Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде около Шумен?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Къде около Шумен?
Днес слязох за 3 часа до Дибичкия язовир. Видях да се извадят няколко шаранчета около 600-700 гр., но около мен нямаше много хора, не знам дали на другите места е излизало нещо. Всички колеги основно на дъно чакаха, май никой не търсеше плевелните риби, но като обикалях стената, постояно проиграваха отгоре.
Много се чудих дали изобщо да ловя, че никак не беше сигурно дали има някакъв хищник, но все пак прежалих 6 кинта. Изпочупих си краката по камъните на стената, но закачих три доста дебели костура, направиха ми емоцията с борбата си. Имах и още 2-3 чуквания, но празни.
Поне избягах за малко от града!
Наслука, колеги!
Много се чудих дали изобщо да ловя, че никак не беше сигурно дали има някакъв хищник, но все пак прежалих 6 кинта. Изпочупих си краката по камъните на стената, но закачих три доста дебели костура, направиха ми емоцията с борбата си. Имах и още 2-3 чуквания, но празни.

Наслука, колеги!

Здасти колега на силикон ли лови костурите!Поздрави
днес за първи път на Дибич 4бр.шаранета и няколко перки,на колегата щерката хвана няколко костура червеноперки на директен телескоп.язовира е добре пригоден за един приятен риболов.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Да. Зелена Аварунаbattle написа:Здасти колега на силикон ли лови костурите!Поздрави

Даа зеленото си е класика за костур особено с брокат!Мерси за отговора Sleepwalker и късмет през следващите излети!
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
В неделя направих един ранен излет. В 6.30 бях на язовира от страната към Шумен почти в най-горния край където е и доста плитко. Захранка НОВЕ супер фидер жълта, торен и бял червей. До 10 часа рибата вървеше интензивно и изкарах около десетина шаранчета в порядъка 700-1 и само едно 1.5 кг. Лових на спирала с 4 куки като слагах и стиропор, но каракудата така и не дойде на стиропора. Хвана се една около 400 грама на торния. Слагах и царевички, но без успех. След 11 рибата тотално отсече. Колегите които дойдоха след 10 сутринта до към 1 бяха повечето капо.
-
- разбира нещата
в понеделник ходих на ниж-а ,след тракийския.2 шаранчета по 700-800 гр,и два откачени,3 каракуди по 250гр ,на консервна царевица,на дъно.имаше едни колеги ,ловиха на плиткажа ,на плува ,на бял ,имаха изкарани 10-15 каракуди.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Какви са условията там?
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Някой ходил ли е скоро на яз. Кълново? Гледах оня ден обява в един от риболовните магазини, че са го пуснали. 

-
- разбира нещата
на НИЖ-а:5 лв такса,1 кг шаран ,влиза към таксата,горницата по 5 лв/кг.,каракудата не се плаща.определено няма мн.риба(шаран),излоизат някакви дребосъци -100грамки,дали са зарибени или са саморазвъдили,не знам.другите са до 1,5 кг,IVKOPIVKO написа:Какви са условията там?
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Колеги, кво става с Дибич, че миналата седмица минах от там но сташно нмого бързах и не спрях. А сега умувам за един излет в събота ама се още се чудя. Та ще съм нмого благодарен ако някой сподели актуално активността на рибите в язовира.

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колега, в събота забраната пада, та точно на платено ли си се засилил.Todorin написа:Колеги, кво става с Дибич, че миналата седмица минах от там но сташно нмого бързах и не спрях. А сега умувам за един излет в събота ама се още се чудя. Та ще съм нмого благодарен ако някой сподели актуално активността на рибите в язовира.![]()

За миналата събота ставаше въпрос колега
, но уви вече няма значение
. А за тая седмица на Цонево разбира се.

- lishev_64
- разбира нещата
Todorin написа:....... А за тая седмица на Цонево разбира се.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- bad_santa
- научил се да хвърля
Здравей те колеги, някой знае ли нещо за Белогопитово.
Ако някога се влюбиш в УЛТРАС, бъди щастлива, защото той най-добре знае какво е обич и вярност!!