препоръчайте ми спинингова макара

Модератор: sapuna

mikata1
новобранец
новобранец

препоръчайте ми спинингова макара

Мнение от mikata1 »

колеги, моля препоръчайте ми здрава макара за спинингов риболов с брейд - основно за щука ( по-скоро ще се лови с тежки примамки 20-40 гр.)
до към 80 лв.
спрял съм се на риоби екусима 4000 - има ли смисъл да добавям лагери и подобрения. И още нещо - прочетох че риобито не реди много добре корда на шпулата, дали ще е
проблем при брейда.
благодаря на отзовалите се и весели празници.
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: препоръчайте ми спинингова макара

Мнение от mesket4eto »

За реденето - прилично си реди екусимата, здрава макарка е, аз бих обърнал внимание единствено на сгъвката на дръжката за луфтове. Другият момент - липсата на сачмен лагер от дясно на дръжката, но ако попаднеш на правилно събран екземпляр ще изкара доста излети, преди да се разхлопа.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vankata81 »

по добро за тези пари няма, аз имам 2 екусими 3000 и 4000 размер разликата е само в шпулата корпуса е еднакъв а шпулите са съвместими, само съм си купил доп, още 2 ал. шпули защото ловя само с плетено с различен диаметър и го използвам в зависимост от случая. главно ползвам 2 спининга 5-25 и 10-35, и е много практично съеместимоста на шпулите с различен конец. сменят се бързо в зависимост от примамките и рибата която търся. макарите наистина са железни, няма да сбъркаш и наистина ще ти служи вярно.
lana1088
новобранец
новобранец

Мнение от lana1088 »

За около 80лв Пезон-Мишел GUNKI FV300 -мальк брилянт(сом 4.5кг,щука 5.3кг)отлично реди.Малко по-скьпи и по-здрави RYOBI APPLAUSE 4000 И RYOBI ARCTIKA 3000.Аз с това разполагам и сьм доволен.
battle
новобранец
новобранец

Мнение от battle »

Колега mikata1 и аз ловя с ryobi ecusima 3000и ловя основно на воблери като търся сом който практикува този риболов знае добре за какво натоварване став въпрос .Макарата се представя много добре вече три сезона а ловя и на силикон с глави над 16 грама.Като казвам ловя искам да се разбира по 9/10часа въртене почти нон стоп всеки ден в които съм на риба .А аз ходя почти всеки ден особено лятото и есента .Като си купувах макарата не очаквах че ще се окаже толкова издръжлива но според мен за тия пари по добря няма.След толкова натоварване и без никактви грижи единственото което стана че се износи една от пластините на ролката за влакното и издава шум иначе макарата си работи като когато я купих.Сигурно много колеги ще си помислят е наи-обикновена еcusima да така е но е чудесен избор за това което струва и за хора които сега почват тоя риболов.Още нещо аванса на макарата е страхотен сработва винаги на време като риби наи голяма не знам колко съм вадил защото не ги меря на килограми иначе сом 130 см. Според мен както казаха и други колеги макарата си заслужава и наистина ще ти служи вярно a си реди влакното добре.Успех
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

mikata1 написа:колеги, моля препоръчайте ми здрава макара за спинингов риболов с брейд - основно за щука ( по-скоро ще се лови с тежки примамки 20-40 гр.)
до към 80 лв.
спрял съм се на риоби екусима 4000 - има ли смисъл да добавям лагери и подобрения. И още нещо - прочетох че риобито не реди много добре корда на шпулата, дали ще е
проблем при брейда.
благодаря на отзовалите се и весели празници.
Според мен за тези пари доволно добре си реди влакното макарата.

[url=http://postimg.org/image/hngyd6se5 ... .jpg[/img]
picture upload sites[/url]
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”