА).Риболова на щука и бяла риба в Държавните водоеми и реки е забранен до 23.05.14.Те имат такава заповед и ще пишат хубави актове( минимума е 500 лв.) .В закона пишело че щуката е разрешена от 1.05 а бялата от 15.05 , но този срок автоматично се удължавал до края на голямата забрана.Това било така, защото няма как да се контролира дали някой е за хищник или е скрил в тревата срекмето или вилата и чака заблудените шарани увлечени в любовната си игра.В този забранителен период никой няма право да притеснява рибите по никакъв начин.
Щука ще може да се лови от 01.05 на целогодишно разрешените водоеми( баластиери,пресевни и гьолове).
Баща ми също потвърди това, и те имат такава заповед( той е служител на ИАГ).
Това е от мен, дано съм бил полезен.Все пак всеки има глава на раменете и си преценя сам за себе си.
Щука ще може да се лови от 01.05 на целогодишно разрешените водоеми( баластиери,пресевни и гьолове).
Баща ми също потвърди това, и те имат такава заповед( той е служител на ИАГ).
Това е от мен, дано съм бил полезен.Все пак всеки има глава на раменете и си преценя сам за себе си.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Не беше ли по-добре, ако е така, да се упомене в публикуваната заповед, вместо да се пускат тайни заповеди за глоби и т. н.
Сомът обича смелите!
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Стига сте разсъждавали, ЧЕТЕТЕ.
http://iara.government.bg/?p=12313" onclick="window.open(this.href);return false;
http://iara.government.bg/?p=12313" onclick="window.open(this.href);return false;
При положение, че черно на бяло тук си пише, че риболовът на щука е разрешен от 01.05.2014г., както и на распер междувпрочем. А пък в текста, късаещ забраната на останалите риби няма нито едно изречение отнасящо се за тези два вида.... малко трудно ИАРА ще ми напишат акт, ако си ловя щука наистина!
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!